Press "Enter" to skip to content

Marocko och dess förtryck

Morocco Campaigns Against Shiite Minority : NPR.

Shias har alltid förtryckts; allting från tortyr till massmord har genom århundradena kostat miljoner shias livet. I och med Hizbollahs storartade segrar över Israel, har de USAstödda regeringarna i Tunisien, Marocko, Egypten och Saudiarabien börjat frukta shiaminoriterna.

I många länder är shiaböckerna förbjudna, böcker som handlar om historien och vad som verkligen hände de där åren under och efter den heliga Profeten Muhammeds död.

Ofta har man använt sig av gamla tricks, man hånar, skrämmer eller förvränger fakta om shias. Shias tillber Ali, de tror inte på Allah, de tror inte på Profeten, de har en egen Koran och andra myter, har än idag, 1400 efter att de startats, fortfarande stor inverkan och kraft hos massorna.

När jag då och då möter åsiktsmotståndare så hävdar dessa att de vet mera om shiaislam än vad jag gör, för jag borde väl veta att vi shias har en egen Koran..ingenstans jag bett eller varit har vi haft någon annan Koran än den Koran med 114 suror. När min far läser Koranen under Ramadan är det ingen annan Koran än den jag sett hos mina sunnitiska vänner.

Nu har Marocko börjat frukta det ökande antal shias eller intresserade av shiaislam. Man skrämde upp dem genom att gå in i hus och söka igenom skolor och moskéer. I dessa försök att tysta shiamuslimerna har man lyckats med att skrämma bort de som var öppna inför shiaislam. Vad är viktigare? Sanningen eller ens eget liv?

Radiostycket är på 7 minuter och är på engelska, men det är ett exempel på hur förtrycket mot shias ökar än en gång i världen..vart är amnesty nu?

Det roliga i sammanhanget är att kungen i Marocko, är ättling till gamla shias för många århundraden sedan…

One Comment

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *