Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Turkisk rasism?

Jag har inget övers för kurder som vill ha en egen stat. Nationalismen i mina ögon är det värsta som finns i världen. Ändå bygger jag mina teser och min avsky för kurderans strävan efter ett eget land på andras bekostnad (på bekostnad av armenier, araber, assyrier osv) på saker jag läst och sett. Jag försöker undvika att tro på de sagor och de fördomar som sprids av deras ovänner.

Igår fick jag en turkisk kund och då kunde jag inte sluta jämföra hans åsikter och hans ord med det som SD och andra rasister och främlingsfiender sprider. Han menade nämligen att kurderna har det såååå bra i Turkiet. De slipper betala skatt, de bor som kungar, de får allting gratis, de har de bästa husen och vi, vi vanliga turkar vi får leva på resterna, vi får jobba och vi får slita och vi dör av svält…Ja ni förstår nog att de här tongångarna är inte olika de tongångar man får höra från högern i Sverige och andra västliga stater.

Alla har det så mycket bättre än oss själva, utan att ha förtjänat det. Allt är invandrarens fel och allt är den andra gruppens fel. Jag är inte så dum att jag tror att kurderna har det bättre än turkarna, tvärtom de har det nog fattigare, men denna rasism och denna främlingsfientlighet är inte förbehållen turkar och svenskar, den återfinns lite varstans.

När Irak startade sitt aggressionskrig mot Iran, så behövde landet arbetskraft. Indier och pakistanier kom till landet. Singaleser och tamiler, min vän var busschaufför och han var frå Sri Lanka. Till slut kom det 1 miljon egyptier, nej det var fem miljoner, nope, Irak var ett invandrareland, såsom Sverige är det idag, man tog emot 18 miljoner egyptier!!

Ja så lät det i alla fall ur de irakiers munnar, som jag mött genom åren. En myra blev till en elefant. Dessa egyptier var tjuvar, våldtäktsmän och brottslingar. Man jagade dem ut ur landet, för man hörde hur de förstörde landet, som någon biblisk plåga från gamla testamentet. Man var god mot dem, gav dem jobb och så var de såå smutsiga. De var så illaluktande och de bodde bättre än vanliga irakier.

Den som sett och hört och diskuterat med främlingsfientliga personer märker nog vart jag vill komma. Det är att dessa fördomar som folk har mot invandrare i Sverige, återfinns bland araber, bland turkar och bland svarta i Rwanda. Den andre, har det alltid bättre, oförtjänt bättre. Ska man ogilla någon, är det alltid dessa rika grupper, som är rika på att vi är ute i krig eller på att vi ger dem fristad i Sverige.

När jag frågar några av mina kunder om hur mycket det så goda socialbidraget är, så säger alla allt från 8000 till 15000…fakta är att det är runt 3000 kr per vuxen. Kunskap om den andre, kanske kan leda till att vi slutar hata varandra och kanske kan få oss att sluta tänka i termer av att utrota varandra. I slutändan har vi alla två ögon och två armar och två ben. Vi är inga änglar och de andra är inga monster.

Salam 3ala ahlul bayt. Salam 3ala ansar ahlul bayt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *