Press "Enter" to skip to content

It begins…

I dagarna ifrågasätter man fakta, historisk fakta skriven i sunnitiska historiska böcker, och menar så absurda saker som att Profeten Muhammed hade valt Abu Bakr, till sin efterträdare. Den ende som någonsin blivit vald till efterträdare var Ali.

Jag har hoppats på att fler vill veta vad som hände 1400 år sedan, men man är stum, blind och döv. Man menar att det inte spelar roll..jo det gör det. Vissa säger vi ska inte kalla oss shia eller sunni eller sufi..men i Koranen sägs det klart och tydligt..Abrahams shia. Vi alla säger oss följa den heliga Koranen och Allahs ord. Vi alla säger oss följa den rätta sunnah (profetens föredöme och sätt) vi alla säger oss följa rätt hadith, ändå skiljer vi oss i bön, i rättsskipning och i synen på Profetens ord och ja även på Profeten.

Al Mubahilla är en händelse omnämnd i den heliga Koranen. I det mötet skulle Profeten (saw) ta med sig sina Ahlul bayt, sin familj och ingen Abu Bakr Umar eller Aisha deltog i det. Jag är trött på hur folk nedvärderar och nedsätter de viktigaste personerna efter Profeten Muhammed, de utvalda, de hederliga, de underbara Ahlul Bayt. Fjorton ljus, och här börjar en serie artiklar som ska belysa, med källor från den heliga Koranen och från sunniböcker, dessa personers status. Det ska belysa hur och vad som hände och hur det kom sig att man glömt bort de viktigaste personerna i islams historia.

Vid al Mubahilla skulle kristna som Profeten, svära på att lögnaren ska straffas av Allah. Jag säger samma sak..må Allah straffa lögnaren och jag ska försöka belysa sanningen.

Be First to Comment

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *