Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tji fick jag

Inte alltid som det ser ut – DN.se.

När jag gick i gymnasiet så hade vi en rätt smart lärare, han hade fel i vissa sammanhang (exempelvis på sin syn på Ny Demokrati) men i ett hänseende hade han rätt, man ska vara försiktig med att tro på allt man hör och läser. Han lärde oss att våra fördomar styrde våra tankar och våra värderingar. En gång gjorde han ett test, där han lät två olika grupper läsa en tidningsartikel och att de av oss som fick texten ur den sovjetiska tidningen Pravda, hade fördomar mot den medan de som hade läst artiklar ur en västerländsk tidning, hade släppt alla barriärer och allt försvar. Visade sig att att vå lärare hade använt sig av en och samma text men ändrat på källan till texterna och uppgett att en var från en västerländsk ”demokratisk stats” tidning och den andre från Pravda, propagandatidningen för Sovjets diktatur.

Den läxan kvarstod i mitt minne och sen dess har jag aldrig riktigt trott på artiklarna jag läst, jag har ibland varit lite för godtrogen och trott på för mycket av texterna jag läst men för det mesta så läser jag både islamiska tidningar som kristliga, jag läser vänsterorienterade tidningar såsom jag läser tidningar som är åt höger hållet.

Några veckor sedan läste jag en artikel om en polisman som visade ”civilkurage” och som hade stoppat en pedofil från att få pengar för att starta projekt för ”barn”..så lät det i texten till artiklen. Idag hänvisade en läsare dock att det var mycket skitsnack i just den artiklen och jag insåg än en gång..att även med min paranoida inställlning så har jag fortfarande för lätt att tro på vissa tidningar. Jag kan bara säga, jag var för snabb i att tro på allt som hade stått i artiklen om den pedofildömde herren som artikeln handlade om.

Texten jag skrev förra gången

Våga inte visa civilkurage!! Det kan kosta dig 80 000kr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *