Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nytt Nytt!!

MuslimNytt fortsätter att publicera artiklar som berör allt från politik till religion. Särskilt muslimers situation i Sverige har man haft i åtanke när man pbulicerat sina artiklar, som intervjun med Andreas Malm osv.

Ska svenska politiker delta i årets Bildebergkonferens i Aten?

Med tanke på det Carl Bildt skrev på sin blogg så kan man ju förstå att man diskuterar viktiga och aktuella ämnen vilket borde uppmärksammas mer och att folket ska kunna ta del av informationen och eventuella beslut som fattas.

Mer…

Rädda svenska hemmen

Härmed vill vi lyfta upp ett mycket viktig element i svenska hemmen som är på väg att försvinna om vi inte vaknar och rätter till de felaktiga politiska beslut som försämrade livssituation för de flesta familjer i Sverige. Vi kräver inte radikala förändringar, när vi ber beslutfattare att ha familjereform politik som lyfter upp individen och samhället.

Mer…

Sanntuna är en sömnig småstad någonstans i en av Sveriges avkrokar. På ett äldreboende jobbar den unga tjejen Naima. Hon har invandrarbakgrund. Varifrån hon kommer får läsaren aldrig veta. Men namnet är arabiskt; “ai” är ingen diftong som man lätt kan förledas att tro. Mellan “a” och “i” ska det vara en kort paus. Dessutom ska i:et uttalas långt ner i halsen och med emfas. Bokstaven kallas “ain” och är den artonde i det arabiska alfabetet.

Uppmaning

Vi är glada åt succéen med MuslimNytt. Allt fler besöker oss och vi får ett ständigt flöde av artiklar om muslimer och islamrelaterade frågor. Dock behöver vi fler texter och vi önskar fler personer vi kan intervjua. Finns det någon som är beredd att skriva lite om sin källarmoské eller om hur det är att […]

Mer…

Intervju med Mekka

Mekka föddes i Dammam, Saudi Arabien 1978 samma år som hans föräldrar flydde från Irak. Under hans unga år växte han upp i Libyen och kom till Sverige 1983, fem år gammal. Nu är han en artist som göra da´wa genom sin musik.

EU-valet SD och den muslismka problematiken

Vi, vi som känner samhörighet med Sverige.
Vi, vi som bekänner oss till islam.
Vi, vi som tänker, agerar och önskar en förändring.
Vi, vi som älskar friheten och demokratin men ser problem i den svenska demokratin och i den svenska friheten.
Vi, vi som har möjlighet att agera, att uttrycka oss och att få folk att lyssna, måste […]

Mer…

Dubbla roller i mottagandet av flyktingbarn i Sverige

I och med att Migrationsverket inte längre har dubbla roller i mottagandet av ensam- kommande flyktingbarn kan personalen på boendena i större utsträckning fokusera på barnens omvårdnad. Det läser vi i Rädda Barnens uppföljning av reformen för mottagandet av dessa barn. Sedan 2006 tog kommunerna i landet över ansvaret för mottagandet av flyktingbarn från Migrationsverket. […]

Mer…

Islamiska Informationsföreningens 7:de sommarläger i Borås

Islamiska Informationsföreningen (IIF) i samarbete med Islamiska Förbundet och studieförbundet och Ibn Rushd arrangerar ett sommarläger under tiden 30 april – 3 maj i Borås. Lägret kommer vara avsedd främst för nya muslimer (konvertiter) bröder och systrar med deras anhöriga men självklart får andra vara med som besökare eller övernatta om det blir platser kvar.
Lägret […]

Mer…

Missionen förr och nu

Det var en sen eftermiddag vintern 2007 och mörkret hade hunnit lägga sig över Uppsala. På min väg över Domkyrkoplan hörde jag en orgel spela. Porten till katedralen stod på glänt ljuset där inifrån fick den närmast liggande snön att glöda svagt och inbjudande. Det var svidande kallt och jag kunde inte motstå frestelsen att titta in en sväng. Det var länge sedan jag avlade visit hos andeskådaren Emanuel Swedenborg (1688-1772), där han sedan flytten från London 1908, vilar i sitt kor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *