Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vart tog kritiken vägen?

När man diskuterar religion och kritik av religionen så upptäcker man vissa saker:

1. Folk förstår inte skillnaden mellan kritik, befogad sådan som är uppbygd på fakta och information och hån.

2. Folk är hycklare. Man tar sig rätten att kritisera andra religioner, andra kulturer men om en invandrare eller muslim ser kritiskt på Sverige eller västvärlden, då hör han inte hemma här, då ska han ut ur landet.

3. Varför dessa problem med att kritisera Israel? Högertidningarna och media i allmänhet är rätt tysta inför de brott landet utför och de massmord landet begår. När Irans president Ahmadijenad vågade gå ut och fördöma rasismen i Israel, då gick västerländska representanter ut ur salen. De protesterade. När man kritiserar landet, då är man antisemit. När man ifrågasätter islam, då är man för yttrandefrihet och islam och muslimer måste acceptera kritiken. Varför kan väst inte acceptera att man kan kritisera ett land som Israel? Varför är det så svårt för väst att se det mera nyanserat? Efter Gazaattackerna har Israel och väst förlorat all trovärdighet i frågan.

En religion eller ideologi som säger sig representera den enda sanna sanningen, måste och kan klara av kritik. Jag är inte rädd att höra på kritik om islam. Problemet som uppstår är att människorna man möter glömmer att det är skillnad på kritik och hån. Det är skillnad på fakta och fördomar.

Alldeles för många skyller problemen med vissa muslimer, på religionen islam. Är jag ansvarig för mina barns dumheter? Är jag ansvarig för mina förfäders brott? Är jag ansvarig för mina vänners beteende? Är inte jag enbart ansvarig för vad jag gör och säger? Varför ska då islam stå till svars för något det inte lär ut?

Islam är en fredens och krigets religion. Den säger klart och tydligt att du inte ska vara aggressor, du ska försvara dig enbart. För Allah hatar aggressorn.

Man måste kritisera muslimerna som begår illdåd och använda sig av den enda boken de och vi anser vara trovärdig och ofelbar i frågan, Koranen.

Att Koranen talar om straff för otrogna är helt naturligt. Jag förstår inte varför folk tar upp att islam är dålig, för att den särskiljer på troende och icketroende. Hade det inte funnits en sådan skillnad, hade man ju inte behövt tro på islam.

Vill man kritisera islam, ska man få göra det med fakta, med belägg, men då ska man inte frukta att ens egen heliga ko, Israel, ska få stå till svars för kritik, eller Förintelsen eller demokratin. Man måste sluta upp med det hyckleriet som är så uppenbar, att alla förutom västerlänningarna, verkar ha förstått det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *