Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Shgaal bahlool??

En känd fras är vad sa Bahlool? Jag har alltid rätt..det är något som folk måste inse. Igår fick jag fnatt och ställe några snabba, enkla frågor till wahabiterna som besökte min blogg från sina grottor och hål. Tyvärr hände just det jag bad dem att inte göra, att inte byta samtalsämne, att inte börja tala om annat..tji fick jag och än en gång bevisades det att de kan kopiera och klistra men tänka? HAH!

En person ifrågasatte min vän Marie och hennes ifrågasättande av böcker som Bukhari och Sahih Muslim, några av de mest erkända böckerna hos sunnis och wahabis. När jag då tar upp hadither från dessa böcker för att belysa vår sidas tes, ja då får jag inget svar..förutom varför tar jag upp deras böcker om jag inte erkänner dem? Stackaren har blivit så indoktrinerad, att han eller hon (bara en massa punkter i namnet) inte inser att man behöver lite mera än att bara lyssna på en massa okunniga ”lärda”.

Islam är rätt klar på saken..Profeten har sagt det så ofta..HÅLL ER TILL MIN KORAN OCH MIN FAMILJ..men dessa stackare har aldrig hört talas om den här hadithen..ändå är den mutawattar, den är alltså så ofta omnämnd från så många olika källor att sunnis ser den som sann.

2 kommentarer

 1. aishah 16 maj 2009

  vilken livlig diskussion det blev igår.. jag personligen, väljer att ej svara på frågorna du skrev, för jag känner att någon mer lärd , som har studerat religionen i t.ex madinah eller liknande borde svara istället, så ska se om ngn kan göra det, så du får dina svar.. jag är rädd att jag ska säga något fel som jag sen kommer få stå till svars för.. jag anser fortfarande att du och shia gör mycket mycket fel, och det är inte ens lönt att diskutera detta eftersom ingen kommer ändra åsikt i i vilket fall som helst. Må Allah vägleda er amin.. jag tänker inte ens ge mig in på de sakerna du skrivit sen jag lämnade datan igår, det finns helt enkelt ingen mening med det..

  Däremot har jag några frågor, och detta är endast vad jag HÖRT, alltså ej vet om jag ska tro på eller liknande, och det är bara random frågor så here it goes:
  det ”sägs” att shia har en egen Koran.. inte egen Koran, men lixom, att ni anser att en del av Koranen typ försvunnit, eller att ni håller den för er själva eller liknande, kommer ej ihåg riktigt. du behöver ej ge bevis, bara undrar om det stämmer att ni anser det eller ej.
  sen undrar jag, du verkar förkasta mycket som många shia faktiskt praktiserar, med argument att du själv gör det, t.ex det där med att piska er själva osv, det finns BEVIS för att ni gör det, så varför förnekar du eller vissa det ? alltså vad är er åsikt.
  Varför ber ni 3 gånger om dagen, ni slår ihop dhuhr med asr och maghrib med isha ??
  du nämner ”wahabi” mycket, ofta så fort ngn inte är shia, vem är det DU anser vara wahabi ?

  obs, jag anser knappast dig vara någon ”lärd” i er religion, jag ville bara höra från en vanlig shia, sen vad du praktiserar eller ej är en helt annan sak, bara intresserad..
  det ger verkligen inget att sitta här o diskutera, och jag har sett din blogg förut, men förutom dessa inläggen de här dagarna finns det faktiskt inget intressant för mig.

 2. Bahlool 16 maj 2009

  Så du är säker på att vi gör fel och har fel, men du medger själv att du inte är tillräckligt insatt? Är inte det lite motsägelsefullt? Säkerhet på ens värderingar och åsikter grundar sig i att man studerat ämnet propert, det har inte du gjort. Hade du läst på så hade du insett att wahabismen som du följer är helt åt skogen. Vänd dig tillbaka till islam, till shia eller sunni..men wahabismen är helt åt skogen.
  Nej Shia har inte en egen Koran. Finns gamla hadith och berättelser om personer, shia som sunni (finns tom en gammal hadith om Aisha att hon sa en åsna åt delar av en sura) som säger att Koranen är förändrad..men alla shia ulamaa är överrens om att Koranen är hel, att det är 114 suror (finns tom shia ulamaa som skrivit ner hur många punkter, bokstäver och ord det finns i Koranen för att bevisa att Koranen är den samma som vi har haft sen Profetens tid)

  Ett mkt litet fåtal piskar sig. Alla lärda är emot att man skär sig eller skadar sig, förutom en lärd vid namn Shirazi, men det är hans tolkning. Majoriteten av shias gråter, och slår sig nätt på bröstet. Hade du förstå¨tt den status som Ahlul Bayt hade och har hos Allah och Profeten, så hade du också gråtit..det lovar jag dig 😉

  Vi ber fem böner, men även hadith från Profeten klargjorde att han ibland slog ihop bönerna. Shiaulamaa säger klart att det är mustahaab att be alla böner för sig, att man ber alla vid sina respektive tider..men det är tillåtet att slå ihop dem.
  Wahabi är alla som är emot Tawassul såsom shia, sufi och sunnis har den. Delar du deras åsikter om salafismen och om takfir eller om tawassul då är du influerad av wahabis eller en wahabi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *