Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

153 mördade kvinnor – Svensk hederskultur?

Dödade – av sina män | 153 kvinnor dödade | Nyheter | Aftonbladet.

I dagarna har Aftonbladet en serie artiklar om mördade kvinnor. Man har kommit fram till att det mördats 153 kvinnor på 2000-talet.

Samtidigt har jag läst om två fall av hedersmord i Sverige under samma tidsperiod.

När man surfar runt lite och tittar på SD och deras anhängare, så ser man att de, iranier mot islam och allahanda slags personer som avskyr mellanöstern och dess befolkning, försöker antyda att hederskulturen är något som tillhör just den islamiska kulturen.

Är inte 153 mördade kvinnor, kvinnor mördade för att de nekade en man eller för att de bedrog en man eller för att de lämnade en man, även det en slags hedersrelaterat brott?

I mellanöstern så är hedern en viktig sak, det är det för mig, det är det för alla jag känner. Om min heder såras av en kvinna i min släkt och jag väljer att mörda henne, då har jag begått ett hedersmord.

Om jag bor i Sverige och min kvinna vill lämna mig eller bedrog mig och jag mördar henne, vad är det då om inte ett hedersmord?

Jag läste igenom alla dessa kvinnors öden. Unga, gamla, arbetande, hemmafruar alla slags kvinnor fanns det där. Pålitliga och opålitliga, snälla och inte så snälla, trevliga och inte så trevliga, allt det är förhanden bland dessa kvinnor. Varför går folk inte man ur huset för att demonstrera mot detta våld? När man belyste hederskulturen hos kurderna i Sverige, då kom alla slags grupper fram ur deras hål och försökte antyda att det hade något med islam att göra, även när offren inte ens var muslimer.

Då och då försöker dessa grupper att påminna världen om hur hemsk islam är och att man borde stödja tjejer som förlorat sin oskuld och man borde satsa pengar på upplysning och gud vet vad. Vart är dessa grupper när det gäller dessa 153 ?

Jag försöker se skillnaden men kan inte hitta den.

Män mördade Fadime och Pele och män mördade Emma och Liv.

Män kände sig sårade i Fadime och Pele fallet och män kände sig sårade i Emmas och Livs fall.

Jag tycker att svenska staten ska gå hårdare fram mot den hederskultur som finns hos svenskarna. Jag tycker även att Sverigedemokraterna, som äkta svenskt parti och försvarare av de svenska värdena ska gå ut och ta strid mot den svenska hederskulturen!!

Det kan inte vara så att vi ser den invandrade versionen av hederskulturen som värre eftersom vi inte vill se de problem vi själva sitter på? Vi måste ju förvarna för invandrarna och särskilt för muslimerna och vad är bättre än att visa på vilka monster de är? Men vilka är de verkliga monstren?

16 kommentarer

 1. mammamarie 06 maj 2009

  Lägg in detta på MuslimNytt…NU!!

 2. Tasnim 06 maj 2009

  I agree..

 3. Richard 09 maj 2009

  Om man ska jämföra blir det inom kristendomen 0.00002% mord och inom islam 0.00002% mord. Så båda verkar ju lika obenägna för mord. Tror nog att gemene svensk är lika obenägen till ”hedersvåld” som gemene invandrare.

 4. Bahlool 09 maj 2009

  Japp richard, i Koranen står det att den som tar ett oskyldigt liv är som en person som tagit ett helt folks liv. Poängen är att det finns lagar och regler för dödsstraff inom islam ändå finner vissa personer och grupper alltid ett tillfälle att länka islam som religion med vad vissa muslimer gjort eller gör. Jag är ansvarig för mina synder..inte för alla muslimers lika lite är islam ansvarig för vad jag gör som bryter mot dess regler..

 5. Richard 09 maj 2009

  Ja, det är rädslan för det okända som är förnuftets största fiende! Men det var intressant det du skrev om att islam har regler kring dödsstraff. Kan du utveckla det mer? Vilka brott inom islam berättigar dödsstraff?

 6. Bahlool 09 maj 2009

  Robert
  ..If anyone kills a person – unless it be for murder or for spreading mischief in the land – it would be as if he killed all people. And if anyone saves a life, it would be as if he saved the life of all people” (Qur’an 5:32).

  Life is sacred, according to Islam and most other world faiths. But how can one hold life sacred, yet still support capital punishment? The Qur’an answers, ”…Take not life, which God has made sacred, except by way of justice and law. Thus does He command you, so that you may learn wisdom” (6:151).

  2:178 där står det även att familjen till den mördade har rätt att rädda livet på förövaren.

  Alltså dödsstraff finns det på tex brott som mord (sen finns det ju brott som otrohet och att man lämnar religionen)
  dessa är dock tolknigsbara brott och beror helt och hållet på vilken gren av islam eller lagskola man följer (fem lagskolor)

  Brott som även de kan leda till dödsstraff för att de förorsaker problem i samhället:
  Landsförräderi(även religionsförräderi)
  Terrorism
  Pirateri
  Våldtäkt
  Otrohet
  Homosexuella akter (vara homosexuell är inte förbjudet men att utöva själva akten är)

 7. Rickard 09 maj 2009

  Så om jag förstår rätt finns det en krock mellan koranens lag och t ex svensk lag. Det är ett väldigt hårt straff för att tex vara otrogen inom islam. Hur fungerar det rent praktiskt för en muslim i Sverige. Skulle du som muslim hellre se att svenska lagarna ändrades så att de kom närmare koranens lag?

 8. Bahlool 09 maj 2009

  Just det här med att lämna islam håller jag inte med för det finns en ayah i Koranen som säger att det inte finns något tvång i religionen. Jag anser att Sveriges lagar är lite för tama..när brottslingar skyller på varandra så slipper de straff, jag själv har en butik och har sett hur jag skaffat fram bevis mot förövararna ändå får jag höra att undersökningen är nerlagd. Ja lite hårdare straff och lagar skulle inte skada enligt mig…
  För att du ska förstå:
  Shiaislamisk lag (jafaritiska lagskolan) säger att 36 olika punkter ska f ullbordas för att det ska bli avhuggning av handen..om en enda poäng inte är fullbordad så mister man inte handen..så lagen är sträng men så är även bevisbördan.

  Ett annat ex:
  Enligt islamsik lag ska det finnas vittnen för ett mord (minst 4 st) hur lätt är det att hitta något sådant? Så islam har sett till att bevisbördan är hårdare än hård.

 9. Rickard 09 maj 2009

  Nåja, bevisbördan att hitta fyra vittnen till mord kan ju vara svårt. Men att fyra personer går ihop om t ex homosexualitet eller otrogenhet för att sätta dit en person verkar ju inte allt för otroligt. Vilket försvar har man i så fall? Sedan undrar jag över meningen med att hugga av hand eller ben. Även om bevisen för te x stöld är solida är det inte bättre att försöka rehabilitera den människa som hamnat snett? Jag anser nog att straff vid brott både ska vara en skyddsåtgärd för samhället (fängelse) men också krafttag på rehab och förebyggande. Som vän till flera homosexuella låter det så klart i mina öron helt galet med dödsstraff för sin livsstil. Skulle du, om möjligheten fanns införa dödsstraff för ett sådant ”brott”?

 10. Bahlool 09 maj 2009

  Rickard klart man kan ljuga det kan man här i Sverige med med brottslingar som hittar på och planterar bevis osv..det kan hända i vilket rättssystem som helst.
  Vad det gäller stöld osv..jag har många vänner som ”hamnat snett” inte många av dem rehabiliteras..jag tror det är lite svårt att rehabilitera folk det kan ske men det är nog mera ett undantag.
  Jag har själv homosexuella vänner. Dock synen på homosexualitet skiljer sig mellan islam och västvärlden. Det är klart det låter sjukt i dina öron lika sjukt som det låter i mina öron att man inte straffar otrohet tex.
  Enligt islam leder homosexuella akter till att man förstör samhällets värderingar och moral. Då man tror på förökning av människan och då det inte går påp naturlig väg med homosexuella osv .
  Jag själv kan inte tänka mig delta i stening eller att döma ut dödsstraffet. Dock har jag inga problem med dessa straff. Lika lite som jag har problem med dödstraff osv.

 11. Rickard 10 maj 2009

  Bahlool, mycket intressant diskussion! Jag håller med dig om att lögn kan utnyttjas i alla rättsliga samanhang. Jag menar bara att om det visar sig senare att det förekommit en komplott, har den som blivit felaktigt dömd chans till upprättelse. Detta går ju inte efter ett dödsstraff. Jag är helt emot dödsstraff, även i ”väst”. ”Den naturliga vägen” är intressant. Vad betyder det om ett heterosexuellt par inte kan få barn? Ska de kunna få hjälp? Är adoption lagligt?

 12. Bahlool 10 maj 2009

  adoption är laglig men just homosexualitet ses på samma sätt hos muslimer som väst ser på pedofileri. Man anser att det är ett brott mot naturen/allah
  Därmed är de ”brottslingar” enligt islamisk rätt.
  Sen är det så att om någon straffas med dödsstraff så är det oåterkalleligt..men det är ju på samma sätt med dödsstraff för landsförrderi (något som många stater än idag har även när de tagit bort vanliga dödsstraffet)

 13. Rickard 10 maj 2009

  Men pedofili skadar ju ett oskyldigt barn. Det är ju vad man är emot. Om man väljer att leva man och man eller kvinna och kvinna skadar det ingen annan. Därför är det ju heller inget brott.
  Jag försvarar inte dödsstraff någonstans. Även om jag tycker det är stor skillnad på att mörda någon och att vara otrogen.

 14. Bahlool 10 maj 2009

  Det är så man ser på det här..men andra kulturer andra seder.
  Vad skulle du tycka om ett barn på 13 år som vill ha sex med en man som är 50..det är ju frivilligt? Är det fortfarande oskyldigt? När man lever som homosexuellt par så skadar man samhällets moral. Följer man naturens lagar så säger de att man ska föröka sig (homosexuella kan inte göra det på naturlig väg) följer man guds lagar så säger de likadant. Så homosexualitet är enbart godkänt enligt västvärldens lagar och värderingar.
  I ett islamiskt samhälle brukar man inte bry sig så mkt om vad du gör i sängen så länge du inte gör det öppet..så det finns ju homosexuella som levt och lever än idag utan problem, så lnge de inte är öppna med sin läggning..tyvärr är de inte beredda att vara privata med sin läggning och det leder då till problem isamhället.

  Islamiska samhällen utgår ifrån att samhället ska skyddas och man anser att homosexualitet är ett hot mot de värderinga roch den moral ett samhälle har.
  Otrohet är även det ett hot mot ett samhälles moral. Jag vet inte om jag vill ha dödsstraff för otrohet men straffas det ska det..för det skadar inte bara ens partner, utan även ens barn och detta dåliga exempel kan leda till att andra efterföljer det, eftersom de inte ser att det straffas osv..

 15. elin 19 maj 2009

  ärligt, såg diskutionen nyss, men seriöst!! Du jämnför pedofili med homosexuell läggning!?
  För de första, ett BARN kan inte stå emot en man/kvinna som är dubbelt så stor som barnet. Barnet VÄLJER inte!! att ha sex med den vuxna människan. Det är VÅLDTÄCKT, eller UTTNYTTJANDE av minderårig. Om du har ett barn som bli utsatt för en våldtäckt av en man, det är mannen som ine kan hålla sin pitt i styr (kan va kvinna mot kille också) är de då din unges fel att denne blir utnyttjad sexuellt? I dont get it…
  Och homo, de är KÄNSLOMÄSSIGT. Visst dem behöver inte visa det, men shit, homo e värre än pedofil? Get REAL! Dem väljer det, det finns ja och nej, de finns de inte inom pedofil.

  Och and 13 åring o 50 åring. Det är ytterst sällan en 13åring vill ha sexuellt umgänge med en 50 åring!

 16. Bahlool 19 maj 2009

  elin tänk efter nu:
  1. Vem bestämmer att ett barn är sexmyndig vid 15 års ålder? DU? Staten? Varför är det ok för en 15 åring att ligga med någon äldre men inte för en 13 eller 14 årig?
  2. Det finns nog med belägg för att hävda att både homosexualitet och pedofileri beror på hjärnan. Vad är det för skillnad? Att homosexuella väljer? Finns många som inte väljer och blir våldtagna av andra män (eller kvinnor av kvinnor) Finns många ”barn” som väljer en relation med en äldre man (eller kvinna se bara på alla lärare i USA som fick barn med sina elever) Det funkar inte att hävda att de inte kan välja själva..för det ögonblicket vi hävdar att de får ha sex, det ögonblicket har vi bestämt att de har rätten att välja.
  Jag själv fick se 2 olika 13 åringar ragga på mig..jag förklarade för dem att jag är 2 ggr så gammal som dem, men de hävdade att det var vanligt för dem att vara med så gamla killar..där var detinte jag som raggade elle rförsökte utan de som försökte med alla medel..och nej..jag gjorde inget och jag föll inte för det men att hävda att de inte har en egen vilja och inte en egen sexdrift är befängt.
  Sällan betyder inte att det inte sker..
  Det är bara i västvärlden som man anser att homosexualitet är något normalt…det handlar i slutändan om drifter och preferenser..vissa gillar att ha bondage sex andra gillar svarta vissa gillar vita och andra gillar yngre/äldre..
  Du vet väl om att det finns många unga som är 12 och 13 och som har sex? även med partners som är äldre än 15 (olagligt idag)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *