Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Zheng He

Skrev några år om denna eunuk, som var muslim, och ledde en av världens största flottor för att visa Kina hur världen såg ut. Idag visade man en ny dokumentär över denna storartade man. Här kommer först min gamla text..

2007-06-12

Många århundraden sedan..när världen låg i mörker…Fanns en tid då den sovande Draken inte Sov. Kina var en stormakt…Varje år skickade Kinesiska Kejsare iväg 7 flottor om året…och det var inga små båtar..utan stora Djonkar…Så stora att det inte går att förstå.
Kejsarens största och bästa Admiral var Zheng He…han föddes 1371 och dog 1433.
Han föddes till en muslimsk Kinesisk familj. Hans föräldrar mördades av Kejsarens armé och de skar honom så han blev Eunuk.
Efterhand blev han härförare hos Kejsaren och den främste Admiralen. Han tog hand om de svaga och föräldrarlösa…han kom från en familj av muslimer som tom vallfärdat till Mecka..en bedrift på den tiden.

Han nådde Afrikas kust..stiftade fred i det redan då oroliga Cylon (Sri Lanka)

Han nådde platser där man än idag vördar hans minne…Han hade respekt för alla religioner och tom skrev en lovsång till de olika religionernas Gudar för att visa respekt för andras tro…

På slutet av sitt liv förändrades Kinas attityd..och man valde att förbjuda resor till utlandet. Man tom glömde bort att göra de stora Djonkor som hade använts för resandet.

I fem hundra år har Kina sovit..och man glömde bort denne Muslim..vars öppna och nyfikna sinne ledde till att Kina besökta många andra världsdelar.

Idag är det tyvärr så…att inskränkheten bland muslimerna lett till att de äter upp varandra som djur…vi behöver folk som Zheng He…muslimer som vill utforska inte förbjuda…söka inte stänga…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.