Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Feminismen

Jag skrev en gång lite tankar runt feminismen och hur det kom sig att kvinnor blev till värre monster i politiken än män. Jag ansåg att politikens spelregler förvrängde allas ideal, däribland männens och kvinnornas. Man blev till något annat än det man var skapad att vara. Idag hade jag lite tid och kom in på Mohamed Omars blogg igen, jag har tyvärr inte haft tid att läsa hans eller andras bloggar lika mycket som förr men i ett gammalt inlägg svarar en esoteriker på ett liknande sätt som jag angående kvinnornas beteende i politiken:

Feminismen har medfört en totalitär uppfattning om att kvinnligt kön per automatik skulle vara ett företräde, till exempel att en kvinnlig ledare är att föredraga framför en manlig, så att feministerna inte ens försöker motivera sina kvinnopreferenser med argument för dessas personliga kompetens. Hur många feminister var det inte som önskade sig Hillary Clinton som president bara för att hon är kvinna, utan kritisk granskning av vad hon stod för? Hos vissa av dem dyker det upp grundlösa resonemang om att kvinnliga politiska ledare mera skulle stå för ”mjuka värden” och fred i stället för krig. Jag håller med om att kvinnor i allmänhet står för detta mjukare och fredligare. Men kvinnliga ledare i storpolitiken är alltför ofta – i rak motsats till våra mjuka och fridsamma hustrur, systrar och döttrar – hårdhjärtade. Den 22 april 2008 lovade Hillary Clinton att om hon blev president, skulle hon utplåna Iran, om Iran anföll Israel med kärnvapen. Detta var för mycket till och med för Obama, som då anklagade henne för ”sabelskrammel”. En annan sådan skoningslöst hård kvinna var USAs förra utrikesminister Madeleine Albright, som den 5 december 1996 svarade på Lesley Stahls fråga om det var värt 567 000 irakiska småbarns liv (från nyfödda till femåringar) att USA genomdrev FN-sanktionerna mot Irak. I sitt svar bestred inte Madeleine Albright detta dödstal men ansåg att sanktionerna var värda detta pris. Däremellan hade USA Condoleezza Rice som utrikesminister. När israeliskt stridsflyg sommaren 2006 slog Libanons infrastruktur sönder samman, drev miljoner människor på flykt, dödade fler än 1000 civila och släppte omkring fyra miljoner klusterbomber över landet, var hennes kommentar , ”vad vi nu ser är det nya Mellanösterns födslovåndor”. Som prof. Norman Finkelstein riktigt påpekar, kan bara ett missfoster till människa likna förstörelsen av ett land vid ett barns födelse. Dessa tre amerikanska utrikesministrar är som kvinnor totalt urspårade. Det essentiellt kvinnliga är omsorgen om barnen. Men dessa tre kvinnor har ingenting emot massmord på barn.

Imam Ali, var negativ till att bli kallad politiker, då han menade att politiker är personer som ljög, bedrog och lurades.

Vi kan ju fråga oss varför det inte är nog med att man får lika mycket lön? Varför denna hets till att försöka sig på en pisstävling och då försöka spotta längre än männen? Vi är skapade olika..lika lite som jag kan bli läkare eller astronom, så kan en kvinna göra allt en man gör och en man göra allt en kvinna kan. Det får faktiskt vara nog och vi måste inse att vissa saker tillhör männens värld och andra saker kvinnornas..

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *