Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Veckans idiotpris går till…

En gång i veckan möter jag någon som är så dum, så blåst, så skrämmande låg, att jag inte kan låta bli att omnämna honom, och för det mesta är det en han.

Idag var det svårt. Jag hade en Israelvän som menar att islam lär ut tjuvaktighet och ohederlighet..han är hånfull och när han får smaka sin egen medicin vågar han inte yttra sig längre. Han ställer frågor, dumma sådana, får svar och ändå vill han inte bemöda sig att svara på de frågor han får. Tyvärr upptäckte jag att en ”muslim” är dummare..så Israelvännen får tåla sig med att få priset till nästa vecka.

Prisvinnaren är:

kalle
ooooo@hotmail.com
”””’

ya ebn almot3a alkwl till omar och haron inte aron!
sallem 3l3 emak, wekol laha “3mmo yred mot3a”

Översättning:

”Du son till en muta (tidsbegränsat äktenskap som fanns inom islam innan Kalifen Omar förbjöd det), ordspråket du syftar på handlar om Omar och Haroon inte Aaron! Säg hej till din mor och säg till henne att farbror vill ha dig som muta”

I korta drag försöker denna ”muslim” hävda att min mor är en prostituerad, för att sunnis överlag ser mtuakonceptet som prostitution. Vidare förstår han inte att Aaron är det svenska namnet för harun, Moses bror. Han gör vidare gällande att det är Omar som omnämns där..tyvärr har han fel där igen. Orden handlar om Ali och ingen annan.

När han, som är emot muta, vill ha sex med min mor, en gift kvinna, så bryter han mot lagen om 1 våldtäkt 2 otrohet och 3 mot lagarna om muta. Eftersom sunnis inte tror på mutakonceptet är det märkligt att han vill ha muta..är inte det förbjudet?

Grattis..men snälla skriv nästa gång på svenska? Du ändrade ditt namn till kalle..då klarar du även att skriva på svenska 😉

18 kommentarer

 1. jhgk 04 maj 2009

  har du någonsin funderat på, någonsin tänkt, att shia inriktningen är helt fel?
  mitt intryck av dig är att du uppriktigt tycker om islam, sen får jag en annan känsla, som säger att du enbart håller fast vid shias för att du känner dig provocerad, inte bara därför, men det är en bidragande faktor i o med hur mycket påhopp du får av andra muslimer som inte är shias. dessutom verkar du politiskt ”aktiv” om man säger så. du gillar politik men politik är en sak, islam en annan. förstår du hur jag menar ?
  får jag fråga vart du får all information ifrån? alltså, läser du alla böcker som rör shia, eller kollar du igenom källan osv?

  tack för mig.

 2. Bahlool 04 maj 2009

  Jaglämnade shiaislam och islam överhuvudtaget (skrivit om det några gånger nu senast i inlägget om min islam din islam) Jag gick i sunnimoskeer träffade sunnivänner gick till kyrkan, gick även och mötte judiska vänner från Israel och tog en dialog där. Men hur jag än vände och vred på det var enbart shiaislam som gav mig både logiska som spirituella bevis för det jag kan tro på.
  Jag läser ett tiotal tidningar om dagen…och minst en bok i må naden. Vidare har jag skrivit ut material och då är det inte bara shia böcker, mestadels är faktiskt böcker skrivna av icke shias och även av ickemuslimer om islam och shiaislam.

  Det är lite svårt att kolla igenom källor jag brukade göra det i diskussioner om shia sunni konflikten och då letade man upp källorna (ex bukhari på ett amerikanskt unviersitet) och då stämde allt. Nu förtiden brukar jag använda nästan samma källor som då så det behövs nog inte?

  Vad tror du själv på? Har du läst annat än just sunniböcker? För jag antar du är sunnimuslim?

  mvh din bror i religionen Baqir

 3. jhgk 04 maj 2009

  sunni muslim, (ahl ul sunna wal jama) följer endast salafs förståelse på koranen och sunnan.
  bukhari (och muslim) är en av de mest autentiska hadith samlingar som finns, men vad menade du med att du kolla upp en sådan bok på ett amerikanskt universitet och allt stämde?

  jag har verkligen försökt, försökt att förstå mig på shia islam, men helt ärligt none of it makes any sense.

 4. mammamarie 04 maj 2009

  Det värsta är dock den nivå de sänker sig till när de vill hävda att just DE har rätt. Det är rent förfärligt vilka knep dom tar till ibland.

  Hur tror dom att man ska bli intresserad utav vad de har? Jag önskar att dom kunde hålla sig inom en högre standardnivå och på så sätt kanske locka mig att, om inte börja söka vad de har, så åtminstone lyssna på vad de säger.

 5. mammamarie 04 maj 2009

  jhgk:
  Läste just din”darulhadith”.
  Vilka äckliga falska påståenden ni propagerar om shias. Om ni ska propagera mot oss… räcker inte sanningen då? Måste ni ta till lögner för att folk ska vända sig mot shia? Billigt…jävligt billigt.

 6. Bahlool 04 maj 2009

  Fanns hadith som handlade om olika ämnen och då kom det upp källhänvisningar och jag kollade på den engelska översättningen att de haditherna stämde.
  Låt oss ta länken du länkade till:
  1. Vad har Abu Bakr med islam att göra? Om jag ogillar att han förrådde Profetens ord eller om jag ogillar att han tog makten eller om jag ogillar att han skymfade Fatima så pass att hon slutade hälsa på honom (aisha har en hadith där hon själv hävdar att han inte ens fick reda på vart hon var begraven och att hon begravdes under natten så mkt hatade Fatima honom) då har väl inte det något med min tro att göra? Jag tror på Allah inte på Abu bakr.

  2. Ingen shia jag känner anklagar henne för otukt. Dock ogillar man henne för att hon tog till vapen coh lät muslimer mörda muslimer under slaget vid Kamelen. Hon är också hon inte över religionen och ingenstans står det att hon är ofelbar och inte får kritiseras.

  3. Profeten har gång på gång hållit tal. I sitt sista farvältal menade han inför hundratusentals att Ali skulle bli mawla över massorna såsom Muhammed saw, var mawla över dem, alltså ledare. En hadith (sunni of course) hävdar att Ali frågade om han mindes vad Profeten hade sagt, och när denna spelade dum så straffades han av Allah genom att hans huvud genomborrades för hans lögn. Mera kan du läsa http://www.al-islam.org/ghadir/incident.htm där står det med källor från sunni böcker och hur många sunniböcker omnämner saken ifråga.
  Frågan man måste ställa sig. Vad hände? Varför var man på väg till mötet vid Saqifa när Ali tom gratulerades till att bli efterträdare av omar och abu bakr? Varför var man borta medan Ali och ett fåtal av hans närmaste vänner var kvar och tog hand om Profetens begravning?

  4. Felfriheten kommer från Koranen självt. Snälla läs 33:33. Gång efter gång har Aisha hävdad i hadither att dessa fem AhlulBayt var utan najs, och hon har hävdat vilka det handlar om. Ofelbarheten är inte på samma nivå som Profetens saw, utan det är en ofelbarhet som går ut på att de inte gör fel frivilligt. Medan Profeten Muhammed är ofelbar av födsel. Saken är ju att det här är en tolkning av Koranen och hadith, inte gör det mig till en kafir?

  5. Ingen dyrkar dem. Det här är en myt och ren och rama lögn.

  6.
  På samma sätt som Profeten saw sa att han är vår mästare är dessa ”skapelser” våra mästare. Vi tjänar dem såsom Abu Bakr och Umar hade tjänare. Jag förstår inte logiken i detta resonemang med namnet.

  7. Ingen 12 imams shia tror på att Gabriel som är ofelbar och bara lyder Allahs budskap, skulle gå vilse. Det här är något som kanske ghulat grupper hävdat men shia jafaria 12 imams shias tror inte på detta. Så här blandar artikelförfattaren olika grupper. Shiaislam tror att den heliga Profeten Muhammed var den siste budbäraren. I min text om Ali så står det att profeten talaro m för honom att han är såsom Aaron (harun) var för Moses med undantaget ATT DET INTE SKALL KOMMA NÅGON PROFET EFTER MIG.

  8. Än en gång det här handlar ju om tolkningar av texter. Sunni hadith talar om att Profeten saw, sa att det kommer skall 12 efter honom. Vi tror ju som muslimer att våra ord och våra handlingar kommer att bedömas i nästa liv. Vi tror ju att våra händer kommer vittna om vad den andra handen gjort osv..så varför skulle vi inte tro på att våra ovänner kommer få vittna och bli straffade för sina illdåd?
  Jag tror att den förhärligande tonen som sunnis har för Abu Bakr och Omar går till överdrift…Islam är inte uppbyggd på dessa två män.

  9. Jag vet inte vad al Khomeini har sagt om den här frågan dock spelar Mehdin en stor roll i islam.
  10 Vad har muta med saken att göra? Så de hadith som säger att Umars son sade att det var hans far som förbjöd Muta, även han ej muslim?

 7. Bahlool 04 maj 2009

  vad är det som inte gör någon sense?

 8. Bahlool 04 maj 2009

  problemet mamma är att jag har hört de här sakerna och så många andra så ofta förr..problemet är att det här inte gör en person till muslim eller ickemuslim. Islam kräver andra kritierier av en person för att bedöma om denna är en muslim eller ej

 9. jhgk 04 maj 2009

  mamma marie.
  du behöver inte ta till dig såna ord. vi kan uppföra oss som vuxna människor vilket vi faktiskt är. jag vill inte sitta och säga vad ” jag och ”jag tycker. utan jag hänvisar dessa länkar enbart för att man själv ska läsa, med egna ögon. som ni ser finns det källa för allt.
  ingen tvingar dig att hålla med, jag är inte shia, men har du hört mig säga fula ord?
  det är onödigt.
  http://www.darulhadith.com/manhaj/shiah/omaishah_2.html
  läs detta inshaAllah.

  fred.

 10. Bahlool 04 maj 2009

  jhgk vem var den bästa av kvinnorna bland Profetens hustruar?
  Khadija
  Låt oss gå vidare..var det inte så att Aisha var rätt så svartsjuk och skapade problem i hushållet till den grad att Koranen talar om att om kvinnorna inte skärper till sig så kommer Profeten att få andra kvinnor som är bättre?

  Tror du inte att 150 år av ommayyidskt styre förändrade på hadither och på vad folk tänkte och sade?

  Låt oss gå vidare..Aisha gick ut mot profetens adopterade son, hans kusin, hans bror, hans ättling. Mannen som slogs mot fienden som ett lejon och som vördades till den grad av Profeten att han fick stå på Profetens axlar när de slog sönder avgudadyrkarnas gudar i Kaaban.

  Jag råder dig att strunta i vad jag och andra säger..strunta i dina fördomar och strunta i vad du lärt dig av sunnis och av shias.
  Sitt när och leta upp information från början som om du är ny till religionen. Sen tar du dessa personers plus och minus och adderar..du kommer se att din bild av Ali är fel, för han var bättre än andra. Du kommer även att inse att Profeten inte gifte sig med någon anna medan han var gift med Khadija berodde på hennes höga status.
  aisha gjorde många fel och det är mellan henne och Allah. Jag tänker inte döma henne, men ja det är många shias som avskyr henne..då hon stred med vapen i hand mot sin tids khalife och imam

  Det brott som wahabis och salafiter anklagat shias om, att vi gör shirk och höjer statusen på imamerna kan även användas mot er. Ni gör takfir på folk för att de inte gillar Abu Bakr och Aisha…

 11. Bahlool 04 maj 2009

  Nabil din okunskap om islam och ditt hat för din pappa, som jag antar är sunni, visar på att du inte har tillräcklig kunskap om sunniislam, än mindre om shiaislam…så ditt val av inrikting grundar sig knappast på att du jämfört de båda intriktningarna?

 12. jhgk 04 maj 2009

  det är khawarij som gör takfir på muslimer. och jag tar starkt avstånd i från de.
  tack, för ditt råd.

  här har du dock en länk, där som jag sagt tidigare alltid finns källa. ngt du verkar sakna när du skriver dina inlägg.

  http://www.darulhadith.com/sira/index.html

  wasalam.

 13. Bahlool 04 maj 2009

  jag gav dig källor till sakerna jag sade..men när jag skriver mina inlägg så gör jag inte det men det är är mest för jag är lat inte för att jag inte har några källor. Jag skriver många inlägg om dagen och att sitta och ge källhänvisning till allt blir tråkigt i längden.
  Bin Baz har förklarat att shias är kuffar..men om jag tror på Allah, hans heliga Profet oc den ofelbara Koranen med 114 suror, hur kan jag då vara kafir?
  Så frågan kvarstår, varför blir man kafir om man ogillar Abu Bakr? Den bäste efter Profeten Muhammed var knappast abu Bakr som din länk säger..

  För att du ska förstå varför jag hävdar att sunniislam följer korrumperade ledare och hadither
  Amr ibn al Aas var en av de slugaste och hemskaste människorna..han var en dödsfiende till Profeten från dag ett och han hatade imam Ali..Um Kulthum sjöng en skön sats om honom när han klädde av sig i fruktan för Ali vid slaget vid Siffin.
  Profeten har ofta sagt att den som bekämpar Ali, bekämpar Profeten.
  Här hävdas att han sa att Abu Bakr var den bäste efter profeten Muhammed saw. Alltså samma Amr ibn al Aas som deltog i slaget där Ammar bin yassir mördades..och om du läser på lite historia så ser du att Profeten gav en profetia..att den grupp som deltar i mördandet av Ammar kommer att vara utanför islam..därmed är Amr och Muawiya utanför islam då det var de och deras firqa, grupp, som mördade Ammar.

  ´Amr bin al-´Âs (radhiya Allâhu ´anh) sade: (i betydelse)

  ”Jag frågade profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam): ”Vilken människa älskar du mest?” Han sade: ”´Â’ishah.” Då sade jag: ”Bland männen då?” Han sade: ”Hennes fader.” Då sade jag: ”Sen?” Han sade: ”´Umar bin al-Khattâb.”” (al-Bukhârî (3662) och Muslim (2384)

  Ska jag då tro på en känd lögnare och bråkmakare?

 14. Bahlool 04 maj 2009

  1. Muhammad bin al-Hanafiyyah sade:

  ”Jag sade till min far [´Alî bin Abî Tâlib]: ”Vem är de bästa människorna efter Allâhs sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam)?” Han sade: ”Abû Bakr.” Jag sade: ”Och därefter?” Han sade: ”´Umar.” Därefter blev jag rädd att han skulle säga ´Uthmân om jag frågade ”och därefter?”, så jag sade: ”Sen du?” Då sade han: ”Din fader är ingenting annat än en av Muslimerna.”” (al-Bukhârî (3681))

  OM det är så att Abu Bakr var den bäste efter Profeten Muhammed..varför slutade Ali slåss för islam under Abu Bakr?
  Om Abu bakr var den bäste, varför gav Ali ingen baya (trohetslöfte) inte förrän 6 månader efter Muhammeds saw, död?
  Det är lite ologiskt med sådana här hadither..de motsäger sig själva.
  Om jag anser att Abu Bakr vore den bäste, då hade jag varit den förste att erkänna hans status..inte vänta 6 månader…

 15. Bahlool 04 maj 2009

  Tycker du inte det är märkligt att man hittat så många hadither från Ali om hur bra Abu Bakr är? Tycker du inte det är lite märkligt att man inte tar upp andra på den sidan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.