Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Några frågor

Jag skulle ju inte skriva några inlägg idag..men kan jag låta bli dessa förespråkare av falskheten? Dessa försvarare av revisionism? De är blinda och förblindade av hat. Låt  mig ställa några frågor..jag har ställt dem när jag fått en massa anklagelser av dessa kära wahabis..så låt mig ställa frågorna och för en gångs skull, håll er till ämnet och svara?

1. Det finns ett otal Koransuror som belyser Alis och hans familjs status. Några kända är Al mubahilla (då Profeten diskuterade med de kristna) vidare vers 33:33. Antyder inte dessa Ahlul Bayts status?

2. Ali utnämndes till mawla över muslimerna, framför 100 000-tals muslimer. Hur kommer det sig att sunnitiska texter tar upp denna händelse men inte vill erkänna hans status?

3. Enligt sunnidoktrin så ska man följa Shura, man ska låta muslimerna välja ledare. Var Profeten Muhammed vald? Vem valde Abu Bakr? Vem valde Umar? Vem valde Uthman?

4. Enligt sunnitradition och hadith, så får man inte revoltera mot en muslimsk ledare, om inte han förbjuder bönen. Varför revolterade Aisha och Talha? Varför revolterade Muawiya och är dessa revolter rättfärdiga och isåfall hur?

5. Enligt sunnitradition, så var Abu Bakr, Omar och Uthman några av de bästa bland de bästa..om så är fallet. Varför lydde inte Fatimah dem men istället valde hon att bråka med dem och hata dem till den grad att hon slutade hälsa tillbaka på deras hälsningar? Borde inte Profetens dotter veta bättre?

Jag har fler frågor..men de här räcker..vill ju inte förvirra er 😉

Jag väntar otålmodigt på svar.

9 kommentarer

 1. Sunni 16 maj 2009

  Alla som inte håller med dig kallar du Wahabis. Jävla hycklare fan

 2. Bahlool 16 maj 2009

  Alla som kallar shias för kuffar är wahabis..det är skillnad på sunni och wahabis

 3. Sunni 16 maj 2009

  Och vad är skillnaden mr.Proffesor ?

 4. aishah 16 maj 2009

  naj, det som du kallar ”wahabi” är ngn som följer sunnahn utan att välja bort det som ej passar personen..

 5. Bahlool 16 maj 2009

  jag ställde frågor..ska du ”sunni” svara på dem eller ej?

 6. Bahlool 16 maj 2009

  aisha..enligt sunnilärda i Egypten, Syrien och ja en massa länder, så är Wahabis en fara för islam och utanför islam..det är inte jag som säger det DET ÄR SUNNIS SOM SÄGER DET…

 7. ... 16 maj 2009

  jag undrar seriöst vart du får all info ifrån bahlool?

 8. Bahlool 16 maj 2009

  Gav jag dig inte sahih muslim källan? Varför vågar du inte svara på det? Sahih Muslim är väl sunni? Allt jag nämnt är från sunniböcker :))) svara på frågorna istället 😉
  och vill du ha källor för mer än hadithen om Profetens saw familj och Koranen så tar jag gärna upp fler hadith 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.