Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kärlek som dödar

Hur många av oss är beredda att dö för sin kärlek? Vi säger det kanske, men menar vi det också?

Kampen mellan gott och ont är allnärvarande i våra liv, men vi märker inte av det. Vi har våra huvuden i sanden och undviker att tänka på det som sker i vår omvärld. Vi ser lite på nyheterna och säger oj vad hemskt, och sedan går vi vidare med våra gamla rutiner.

Kampen mellan gott och ont kan vara allt från att vi är tysta inför mobbningen i skolan till att vi ser bort när någon blir misshandlad.

Kampen mellan gott och ont är en bitter kamp, en kamp som är evig. Den är del av alla religioner och av alla kulturer. I mina ögon är SD onda. Kampen mot dem sker via min blogg och via upplysning om deras åsikter som inte är något annat än fascistiska och nazistiska.

Inom islam finns det hadither, ord från Profeten Muhammed, och hans ättlingar, som klart och tydligt säger att ifall du ser något ont, så kämpa emot med handen, om det inte går, så kämpa emot med munnen och om även det är för farligt eller svårt, så kämpa emot i ditt hjärta.

Vi är lyckligt lottade att vi inte behöver ta till våld mot dessa grupperingar i vårt samhälle, men vi får inte underskatta deras fara för vårt land. För det är vårt land, inte facsisternas, rasisternas eller wahabiternas. Jag ser mig själv som en islamist, en muslim som vill ha en islamisk stat, där politiken och islam är lika sammanbundna som jag och mina kroppsdelar. Dock tror jag inte på att det ska ske med tvång i ett land som Sverige.

1400 år sedan dog människor för en kärlek som är oförståelig för oss i den ateistiska världen, en kärlek till Allah, till Profeten, hans familj och hans ättlingar; En kärlek som många fått plikta med livet för genom åren. Shiamuslimerna har genom åren haft en mängd lärda som fått dö, för sin tro och sin kärlek för Profeten Muhammed och dennes familj, Ahlul Bayt.

I många tusen år har man begravt, torterat, kidnappat, våldtagit och fängslat shias, för att dessa bekänner sig till en kärlek för Ahlul Bayt och den heliga Profeten. Under senare år har dessa massakrer fått större proportioner. Allt grundat i kärleken som vissa inte tål.

Sen har vi kärleken som vissa säger sig besitta för Allah, och denna kärlek får dem att gå iväg och spränga upp sig själva och andra, i många fall oskyldiga, för att komma till denna version av  Allah. En Allah som de menar uppmanat och fordrat från dem att göra så här mot de ”otrogna”.

Som wahabiterna, de som står bakom dessa illdåd, alltid säger. Ni älskar livet, vi älskar döden. Tyvärr älskar de inte döden för sig själv bara, utan de älskar döden för alla andra också.

I dagarna ser jag många bombattentat i Irak, där man hävdar att allt grundar sig i att shias inte är muslimer, att de och deras kärlek inte är rätt. Vad är rätt kärlek?

Jag ser mig själv som en älskare av Ahlul Bayt. Min kärlek till dem har fått mig misshandlad, hotad och dumförklarad. Dock är väl min kärlek för dem ingen fara för andra? Om jag älskar någon, så är det väl min ensak? Ska jag få sona för att man inte tål hur jag utövar och känner kärleken?

Jag bara yrar..men de här tankarna kommer alltid när jag ser hur man bombar barn, kvinnor och äldre. Hur man säger sig älska Allah och går och mördar oskyldiga, när Koranen är så klar på punkterna om att du inte får ta något oskyldigt liv…

7 kommentarer

 1. L. 25 april 2009

  det är synd. men det grundar sig alltid i okunskap. därför beter sig folk på det här viset.

 2. ej islamofob 26 april 2009

  ”Vad är rätt kärlek?

  Jag ser mig själv som en älskare av Ahlul Bayt. Min kärlek till dem har fått mig misshandlad, hotad och dumförklarad. Dock är väl min kärlek för dem ingen fara för andra? Om jag älskar någon, så är det väl min ensak? Ska jag få sona för att man inte tål hur jag utövar och känner kärleken?”

  Väl skrivet!! Nu undrar man ju bara hur du förhåller dig till din kompis Mohamed Omar, som själv talar och skriver som en riktig fascist, och hans uppfattning att det är rätt att avrätta bögar i Iran?

 3. Bahlool 26 april 2009

  Så om man inte delar dina åsiker och uppfattningar så är man en fascist? Islamisk lag, säger klart och tydligt att det är dödsstraff på homosexuella handlingar. Det har inget med MO att göra eller med fascism. Islam ser ner på homosexualitet på samma sätt som västvärlden ser ner på pedofilier, våldtäkter och brott, med skillnaden att Islam som religion sätter hårdare straff för sådant här. Jag bor i Sverige och här följer jag svensk lag och vill att bögar ska ha rättigheter, men lever jag i ett islamiskt land, så håller jag mig till lagen där och anser lagen och samhället att homosexualitet är fel, då är man ju bra dum om man bryter mot dessa lagar. Särsklit när lagets straff för brottet är dödsstraffet.

  Sen undrar jag, vad har jag med MOs åsikter att göra? I fallet med Iran och homosexualitet så är det del av samhällets lagar. Varför bryr sig Sverige mera om det än om mördandet av tusentals araber i Palestina? Varför bryr sig inte väst och Sverige lite mera om de tusentals som sitter fängslade i hemliga fängelser på Guantanamo och 50 tal andra fängelser. Hur många homosexuella dödas i Iran? Det är ingenting i jämförelse med det mördandet av muslimska politiker i Saudi, Egypten och Jordanien. Det är viktigt för dig och andra att skydda homosexuellas rättigheter i muslimska länder, inte pga deras situation eller att den är såååå hemsk, utan för att det är en känga åt en regering som ni ogillar.
  Vad MO tycker i frågan spelar ingen som helst roll, det är vad islamisk lag säger och handlar om och där är det konsensus bland shia som sunnilärda vad man anser om homosexualitet.
  Det är ett märkligt fenomen att man i väst tror sig ha ensamrätt i att ha rätt vad som är fel eller rätt i världen. Sverige borde ta hand om sina egna moraliska och brottsliga problem innan de bryr sig om länder som Iran 😉

 4. f d ej islamofob 26 april 2009

  Berätta för alla vad islam står för! Ni kommer att bli utskrattade, utskällda, nedtystade och utslängda. De finns inget gott i den islam du och Omar torgför.

 5. Bahlool 26 april 2009

  Finns bara islam. Vad du och andra anser eller tror spelar mindre roll. Sen finns det olika tolkningar av vissa aker som inte är svart på vitt. Det är ju bättre att bomba folk för olja och vilja omvända alla till en demokrati du själv inte ens följer 😉 Vart försvann din demokratiska princip om att alla får ha en åsikt? Plötsligt vill du stoppa islam..och då vi redan är del av Sverige och Europa, kan du enbart göra det med hjälp av massmord..tack tack tack 🙂

 6. f d ej islamofob 27 april 2009

  Inte bara islam, utan även kommunism och nazism och fascism vill jag stoppa. Man behöver inte vara tolerant mot intoleransen, eller i demokratins namn stödja antidemokratiska krafter. Islam hör inte hemma här, eller i den moderna världen över huvud taget.

 7. Bahlool 27 april 2009

  Så din uppfattning mot islam, har äntligen visat sig. Du försökte länge att hålla ditt hat och ogillande av islam borta. Låt mig gissa du är en av de där islamofoberna från gringo? Som brukade trakassera mig? Varför spela att du inte är islamofob? Så när du inte är tolerant mot intoleransen, är inte du intolerant då själv? Så demokratiska värderingar är bara de värderingar som du tillåter eller anser befogade? Wow vilket självförtroende hehe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *