Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hur man erövrar ett land

Israeli settlers attack Palestinians, injure 16.

Genom historien har det skett folkdördrivningar; man behöver landet för sig själv, sin familj eller sitt folk. Folk fördrivs och landet blir automatiskt ens eget och när ngåon starkare kommer senare i tiden, så ser man sig själv bli fördriven. Så har det varit fram tills mänskligheten fick upplysning och började skapa lagar för ockupation, krig och fred.

esmaeeli20090408192056281Judiska bosättare

Alla stater i världen erkänner dessa lagar och den som bryter mot dessa avtal och regler som säger att du inte får ockupera land eller folk, ska bli bestraffad. Alla stater? Alla stater förutom USA och Israel vill säga…

Hur stark ska man som människa vara? Hur länge orkar man? Jag vet av egen erfarenhet att jag själv inte orkar kämpa emot hur länge som helst, till slut tröttnar jag. Därför ska det palestinska folket ha eloge, de står emot förtrycket och ockupationen, de fortsätter stanna kvar i sina hem, i sina byar, i sina städer. Den israeliska ockupationen har kringgått många av dem, vissa får visum för att besöka släktingar på andra sidan kullen, men när de ska hem igen är de inte tillåtna att göra det.

Vissa bor i områden som avfolkats på araber och dit har judar flyttat in, dessa trakasserar en, så att man till slut tröttnar, man orkar inte mera. I dagarna har man försökt fördriva fler araber, judiska extremister (bosättare på olagligen ockuperad mark) anföll en grannby där araber bodde. Arméen stoppade dem till slut (rätt ovanligt) men samtidigt skadade arméen även de oskyldiga palestinierna.

På 40 talet så mördade judiska extremister tusentals palestinska civila. Man spred nyheten över detta och den stora naqban började, den stora katastrofen, där hundratusentals flydde folkmordet. Dar Yassin är ett av de mest kända exemplen.

Under det bosniska ”inbördeskriget” då våldtogs över 200 000 muslimska kvinnor – det var ett sätt att avla fram serbiska ungar, det var även ett sätt att föra psykologisk krigsföring.

Civila har alltid och kommer alltid vara offer för krigsparterna. Att Israel tillåter sina bosättare att mörda, trakassera, anfalla och hota araberna har till uppsåt att dessa tröttnar och lämnar landet åt bosättarna, frågan är lämna landet och fly vart? Väst vill inte kännas vid flyktingströmmarna. Araberna har inte råd eller vilja att kämpa för den palestinska saken. Så vart ska dessa stackare?

Så här ser trakasserier ut på daglig basis för en familj, som ser hur sionisterna skyddas av arméen.


Watch CBS Videos Online

3 kommentarer

 1. Sancak Beyi Emre 10 april 2009

  Är inte detta mer olagligt och skrämmande än Hamas ?

  Emre

 2. Erik 10 april 2009

  Du är ju själv del av en kolonialism Bahlool, snacka om att kasta sten i glashus! Ut ur vårt land! Åk hem till mellanöstern tack!

 3. Bahlool 10 april 2009

  hmmm vart är din källa till det vi taladeom din facist?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *