Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rafidi

En fin dikt lyder:

Om man kallar Ahlul Bayts älskare för Rafidi, då är jag den bäste av Rafidis…

Rafidi är benämningen på Shias, på dessa anhängare till Profeten och dennes heliga familj Ahlul bayt.

Jag loggade in för att godkänna lite kommentarer till MuslimNytt och då får jag se det här

umm_amatullah_@hotmail.com

Forstar inte varfor ni prisar denna man, visst talade han emot den judiska staten men han ar fortfarande en acklig raafidhee/shi’ee som dyrkar Allaah genom att forbanna denna ummahs basta manniska efter profeten sallallaahu alayhi wa sallam – Abu Bakr, inte for att tala om all shirk deras aqeedah bestar utav. Vad bor prioriteras forst, aqeedah eller politik?

Det här handlar då om Ahmadinajad, presidenten i Iran. Jag ville inte blanda mig i saken på MuslimNytt, då det är en bro mellan shia och sunni sufi och ska inte välja sida, utan ska belysa islam ur olika synpunkter och vinklar.

Fakta är dock: Den bäste efter Profeten Muhammed är Ali. Jag slår vad om allt i den här världen att jag kan bevisa den tesen.

En äcklig rafidi eller Shia…jag tror jag har aldrig känt sådan glädje och stolthet över att bli kallad en äcklig shia. För damen menade alla shias.

Jag förbannar inte Abu Bakr, men det finns shias gör det. För att förstå det här så behöver ni bara läsa om Fatima (skrivit om det i min blogg)

Shirk? Shirk är alltså att blanda andra gudar med Allah. Något sådant finns inte. Det finns ingen Gud förutom Allah.

Dock är det alltid lika kul att se den okunnighet som finns bland oss muslimer..suck.

2 kommentarer

 1. mammamarie 28 april 2009

  Jag känner ett stänk av hjärntvättning inom den grenen som pratar sådär. Jag som shia MÅSTE och uppmuntras ta reda på hur saker och ting egentligen ligger till.

  Jag jobbade många år på Pakistans Ambassad och där kom jag ofta i kontakt med Ahmadiyya. Dom kallar sig muslimer och jag respekterar detta. Men så gick tongångarna på ambassaden att dom absolut inte var muslimer. Jag kunde inte acceptera deras prat…om man säger att man är muslim då är man det…men både shias o sunnis pratade likadant om dessa.

  Jag blev så irriterad att jag var tvungen att läsa på om denna ”gren” inom islam. Ingen ska kunna indoktrinera mig att fnysa o hunsa andra bara för att dom vill det. Nu vet jag i allafall o har info om denna s.k. gren o dess uppkomst.

  När jag själv blev muslim (genom shiaperspektiv) var jag MYCKET noga med att inte bli indoktrinerad av en ”sida”. Jag ville känna islam från båda sidor och själv välja. Visste inte ens om jag skulle behöva ”välja”…men ifrån den aspekt sunni bekänner sig, skulle jag aldrig kunna acceptera islam som Guds religion. Ingen shia hindrade mig från att söka o lära mig sunni-perspektivet. Tvärtom…de hjälpte snarare att få kontakter o böcker.

  En tjej kontaktade mig för att hon ville konvertera till islam. hon hade mycket kontakter, brevledes, inom sunni, såg mig på stan o ville prata med en levande person. Efter att vi umgåtts ganska länge hon visade mig allt korrespondens med dessa sunnis o blev chockad…

  Hon skulle absolut undvika shias…dom var smutsiga, otrogna, avgudadyrkare!!! JAG…??? Avgudadyrkare??? Hur??! Jag fattade ingenting. Inte hon heller. Hon hade aldrig hört OSS prata skit om sunnis, heller aldrig sett oss dyrka annat än Allah, inte hade vi heller en annan Koran än dom (som dom påstod).

  Vad jag inte fattar är hur det kommer sig att dessa sunnis inte ens är intresserad utav att veta – ur shia perspektiv – vad just shia handlar om.? Hur kan så många av dom acceptera detta ”förbud” att söka fakta?

 2. Bahlool 28 april 2009

  För att de fått lära sig att vi leder dem till fördärvet..vi talar inte illa om sunnis men vi tar upp sunni och shia historien. Dock har jag nära vänner som gång efter gång visade sina fördomar mot shiamuslimerna…
  Rädslan för att bli lurad är så stor att de inte vågar vara objektiva i sitt sökande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *