Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ett barns död – Muhammed Nofal

In Gaza, infant dies as health held for ransom.

Det blev ett ramaskri bland de civiliserade människorna. I några veckor sköt Israels ökända armé Gaza sönder och samman. Skolor, moskéer, sjukhus och människor. Inget undslapp de dödande och avancerade bomberna och missilerna. Närsom ett barn dog, så var det palestiniernas fel. När som en kvinna dog, så var hon och skyddade terrorister. Alla döda, alla mördade alla lidande, allt var palestiniernas och terroristernas fel.

Flydde palestinierna till FNs flyktingläger eller skyddslokaler, så blev de ännu bättre mål för israelernas hatfyllda attacker.

Kriget slutade; palestinierna hoppades få slippa embargot, ett embargo som hållit dem fängslade och svältande i över 2 år. Tji fick de.

Man får inte ta in byggnadsmaterial för att återuppbygga de över 15000 byggnaderna som är skadade efter den omänskliga bombarderingen. Vad som är värre är att sjuka inte får lämna Gaza. Hittills har 337 palestinier dött av att Israel inte tillåter dem att lämna området. Ett brott som är tystad, för vi bryr oss hellre om vad som sker med Saab och Volvo.

Redan under bombarderingen fick man se politiker och vanliga människor som godtog och accepterade och stödde bombarderingen. Dessa visade på ett otroligt sjukt sätt att vissa människor är mera värda än andra..

Muhammed Nofal är ett av de många offren. Barnet led av besvär som enbart kunde åtgärdas utanför det stora fängelset kallat Gaza. Tyvärr fick föräldrarna inte föra ut barnet och det dog nu i dagarna. Allt för att det ska straffas för ett brott som hela det palestinska folket ska stå till svars för- önskan om en egen stat och frihet från det förtryck som Israel utöver.

naderian20090526053506890

Man frågar sig varför Hamas sköt raketer mot Israel – Det är på grund av detta som de gjorde det. På grund av alla barn och kvinnor som sitter fängslade i det största utomhusfängelset.

Kriget mot Palestina och det palestinska folket är inte över, även när bomberna slutat regna över husen och de oskyldiga, så ser vi offer, på daglig basis, för det förtryck som staten Israel står för.

Enligt en rapport från Läkare för mänskliga rättigheter i Israel, så använder sig den judiska staten av kvarhållning av sjuka palestinier, för att tvinga deras släktingar till att ge dem nyttig information om motståndet mot ockupationen. Man har alltså att välja mellan att stödja Israel eller se sina släktingar dö – Hur omänskligt är inte det här?

Enligt rapporten så sade förhörsledarna i klartext: “gör som jag säger och du ska få se att dina släktingar kan besöka sjukhuset”

Dessa brott begås inte enbart av Israel. Egypten, ett broderland till palestinierna, har även de stängt av gränsen för palestinierna. Så dessa två stater, Egypten och Israel, begår illdåd och brott mot mänskligheten.

Enligt FN så har embargot blivit råare och hårdare mot palestinierna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *