Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Min islam din islam? del 3

När det var inbördeskrig i Bosnien, då var väst tysta. Man kallade den ena stridande parten för kroater, den andre för serber och den sista för muslimer. På frågan till min lärare, om varför man kallade en grupp för muslimer, hade han inget att komma med. Det var bara så och därmed basta.

När jag avskyr en grupp eller ett folk eller en person, då känner jag inget behov av att skydda eller tycka synd om dem eller den i dåliga tider. Jag har inget till övers för dem. När 200 000 muslimska kvinnor våldtogs, då var man glad, för de var ju ett hot mot oss..sade USA. USA och väst införde ett embargo mot de stridande parterna. Muslimerna som var nästintill försvarslösa, kunde därmed inte få in några vapen. Medan serberna som hade hela den serbiska arméems arsenal att ta till, de kunde bomba, mörda och våldföra sig på muslimerna i två år. Fram tills Iran blandade sig i vill säga…

Shias började jagas och mördas i Pakistan, av sunnimuslimer. Palestinierna valde Saddams sida och avskydde Iran, ändå var det iranierna som beväpnade och stödde dem.

Det blev vi och dem inom islam..allt fler grupper skapades allt fler grupper tog till vapen allt fler nya tolkningar och allt fler begick illdåd i islams namn. Man hade lyckats lura muslimerna till att bekämpa varandra istället för den gemensamma fienden. När Libanons shias bombades av Israel, så var wahabiterna glada. När shias i Saudiarabien skrek slogans mot USA och Israel på vallfärden, då sköt saudiska säkerhetstrupper ihjäl över 400 av dem. Kriget var ett faktum och de stridande parterna stred inte för Allah men för USAs räkning. Enbart en död muslim är en bra muslim.

Internet var en stor framgångssaga för wahabiterna och deras ideologi, en ideologi där man spred en hård version av islam. Där allt som hade med spirituella värden och med en annan version av islam att göra, skulle förbjudas och bekämpas. Det gick så långt att deras hat och deras hårdhet, ledde till massmord på shias, vanliga sunnis och sufis.

Min islam skiljer sig från deras islam.

Enligt en känd hadith från den heliga Profeten Muhammed, så kommer judarna att ha 71 sekter, kristna kommer splittras i 72 och muslimerna i 73. Enbart en av de muslimska kommer vara den rätta.

Fortsättning följer…

9 kommentarer

 1. Tasnim 05 maj 2009

  Alltsa…hmm… Jag bara undrar. Jag har alltsa LANGE forsokt att fa lite klarhet i en del saker man ”hort att shia gor”. Fragat de shiiter jag fatt tag i (inte manga!) om t ex det har med att snacka illa om/forbanna Profetens foljeslagare.. Jag har fatt svaret att shia inte alls gor det, det finns inga som gor det, det ar bara illasinnade rykten fran sunni-hall. Men sa laser jag din blogg och dar stoter jag pa det dar, och du skriver ju att det finns shiiter som gor det dagligen! Nu ar jag lite lagom forvirrad. Om man nu gor det – tror ni att det pa nagot vis ger beloning fran Allah, att gora det?

  Och ar det sant att det finns nagon shiitisk inriktning som tror pa att Koranen som vi har den idag ar andrad?

  Hoppas pa svar!! :o)

 2. Tasnim 05 maj 2009

  OMG vad geeky det lat med ”hoppas pa svar”..*skams* Latsas som att det inte star dar, haha..

  Nar skots shiiter ihjal i Saudi btw? Nagra kallor?;o)

 3. Bahlool 05 maj 2009

  På 80 talet sköts över 400 jag ska försöka hitta nyhetslänken därifrån om det..sen dess har man varit jättehård i Saudi på att förtrycka shias (finns både 12 imams shias och ismalis där)
  Jag skriver då och då om deras behandling. Nu i dagarna har man tagit fast unga pojkar för att de demonstrterade för mera rättigheter (om du söker under amnesty hos mig så hittar du nog lite om det)

  Enligt shia islam, så finns det tabarra från det onda och de onda människorna i världen. Det är alltså en del av Shia tron att man måste göra det goda och avhålla sig och fjärna sig från det onda.
  I detta koncept finns det att man måste bekämpa förbanna eller på annat sätt ta ställing mot de onda.
  Det finns shias som förbannar abu bakr osv varje dag..och jag kan säga att jag själv fått mkt skit för att jag inte gör det. Sen finns det shias som säger att de gjorde dåliga saker och det är mellan dem och Allah men de tar avstånd från dem utan att förbanna dem.
  Våra lärda har utfärdat fatwas som klargör att vi inte för tala illa om dem då detta förstör enigheten mellan shias och sunnis och att det sårar våra sunnibröders känslor.
  Faktum kvarstår dock att de tre första kaliferna inte var så högt ärade som många sunnis tror. För att förstå hela historiken måste man till gamla sunnikällor där allt belyses.

  Igår visade en salafi mig en länk till en salafisida. Där menar man att shias är kuffar, mushrikin, otrogna för att vi inte gillar Abu Bakr och de andra kaliferna.
  Enligt islamiska reglerna så är de inte ofelbara och om jag skriver eller belyser deras fel..då är jag väl inte kafir för det?

  Ska vi verklige utgå ifrån att hundratusentals vänner till Profeten Muhammed var ofelbara? Att de inte gjorde fel?
  Ett råd är att läsa then i was guided av tijani. En tunisier (ditt favoritfolk) som var sufi sen wahabi och sedan blev shia. Hans källor och källteckingar är allihopa att återfinna i sunni böcker.
  Enligt Khameini får vi shias inte ens missionera hos sunnis men fakta är fakta

 4. Bahlool 05 maj 2009

  lol jag svarar alltid 😉 så dont worry

 5. Tasnim 05 maj 2009

  Men sunnis tror ju inte heller att Profetens foljeslagare ar ofelbara. Men for det behover man val inte forbanna dem? Ar det da OK att forbanna alla muslimer som inte ar ofelbara? 😉 Men som minst maste jag saga att de som forbannar dem, forbannar ju sina muslimska foregangare.. Forstar inte hur det kan anses vara Ok, hur fel man an anser att dem har haft.

  Oj, oj, ploppade upp en massa andra funderingar nu, men ack, ingen tid. Far inshaAllah aterkomma.

  Tack for dina svar!

 6. Bahlool 05 maj 2009

  Men det finns ju muslimer som förklarar shias vara kuffar, för att de förbannar dessa.
  Som sagt del av shia tro är att man ska göra avkall och förbanna fienderna till Allah (finns olika passager i Koranen som stödjer detta)
  Du måste förstå hur shia ser på saken:
  Islam är en..Profeten saw förklarar för folket att Ali ska var ledare och att man ska följa Koranen och Ahlul Bayt (talet vid Ghadir khum, mubahalla osv är alla bevis för det här) Istället väljer man att inte lyda profeten (när han ska skriva sitt testamente)
  Profeten dör, Ali tar hand om tvättningen av hans heliga kropp, samtidigt är Abu Bakr och hans vänner inte där, utan flera km därifrån ch bråkar om vem som ska ta över makten (händelsen vid Saqifa)
  Sen är det inte nog med det, man försöker bränna ner Fatimas hus, man tar hennes land, man mördar vissa personer som inte ville erkänna det nya kalifatet (händelserna med Khaled bin Waleed och mordet på en känd sahabi, finns också i min blogg någonstans)
  Efter detta väljer Abu Bakr sin efterträdare. Ingen Shura ingenting. Vem väljs? Omar..Han tar alltså makten från Ali.

  För att förstå mera…Ali är utnämnd av Allah…
  Han är efterträdare till Profeten Muhammed. Man gick alltså emot Allahs vilja.
  Läs om Abu Dharr, en av de mest sanningstalande följeslagare till Profeten Muhammed, och han dog i exil för att han talade ut mot de första kaliferna. Han har en hadith om 5:55 där ayan handlar om Ali
  Jag ska fan skriva ett inlägg just om den heliga Ayan där Ali förklaras av Allah som ledare för muslimerna…
  Ett råd är, du ska inte tro på mig eller på salafis…utan läs boken http://www.al-islam.org/guided/

 7. Tasnim 05 maj 2009

  ”Jag ska fan skriva ett inlägg just om den heliga Ayan där Ali förklaras av Allah som ledare för muslimerna…

  Nagot som alla sunnis missat? 😉

  Har fortfarande inte tid, men en massa fragor, suck och dubbelsuck.
  Jag undrar, om nu allt detta du beskrivit ar kanda fakta fran autentiska kallor, varfor vet inte historiens alla sunnitiska larda om detta da?
  En fraga till hinner jag nog med: anser ni imamerna som ofelbara? Vad innebar detta da?

  Forlat att jag trackar med fragor.. har verkligen ingen att fraga. Det kanske marks!

 8. Bahlool 05 maj 2009

  haha dont worry.
  Frågan är hur mkt tid har du? Then i was guided tar upp alla källor och då är det sunnitiska källor

  Ta tex händelserna vid Ghadir. Enligt salafiterna från idag, så sade Profeten saw, Jag efterlämnar åt er Koranen och Sunnah, och håller ni er till dem, så ska ni inte gå vilse.
  Men visste du att gamla sunnitiska böcker och lärda/historiker har en annan version? Där man menar att Profeten sa Jag efterlämnar åt er Koranen och min Ahlul Bayt…
  Frågan du ställer är varför det gått vilse eller miste..det gjorde det inte..men det har dolts rätt bra. Ett av de största konspirationerna hände då.

  Du måste förstå vilka som tog över efter Abu Bakr, Umar, Uthman och Ali….det var Muawiya och Yazid. Dessa var ättlingar till Hind, hon som åt upp Hamzas inälvor.
  Deras hat för Ali och Profeten var så stor, att Muawiya införde en lag om att man ska svära åt Ali vid bönen (därifrån kommer Shias syn att man ska säga Ali är wali Allah i böneutropet)

  http://www.al-islam.org/ghadir/
  i introduktionen står det så här…182 sunnitiska böcker..182 sunnitiska böcker omnämner Ghadir på samma sätt som Shiaböckerna..men när man inte kunde hitta fel på Ali, så var man tvungen att höja andras värde. Jag kan visa de fel Abu Bakr, Umar och Uthman gjorde..men visa mig ett enda fel Ali gjorde.
  Ofelbarheten härkommer från Koranen självt. Ibrahim var profet SEN gjordes han till Imam över människorna. Enligt shiaislam så var Ali Imam redan från första början.

  Titta på aya 33:33 där säger Allah att han renar Ahlul Bayt från all synd..(ofelbara då)
  Enligt Aisha så var Ahlul Bayt just Profeten Muhammed Ali, Fatima, Hassan och Hussain.

  This site is under development. It currently consists of narrations involving 76 Companions, 69 Successors, and 626 Scholars
  in the chains of transmission, recorded in 182 Sunni books. In addition, there is Arabic text for
  387 narrations, English translation for 78 narrations and scanned pages from 54 books
  280 quotations on the reliability of narrators are available in Arabic and 324 in English.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.