Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kuffar?

Saudi imam trial sought over sectarian remarks.

Wahabiter är den sekt som spridit mest död bland muslimer de senaste 200 åren. En sekt skapad av en man, som många anser jobbade åt engelsmännen, vars egna släktingar tog avstånd från honom.

Wahabiterna startade sin fitna, sitt spridande av hat, med att angripa shias i Irak, anfalla vallfärdande, råna dem och mörda dem. Man visade ingen barmhärtighet då, och inte heller idag.

De kallar sig muslimer, salafiter, ahlul sunnah wa al jamaa3a, ja allt möjligt..men i grund och botten är de anhängare av en man som splittrade islam..

Idag har denna cancer lett till massmord i Irak, wahabiterna och deras hejdukar menar att alla de över 1.3 miljoner mördade, övervägande shiamuslimer, varit offer för Israel och USA. Samma Israel och USA som har bra avtal och relationer med Saudiarabien, staten som har den Wahabitiska ideologin som statsreligion.

Vanliga sunnis, som är svaga i sin utbildning eller kunskap, har tyvärr vänt sig till hemsidor och till lärda från denna, den wahabitiska grenen. Det har i sin tur lett till att de missförstått vanlig sunnitisk doktrin när det gäller tron. Man har fallit för den wahabitiska fällan, för att dessa kommer och talar om gemenskap, om förening, om islam, om muslimer..men vad är deras handlande och vad är deras uppsåt?

Den stat som styrts av wahabiter sen 20 talet, har också varit den bästa vännen till USA i mellanöstern – efter Israel.

Nu i några månader har olika företrädare för den wahabitiska sjukan, uttalat sig grovt mot shiamuslimer. Några år sedan utfärdade de fatwas – religiösa dekret- emot att stödja Hizbollah eller att be för Hizbollahs seger i kampen mot Israel.

Efter det så tog de avstånd från det palestinska folkets kamp mot Israel. Efter det utfärdade en wahabitisk präst ett uttalande där han menade att Profetens barnbarn var en otrogen, samma man som kämpade mot förtryck och mot Yazeed vid Kerbala, en man som Profeten menade skulle leda ungdomarna i paradiset, skulle vara en otrogen. För han vågade gå och kämpa mot Yazid, en känd alkoholist och massmördare.

Nu i några veckor har jag hört om denna apa, den förste ”svarte” muftin i de heliga städerna, som menar att shias och deras religiösa ledare är otrogna, de är utanför islam. Vi talar om 200 miljoner muslimer, som anses vara utanför islam. Detta kan enbart leda till problem. Eftersom Saudiarabien är ett muslimskt land och gamla dekret har förbjudit andra religioner än just islam i landet.

Hur länge till ska man tåla denna cancer, denna pest att förinta den islamiska andan?

Wahabismen är fjärran från sunniislam..de massmördare i Afghanistan och i Irak var wahabiter eller bathpartistar. De var inte sunnis, de var inte vanliga ”muslimer”..de var as födda med ett hat som inte är olik det hat som SD och ND sprider.

Jag och alla shias med mig, tror på Allah den allsmäktige. Vi är inte hatade för att vi inte tror på honom eller på Tawheed (Allahs enhet och monotoism)utan för att vi 1400 år sedan valde en sida. Muhammeds och Alis sida. Sen dess har vi varit jagade, mördade, torterade och än idag får vi känna på hat, obändigt och avskyvärt hat.

Jag har i några dagar jobbat med artiklar och inlägg om det som hände då..och må Allah straffa lögnaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.