Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

News

Vad är nytt på MuslimNytt

Historien om Bismillah

Bismillah spelar en stor och viktig roll i islamisk kultur. Muslimerna följde Profeten Muhammeds (saw) bruk, att börja med ordet bismillah Al Rahman al Rahim, innan de företog sig något. Bismillah Al Rahman al Rahim betyder “I Guds namn, den förbarmande, barmhärtiges namn.” Bismillah börjar alla kapitel i den heliga Koranen med ett undantag, Suran […]

Mer…

Fakta om Koranen

Den Heliga Koranen

Mer…

När Darwin föreslog sin teori, lämnade han rum öppet för möjligheter att han kunde ha misstagit sig. I hans bok ”The Origin of Specis”, började han ofta sina förklaringar med orden, ”Om min teori blir sann.” I hans forskningar kan man se att Darwin accepterade vissa vetenskapliga kriterier och föreslog några vägar hans teori kunde bli undersökta

Svartrockaren som fann islam

1990 fann Peter Murphy islam och flyttade till Turkiet. Till skillnad från Yusef Islam, (Cat Stevens) övergav aldrig Peter Murphy sitt musikintresse. Han har inte heller haft samma uppmärksamhet som Yusef Islam, men beskedet kom som en chock för många av hans fans.

Fatima – Studentlägenhet

Om jag säger “plastiga möbler, tältsängar och polyester täcken” vad tänker ni på då? Stundentlägenheter förstås..
Jag tycker att man ska tänka till lite extra innan man inreder sin första bostad, hoppa inte på det första, billigaste alternativet för det är sällan det bästa..
Att tänka på när du köper möbler är att köpa de med tidlös design för de […]

Mer…

Vart är vi på väg?

Detta är en “slogan” som ofta dykt upp i mitt huvud under årens lopp. Man kan fråga sig ibland lite ängsligt “Är det verkligen en väg vi befinner oss på?, Är det inte en stig, åker eller kanske ett träsk vi befinner oss i?”.

Utbredd fattigdom i det oljerika landet Saudiarabien

Tiggare kan ses på Riyadhs gator. Även här är man strikt med att skilja könen åt. Fattigdom var ett rätt okänt begrepp bara några år sedan men nu ser man att de rika blir rikare och de fattiga fattigare. Senaste tidens ekonomiska kollaps och oljeprisnedgången har inte gjort saken bättre.

Tutsier fick fristad i Rwandas moskéer

Under folkmordet så flydde tiotusentals tutsier till muslimska moskéer. De fick en fristad och skonades, många hutus trodde att muslimer var onda och vågade därför inte gå in i moskéerna.

Ett schackspel med Krishna

De flesta religioner förbjuder ränta. Dagens pengarsystem bygger på att människor får ränta genom att spara pengar medan andra betalar för det de lånar. Många säger att räntan är nödvändig som en avgift för att pengarna ska cirkulera mellan ägare och låntagare.

Utrota Muslimerna!!

På vintern 2008 släpptes ett spel som kräver och uppmanar till mordet på kvinnor och män, för att “utrota” den muslimska rasen.

Mer…

Kvinnan i islam – förtryckt eller fri?

Det finns knappast något ämne som är så omtvistad, som kvinnan och hennes ställning i islam. Här har nida, en bosnisk muslimska, skrivit ett inlägg om kvinnan och hennes ställning i islam. Ni hittar nidas blogg här./MuslimNytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *