Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Inte rasist men ut med invandrarna?

Finanskrisen göder rasismen i Ryssland – DN.se.

I några år har jag tagit upp rasismen, och då och då tagit upp Ryssland som ett praktexempel på hur rasismen ökar och hur denna drabbar allt fler människor. Jag minns tiden när främlingsfientligenheten ökade i Sverige och man, kallad Lasermannen, rände runt och sköt oskyldiga människor, för att de var invandrare.

Jag ser en fara med Sverigedemokraterna, eftersom de gör rasismen och främlingsfientligheten rumsren. Man menar att man inte är rasist, men går man in på deras representanters bloggar, så ser man hur rasismen frodas. Man menar att man inte hatar invandrare eller muslimer, men program efter program visar att det är en lögn. I det tysta ökar och sprider de sitt hat.

I Ryssland var rasismen förbehållen vissa fascistiska grupperingar, grupper som hyllade mördandet av ickeslaver. Nu har dock rasismen ökat hos de mer etablerade partierna, som Putins partis ungdomsförbund, vars budskap är att invandrarna inte är välkomna i Ryssland. Tittar man till Sverige så ser man att de etablerade partiernas program och främlingsfientlighet även den ökat. Sverigedemokraterna har gjort rasismen rumsren. Man vill inte utrota invandrarna, men man vill stoppa den, slänga ut vissa och stoppa den religiösa friheten hos muslimerna.

I Ryssland mördades 97 personer förra året i det som man kallar hatbrott, brott riktade mot människor med ickeryskt utseende. När jag ser hur vissa Sverigedemokrater vill ta reda på vart jag bor och vart jag jobbar, så blir jag rädd, vad händer när dessa brunskjortor får makten att inverka på mitt och andra invandrares liv? De åker på möten där de sjunger vit makt musik, så höll rasisterna i Ryssland också på. Det är lätt att hävda att man inte är rasist, men fakta motsäger detta. När man fiskar efter röster, på att demonisera och sprida avsky mot invandrare och muslimer då är det här resultatet. Vissa tar rasismen till nya höjder och kommer då att ta lagen i egna händer och ta andras liv.

Så här såg det ut i Tyskland på 30 talet, när man mördade och angrepp judar, för de var ju inte tyskar. Samma judar som hade bott i Tyskland i hundratals år…Jag har syskon som är födda här i Sverige, ändå hör vi att vi ska åka hem hela tiden. Hem vart?

Till slut kommer en person att ta på sig ansvaret att försvara ”svenskheten” till slut kommer någon att anse att han eller hon har rätten att ta någons liv, för att detta liv inte hör hemma i denna atmosfär. Man tillhör ju en komplott att kolonisera Sverige.

11 kommentarer

 1. johan 13 april 2009

  Du missar skillnaden mellan vad SD står för och vad SD´s medlemmar står för!!

 2. Bahlool 13 april 2009

  partimedlemmarna följer ett parti och när dess ledare själva är uttalade rasister (thoralf exempelvis) då ser man att partiet är rasistiskt i sig också. Hade inte partiet varit rasistiskt så hade inte folk röstat på det.

 3. cecilia 13 april 2009

  hej, kikar bara förbi din blogg 🙂
  och mycket bra inlägg förresten! jag håller med dig till 100 %
  HA DET BRA

 4. johan 13 april 2009

  Ge något exempel på vad som gör honom till rasist!

 5. Bahlool 13 april 2009

  När de anser att muslimer inte bör eller får bygga moskeer men kristna ska få ha kyrkor och bygga kyrkor, så är de rasister, för de har fördomar och de har avsky och hat mot en viss grupp i samhället. När de anser att vissa invandrare är bättre än andra (vita bättre än mörka i det hänseendet) då är de rasister
  allt det här funkar på SD..när de ränner runt och sjunger vit makt musik..då har du ett exempel till på deras hat för invandrare.

 6. Rog 13 april 2009

  Thoralf är urtypen av rasist Johan. Finge den människa få makten, så har vi inom ett par år både läger och ungnar. Tror du mig inte. Rösta på SD och sätt dom vid makten. Framtiden kommer skämmas över dig och andra som inte ser baksidan av det som pågår

 7. Bahlool 14 april 2009

  nope jag har ett hat mot nationalismen som leder till de här problemen…enligt SD så är den svenska kulturen överlägsen andras..det är första raden i länken över rasism som du visade, som säger att vissa menar attde är överlägsen andra.
  Så ja de är rasister..att han ber om ursäkt gör ju inte att saken är ur världen eller?

 8. Roberth 14 april 2009

  HAHA Min Pappa har en blogg!!

 9. Ilenna 29 november 2011

  Skärpning om alla uttalande om rasismen. En invandrare får grattis tandvård, min gamla mamma som jobbat i detta land i över 30 år och betalat skatt. Har inte råd att gå till tandläkaren för pensionen inte räcker till. Är det att vara rasist? Nej det är övertramp, våld på den ursprungliga befolkningen, kränkning och förolämping. Sluta att använda detta begrepp som ett medel, jag mår illa av att se vart detta land har prioriterat bort det som betalat skatt och byggt upp detta land, till förmån för icke svenskar att få grattis bostad, grattis språkutveckling…

 10. Bahlool 29 november 2011

  hahah gratis bostad? Alltså du har rätt..SKÄRPNING..du borde ta reda på fakta istället för att lita på rykten och fördomar.
  ps du är en rasist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *