Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Början…

Har skrivit 5 inlägg om shia-sunni men vet inte hur jag ska kunna publicera dem? Det blir rena rama böckerna…Historia är så intressant.

Idag fick jag rådet att göra istikhfar, för att jag som shia, ifrågasätter personer som Aisha. Jag förstår de orden. Istikhfar betyder att jag ska be Allah om förlåt.

Jag anser mig vara en rätt logisk människa. Jag brukar kunna analysera människor, deras ord och deras handlingar. Ibland händer det att jag har fel, men för det mesta verkar jag och min paranoida jag få rätt till slut. Så lått oss titta på det här lite:

Enligt de som jag fått se besöka min kära blogg, så gör jag en synd om jag ifrågasätter hundratusentals människor som stred med varandra, bråkade med varandra, dödade varandra, tolkade islam olika från varandra. Enligt mina kära besökare begår jag en synd, om jag menar att det inte är bara fina ord utan även dina handlingar som spelar roll.

Kan man verkligen leva i en myt där man tror att hundratusentals det är 100 000-tals människor!! 100 000!! 100 000!!!!! Sorry..

Kan man verkligen tro att alla dessa människor var så perfekta att de inte bråkade inte gjorde fel inte begick synd inte begick förräderi?

För att belysa:

Några år sedan besöke en vän en moskée över en av Profetens vänner. På frågan hur han dog fick han höra:

Vår herre dödades av vår herre Muawiya och må Allah välsigna båda våra herrar.

Man hade vägrat välja sida…man valde att gilla bägge, onda som goda, ärliga som oärliga. Logiken är befängd.

Kan jag har Djävulen och Allah som herrar? Kan jag både gilla en oärlig och en ärlig mäniska lika mycket?

Hur kan jag tycka att Ali, Profetens svärson och adoptivson, mannen som stred och vann segrar åt islam på egen hand, skulle vara jämförbar med Muawiya, en man vars föräldrar försökte mörda Profeten Muhammed. En man som försökte mörda Ali, en man som är far till Yazid, mannen som bombade de heliga städerna och mördade tiotusentals. Sist men inte minst vågade han mörda Profetens barnbarn Hussain.

Islam är en härlig religion. Islam har svar på alla livets frågor. Islam är Allahs budskap till människan.

Låt oss titta på historien…om vi inte känner till vad som hände, hur ska vi då kunna följa dessa människors sätt att be, tala eller utöva tron på? Mesta av vår kunskap kommer ju just från dessa Sahabas, vänner till Profeten. Utan dem så hade stor del av vår tro varit obefintlig.

Sverigedemokraterna och islamofoberna får lite rast..jag har nu islamisk historia att ta itu med 😛

Fortsättning följer…

21 kommentarer

 1. mammamarie 07 maj 2009

  Det mest absurda är att : de förnekar att Imam Ali skulle ha rätt till att efterträda profeten Mohammed på grundval av att i islam så ärvs inte ledarskapet inom familjen.

  Men de accepterar förbehållslöst att Yazid(som drack sprit i mängder och var en mördare o horkarl- kändis för detta till o med) skulle ärva ledarskapet efter sin far Mauwiya( som hade dito karaktär som sin son)!

  Det är detta som jag har svårt att få ihop i mitt huvud…men så är jag ju förstås bara en simpel shia…

 2. Bahlool 08 maj 2009

  Och Salomon ärvde david…

 3. ..i..i.. 08 maj 2009

  hur kan du överhuvudtaget sitta och prata och försvara islam när du inte ens praktiserar din tro?
  du verkar finna det mer intressant att diskutera om islam och skriva flera inlägg om shia och sunnis, men säg mig, ber du dina fem dagliga böner?

  du kallar dig stolt muslim? det enda jag ser är en människa, som tycker om islam, förstå mig inte fel, men kanske inte tillräckligt mycket för att kunna använda sin tro som en livsstil och inte ett diskussionsämne här på en blogg. den vars Gudsfruktan är djupast är den som är finast i Allahs ögon, inte den som kan skriva om politik, shias versus sunni och mycket annat som är helt meningslöst i islam som man finner här på din blogg.

 4. Bahlool 08 maj 2009

  Jag ber mina fem böner. Är det meningslöst att förstå vart vår tro kommer ifrån? Vill du verkligen inte veta om din bön, det du tror på är rätt förmedlat? Allt vi vet idag kommer från sahabas, om de gick vilse, då har vi gått vilse för att vi följer fel sätt att be eller fasta eller bete oss på.
  Jag skriver om allt jag finner intressant. Om det inte intresserar dig, så finns det dussintals bloggar du kan gå till som är bättre och roligare och mera intressanta. Sorry att Min blogg inte intresserar dig.

  suck…ena veckan är det rasister..nästa vecka är det fascister..veckan därpå är det islamofober och nu är det muslimer som klagar…Jag förstår att du föredrar folk som praktiserar sin tro och spränger upp barn och kvinnor i moskéerna..förlåt att jag inte kan eller vill efterlikna dem 🙁

 5. ..i..i.. 08 maj 2009

  du behöver inte vrida mina ord. du vet att det är så jag inte menar, att du ska spränga dig i luften. det är emot islam.
  anledningen till att jag frågar dig är för att du, ur din egen mun sagt att du tycker om islam men inte följer den så som en muslim bör göra. och då är ju min fråga bara varför när du sitter här timtals och ska försvara islam?

  den tid du sätter framför din dator och diskuterar hej vilt me alla slags människor om shias eller sunni, är rätt så onödig. politik, ideologier och liknande hör inte till islam. det är onödigt, och faktiskt ingenting som tar en närmare Allah. jag säger inte att du är en dålig muslim eller en bra muslim, vem är jag att döma när det redan finns En Domare…

  du måste förstå att man undrar lite. islam för dig verkar vara ett diskussions ämne. det ligger dig varmt om hjärtat att diskutera, dra fram citat/länkar uttalanden men hur varmt ligger det dig om hjärtat att göra ngt som för dig närmare din Gud?

  och jag ifrågsätter inte dig bara för ifrågasättandets skull. med handen på hjärtat, jag tycker det bara är lite konstigt. jag fattar att det är svårt att praktisera sin tro i ett kuffar land, men bara för det ska vi inte ge oss. det är prövningar, men hade inte Profeten värre prövningar?

  det är klart att det är viktigt att veta studera islam, men jag undrar om du praktiserar det du vet. vad är det för vits att ha kunskap om något men inte praktisera det själv.

  jag klankar inte ner dig, det är det sista jag gör. jag är bara lite nyfiken på hur du resonerar. thats all.

 6. Bahlool 08 maj 2009

  Jag anser inte att många följer islam till punkt och pricka. Hela det system vi lever under ser till att det är omöjligt. Det ögonblicket du får din lön får du ränta på det, pensionspengarna är sparade i räntefonder osv..så det finns många saker i samhället som ser till att vi inte fullföljer den till 100%
  Jag går ut och dansar, det står jag för..det är emot islam.
  Varför skulle jag inte försvara islam? jag gjorde det 10 år sedan och jag gör det än idag. Ska jag låta dig eller islamofober stoppa mig? Jag har med Allahs hjälp upplyst så pass många att folk hatar shia och islam mindre än de g jorde innan de kom till min blogg..det är väl en jihad i sig?

  För att förstå: Jag äger en butik med en dator..jag sitter framför datorn och gör räkningar, gör överföringar och gör en stor del av mitt företags förehavanden på den. Därmed har jag även tid att läsa på, diskutera och skriva saker och ting. Så mitt levebröd runt 14 timmar om dagen går ut på att sitta vid datorn 🙂
  Om jag upplyser dig om islam och ursprungsislam innan den bidah som vissa sahabas började, är inte det i sig något som för mig närmare Allah?

  Allah vet vad som försiggår i mitt hjärta och jag behöver inte skryta om vad jag gör och inte gör för att komma närmare Allah. Islam såsom historia såsom shia sunni såsom politik såsom ideologier såsom terror är alla saker som jag gillar att diskutera. Jag gör mina plikter och detta här ser jag som ett lus.

  Det värsta som finns är att sprida kunskap men själv inte efterleva det så nej. Men jag försöker så gott jag gör, såsom du gör så gott du kan. Vi alla försöker vårt bästa. Tyvärr är det ju så som du sa,..vi levfer i ett annat system än det som islam kräver av oss och här blir det synder då och då, ibland med flit ibland utan flit. Att hävda att det är lätt att vara muslim i muslimska länder är fel att hävda att det är lätt att vara muslim i ickemuslimska länder är helt åt helvete.

  Jag har skrivit och varit aktiv i de här frågorna sen 98, så tro mig jag har hört alla argument som finns mot mig, mot shia, mot islam, mot Muhammed saw mot invandring mot araber osv. Jag repterar bara saker och ting jag gjort innan så det är inget problem där jag gillar att skriva och jag gillar att komma i diskussioner. Jag vill lära mig mera och jag vill lära upp folk..jag saer det inte som slöseri med tid eller ork då jag som sagt sitter vid datorn en rätt så lång stund

 7. ..i..i.. 08 maj 2009

  att övervinna sina egna begär och lustar är jihad, jihad at nefs. det kallar jag jihad. inte att sitta framför en dator och diskutera.

  vart våra pengar hamnar eller vår pension hamnar är en annan sak, (dessutom finns det räntefria banker, JAK har jag för mig) så man behöver inte överdriva. det du kan påverka ska du givetvis göra ngt åt, och det du inte kan ja.. Allahu Alem, göra det bästa av det. Saker och ting kan man påverka själv förstår du. bara för att vi lever i ett kuffar land så syndar man automatiskt? islam är inte ens söndags religion, det är en livs stil.

  ingen muslim är perfekt, vi är muslimer (inshaaAllah) man ska inte ta ngt för givet. men en muslim kan inte medvetet synda och sen säga jag står för det och nästa dag säga hur underbart islam är. jag får inte in de i mitt huvud.
  jag kan inte ha på mig slöja med en cigg i munnen och säga jag står för det, som muslim har man ett ansvar anser jag. du är inte islam, du är bara muslim som tror på islam så jag förstår dig.

  politik och islam är så långt ifrån varandra, få in de i ditt huvud. även om du tycker om det så grundar sig islam mycket på att följa Guds alla lagar, och det Han tycker om,
  har jag fel?

 8. Bahlool 08 maj 2009

  Som tur är går jag inte efter vad du kallar jihad..Så när jag gör dawa när ajg är tyst inför angrepp, lögner och håller mig i skinnet när det gäller förtal, det är väl jihad al nafs?
  Så när ni kära salafis tror på allt ni hör och ”vet” om shias och när det är osant..är inte det synd i sig? Att tro det värsta om sin trosbröder och systrar? Tro mig jag har bott i väst i över 20 år..jag vet att vi syndar ofta, även de bästa av muslimer gör..att tala illa om folk att sprida rykten alla såna här synder begår vi..

  Du har fel. Eftersom politik och islam är ett. Det är en myt att det är skillnad på det. Ali, Abu bakr Umar, Uthman jag även den heliga Profeten var politiker och var religionsföreträdare. De lagar vi följer, sharia, de lagar om brott,k hudud, allt det är religiösa som politiska lagar.

  Se på de islamiska staterna i historien..de var politiska och samtidigt religösa stater. Islam är so du säger en livsstil det är hur hela livet är uppbyggt, det ger svar om vetenskap, religion och politik. Det är svårt för mig att förstå hur muslimer kan skilja på politik och religion..

  Får jag ställa några frågor?:
  1 du är kvinna har jag förstått? Är du konvertit?
  2. Jobbar du med nåt?
  3. Har du barn?
  4. Har du tv och internet?

 9. ..i..i.. 08 maj 2009

  det är inte vad jag själv kallar för jihad, det är vad många lärda anser. och rätt logiskt också. man måste praktisera det man vet, och hålla sig borta från det som man vet är fel.
  alla har inte förmågan att göra dawa, det kräver rätt sorts retorik och kunskap för det, och tyvärr alla sitter inte me den egenskapen.
  att tro det värsta om sina trosbröder eller systrar…. jag bestämmer mig för vad jag ska tycka nr jag vet vad den personen följer för sorts manhaj. om jag anser att den trider emot det jag tror på, tyvärr då kan jag inte göra ngt annat än att ta avstånd och hålla mig borta från de. idag räcker de inte med att säga att man är muslim.

  vi har vårt eget sorts politiska system, inom sharian. islam har ju svaren på allt. Profeten var i första hand, muslim. inte politiker. samma sak gällande khaliferna och Hans vänner, politik är inget som kan gå hand i hand med islam.

  finns det någonstans ngn hadith, eller koranvers gällande politik? jag har aldrig hört ngt i den stilen tyvärr. däremot har jag läst att man ska följa vår Profet Saw och hans sunna.

 10. Bahlool 08 maj 2009

  Så du menar när sahabas stred mot varandra, var det inte för makt och pga politik? Det ögonblicket du blir ledare för en nation eller delaktig i ledningen av nationen så är du inne i politiken så att hävda att politik och religion inte hör samman är rätt fel.
  Imam Ali var negativ mot politik, han menade att han inte ville bli som Muawiya, då politik som vi förstår den, innefattar mycket lögn, tomma löften och skitsnack. Dock den politik jag talar om är den som Profeten utövade med fredsavtal, med rättigheter för människor, lagar osv..allt det går under begreppet politik.

 11. ..i..i.. 08 maj 2009

  du plockar delar ur islam och sen säger du; detta, det här är politik.

  nice one

 12. Bahlool 08 maj 2009

  fel, jag ger dig exempel på hur politik ändå är involverad. Handlar inte om att plocka handlar om att ge reela bevis för vad som är politik och varit politik..
  Varför svarar jag alltid på frågor men du undviker mina ;)?

 13. ..i..i.. 08 maj 2009

  varför vill du veta ?

 14. Bahlool 08 maj 2009

  jag vill lära känna dig? förstå dig? då brukar man presentera sig lite..

 15. ..i..i.. 08 maj 2009

  hm. ok. det var ju kul det. dock tycker jag inte att det är så viktigt. eller?

 16. Bahlool 08 maj 2009

  så att du frågar tycker du är viktigt men inte att jag frågar? som du vill syrran 😉

 17. ..i..i.. 08 maj 2009

  ok, kvinna, ej revertit, inga barn. pluggar. tv ja, internet ja.

  happy.

 18. Bahlool 08 maj 2009

  hehe tack var väl inte så svårt

 19. ..i..i.. 08 maj 2009

  och vad fick du utav o veta de här??

 20. Bahlool 08 maj 2009

  om jag ska kalla dig syster eller bror 😉

 21. ..i..i.. 08 maj 2009

  haha ok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.