Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Cancern sprider sig

Israel expanderar bosättningarna – DN.se.

FN-krav på Israel för Gazaräder – DN.se.

Vad är det om inte en cancer som sprider sig? Bosättningar på ockuperad mark är förbjuden enligt folkrätten, ändå menar Israel, att de har rätten att bryta mot dess regler och lagar. Denna  cancer tar allt fler liv, allt fler hus, allt fler byggnader, allt fler mark, allt fler grödor och allt fler rättigheter. Denna cancer, är en cancer som vi trott oss ha gjort oss av med, vi trodde vi hade uppfunnit folkrätten och humanismen för att vaccinera folket och världen mot den.

Cancern kallas för imperialismen och kolonialismen. Överallt i världen ser vi ner på den, förutom i Israel. Där är det del av den israeliska andan. Man ska utöka landet man ska få bort palestinierna. Man har hjärntvättat befolkningen till att tro att hela världen är antisemitisk.

Så är inte fallet. Det vi beklagar oss över är den dubbelmoral som drabbat folk i mellanöstern. Om en arabisk stat gör något så ska vi fördöma det, när Israel gör samma sak eller värre, då är vi tysta. Nog är nog.

Vi har sett det här förr, utrensningar av befolkningen (gazaattackerna) fördriving (över 4 miljoner palestinier lever utnaför det ockuperade Palestina) svält och törst (många livsnödvändiga livsmedel får inte släppas in i det ockuperade Gaza) allt det här har använts av många stater före Israel. Så varför ska inte Israel få bygga bosättningar på ockuperad mark? Varför ska inte Israel komma undan med att roffa åt sig land? Det är ju så USA byggdes. Man mördade indianerna, fördrev dem, svalt ut dem och till slut fanns det knappt några indianer kvar. Varför ska inte Israel få etalera sig en egen stat på de barbariska arabernas mark? De är ju mestadels muslimer, de terroriserar och hotar väst!!

Enkelt…för att vi inte är hycklare. För att vi inte lever på 1800 talet längre. För att vi har något som heter humanism och medmänsklighet.

En stat som bygger små utposter i mitten av ett ockuperat folks mark är inte ett dugg bättre än serberna med deras utrotningspolitik mot bosniska muslimer på 90 talet. Då gick väst in och stoppade dem, efter att de mördat tillräckligt många vill säga.

Sydafrika gjorde något liknande, små bantustater som var skilda från varandra. I deras mitt byggde man vita utposter. Även det tyckte världen var något förfärligt och satte stopp för det.

Tiden när en människa är mindre värd för att han tillhör en annan religion eller en annan kultur är borta. Vi måste ta avstånd från Israel. De kom undan med ett mord på över 1300 palestinier som var fångade i ett område på 40 km2.

Vi måste bojkotta Israels varor, vi måste höja vår röst.

Är vi emot invandring, så måste vi säga ifrån..för ju fler som Israel mördar och fördriver desto fler kommer fly till våra breddgrader.

Vi som är emot islam, vi måste säga ifrån…för ju fler muslimer som mördas i Palestina, desto fler släktingar och vänner kommer att ge även oss skulden för Israels brott.

Vi som är emot förtryck, vi måste säga ifrån…för hur kan vi vara emot förtryck, när vi tillåter förtrycket av det palestinska folket?

Vi som är emot orättvisor, vi måste säga ifrån..för hur ska vi som hatar orättvisor, tåla den orättvisa som drabbat det palestinska folket sen 40 talet?

Vi som är emot våld, vi måste säga ifrån..för hur ska vi kunna vara emot våld, när vi tillåter att våld utövas mot barn och kvinnor i det ockuperade Gaza och Västbanken?

Enligt över 42 FN-resolutioner så har Israel begått brott, gått emot folkrätten, startat krig, ockuperat och mördat. Enligt över 42 FN-resolutioner så måste Israel lämna det ockuperade Palestina.

När man bygger bosättningar så är det som att man sprutar in cancer i området. Lite efter lite utökas dessa lite efter lite så blir de större, skär av odlingsbar mark för palestinierna och skär av släktingar från varandra.

För att förstå detta förfärliga system så ska man förstå att många palestinier dött vid dessa gränsposteringar, för att de inte fick lämna sina små omringade byar för att kunna nå sjukhusen. Dessa posteringar är till för att skydda cancern så att den kan fortsätta sprida sig..fler hus..fler byggnader..fler utposter..fler soldater..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *