Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Konvertiter?

Jag skrev en tid sedan om att jag var på väg tillbaka till mitt ”gamla” jag, ett jag som var gladare, mer sarkastisk och mera  åt det flippiga humöret. En sak som tillhörde det gamla, var att jag var otrevligare. Jag tålde ingenting och jag hade ett nöje i att hitta någon eller något att reta mig på och att irritera eller ta upp. Nu har vi kommit till konvertiter..

Jag kan säga att jag har flera personer som är ingifta i vår ”familj” däribland en tyska som jag känt sen jag var 7 år gammal. En mera underbar och cynisk människa, går inte att hitta.

Under årens lopp lärde jag känna många konvertiter, många av dem försvann ur mitt liv men några har stannat kvar, Umzacharia och Susanne, är några av dem.

I dagarna har jag haft nöjet att bråka med en syster som är lika arrogant som jag, om inte mera, om det ens går; skillnaden är bara att jag är arrogant med rätta..

Hon är konvertit och på senare år har jag mött många sådana här konvertiter, vars new age syn på världen, lett till att de tolkar och omtolkar islam som de behagar. De behöver inga lärda, för de vet allt de behöver veta. Man behöver inte kunna arabiska, för Koranen är översatt till engelska ju. Man har nått upplysningen genom ”kritiskt” tänkande..My ass..

Ett fåtal har konverterat och följt det som är ”rätt” tolkning av islam, att man är och alltid kommer vara okunnig. Otaliga är hadither och berättelser om hur Profeten och hans älskade Ahlul-Bayt, talar om kunskap och om de lärda. Att deras kunskap är obefintlig i jämförelse med Profetens och Imam Alis kunskap, min kunskap är mindre än obefintlig, i jämförelse med de lärda och de konvertiters kunskap, är obefintlig med den kunskap jag besitter. Alla regler har undantag. Vad är det för konvertiter jag mött då?

En typ är som en viss ”Imam”, som många år sedan skrev att jag och några andra shiamuslimer, inte tillhörde islam. Vi var utanför islam. Samme man anses vara ”kunnig”. Att han är del av problemet med terrorismen, det förstår inte han. Dock är just terroristernas syn på oss som är ”utanför” islam, som lett till de massmord på shia och sufis, som vi sett på senare år.

En annan typ är de här ”newage” typerna. Personer som konverterar till islam och tolkar den som de behagar. Det är inte ok att dricka, inte ok att knarka (känner två som menar att det inte är förbjudet att ta droger), det är inte ok att ligga rundor, det är inte ok att inte be. Islam är dogmatisk, den ger dig många friheter, men den är ändå fylld av regler, regler som man måste följa.

En typ är de stackare som inte vet vad de vill med sitt liv. De är muslimer idag, kristna imorgon, och dagen efter är de hatfyllda mot islam. Personer som vår käre Pernilla Ouis, som lämnar religionen och propagerar emot den, för att deras man lämnade dem eller för att de haft en dålig dag. Slöjan, bön och fastan är delar av de krav vi har på oss.

De första generationerna var konvertiter, men de var ödmjuka inför religionen och de var inte oförskämda eller grälsjuka, som dem jag mött på senare år. De sökte verklig kunskap och gifte sig inte och då ”hittade” islam. Islam är den perfekta religionen, dess regler och påbud är de mest naturliga för en människa, dess kunskap ger en törst som inte stillas och man vill bara ha mera.

En anekdot om en konvertit, var när jag satt på Mirc, och han ena dagen var shia, nästa sunni, tredje dagen var han en anhängare till någon mystisk sekt och sen återigen var han på g att bli muslim…

En sak som många verkar ha glömt är att utan kärleken för Ahlul Bayt, så når man inte sann upplysning. Jag känner 2-3 shias, som konverterade till shiaislam, men flertalet (runt 20 genom åren) var och är sunniter, och det är beklämmande att de inte insett, läst eller hört talas om dessa 14 heliga personligheter. Personer vars liv och öden är en av de viktigaste delarna i sann upplysning och i sann sökande.

Sök kunskap, sök upplysning och sök sann islam, men sök bekräftelse och uppskattning någon annanstans, för jag är verkligen fel person att mucka gräl med.

”Were people aware of what lies in the acquisition of knowledge, they
would pursue it even though they had to endanger their lives to obtain
it.” Ali ibn Husayn (as)…grandson of the Holy prophet Mohammed (May
peace be upon him and his family)

17 kommentarer

 1. Rog 07 april 2009

  Är det återigen Fredens religion som gör sig hörd

 2. Bahlool 07 april 2009

  Vad försöker du säga? Vad har islam med dig, mig eller de konvertiter jag tar upp att göra? Jag kan tyvärr inte läsa dina tankar..så lite utförligare info?

 3. umzacharia 07 april 2009

  Jag tror att det är viktigt som konvertit är att lyssna på andra,läsa mycket själv och vara källkritisk. Har för många ggr hört ”men min man säger att det är si eller så”. Ens man är inte religonen och vi människor har fel och brister,det har inte Islam. Så viktigt är det att läsa och lära sig själv. Nu är det ju så att jag inte är så duktig och kan inte ”tolka” Koranen själv,då är det viktigt att man har lärda människor som Imamer osv,som kan kan hjälpa oss med det=) Så tycker jag.

  Vanligen hör man kvinnor som säger: min man låter mig gå i kort ärmat,eller i kort kjol. Min man säger att det är ok att jag sminkar mig,fast jag har slöja osv. Jag blir galen!!! Det är väl inte framför deras man dom ska stå på dommedagen. Jag brukar ha smink och bär slöja t.ex,men det är ju inte för att jag ”får” för min man,utan för det är en sak jag väljer själv. Konsekvensen av det,är ju min egen,inte någon annans.

 4. Bahlool 07 april 2009

  Mycket bra skrivet Umzach :9

 5. Umm Elias 07 april 2009

  haha, var detta menat mot mig? It must have been men seriöst:
  ”Hon är konvertit och på senare år har jag mött många sådana här konvertiter, vars new age syn på världen, lett till att de tolkar och omtolkar islam som de behagar. De behöver inga lärda, för de vet allt de behöver veta. Man behöver inte kunna arabiska, för Koranen är översatt till engelska ju. Man har nått upplysningen genom “kritiskt” tänkande..My ass..”

  Jag säger bara qoute me vännen, var har jag påstått att man inte behöver lärda, kunna arabiska eller att man kan tolka Koranen som man vill?

  Detta var ytterligare bevis på att du faktiskt behöver tillbaka i skolbänken och lära dig läsa ordentligt. Ett patetiskt försök till analys.

 6. Bahlool 07 april 2009

  Umm E
  ”””””””
  Postades 2009/03/25 kl 11:22

  SKulle jag vara rädda för Shiamuslimer? Min man är shiit samt alla hans vänner så jag borde springa omkring och vara livrädd hela dagarna menar du?

  Faktum är att jag delar samma åsikt som dig. Shiiter är varken mer eller mindre muslimer i mina ögon, det är upp till Allah att döma, jag har ingen rätt att neka shiiter sin tro. Att en del muslimer anser att de har rätt att kasta ut fatwor och domar till höger och vänster (”shia är inte islam, du är wahabi ;), du är inte muslim”) får stå för dem, jag har valt att ta avstånd från alla inriktiningar och gör mitt bästa för att föja Allahs ord inte någon lärd.

  Umm E
  ”””””’
  ”””””
  Postades 2009/03/25 kl 11:30

  jag är inte salafi, även om min man kallar mig det…haha… Konstigt att ni shiiter alltid får för er så mycket konstigt…;)

  Ja, man kan ju hoppas att du gifter dig med en riktig muslim.

  Min blogg ummelias.blogg.se handlar inte särskilt mycket om Islam, utan om mitt för tillfället ganska ointressanta liv 🙂

  Är det verkligen så ofattbart för dig att det finns dem som inte vill ha sina bloggar på ngn svartlista? Du som muslim borde veta hetsjakten och borde ha större förståelse för det.

 7. Umm Elias 07 april 2009

  Var står dessa påståenden du kommer om mig i dessa kommentarer? Once again, dags för skolbänken. Lyssna på mig, det är något allvarligt fel på din läsförmåga!

 8. Bahlool 07 april 2009

  Jag orkar verkligen inte med dig 🙂 Du är för dum eller för onisatt eller för dålig på svenska för att förstå ens vad du själv skriver osv..snälla rara sluta 😉
  PMSbesvären får du ta ut över någon annan 😉 Varje dag har du samma problem..du dömer..angriper..hånar..och sen när du får mothugg börjar du babbla om islam..varför inte börja med att tala om islam innan du börjar med ditt skit? Om jag går ut och skriver om islam eller ej, angår väl inte dig? Är du min mamma eller? Håll reda på dina egna synder och på din mans synder och på dina barns synder, det är så långt du får gå. Vad jag gör med mitt liv angår inte dig eller någon annan.

 9. Umm Elias 07 april 2009

  eftersom du läst min blogg vet du att jag nu tagit på mig vuxenrollen och backar från detta meningslösa gräl 🙂

  Ha en fin dag i solen, nu ska jag ut o gunga med min son!

 10. Umm Elias 07 april 2009

  ps. enligt Islam bär inga barn på någon synd, de är rena 🙂 ds.

 11. Bahlool 07 april 2009

  Visst men barn upp till en viss ålder ja..dock barn över 9 år (inte säker på om det gäller alla lagskolor dock) blir ”vuxna” i synen på synd. Ändå räknas de som barn hos oss i Sverige fram till 18 års ålder..

 12. Abe Norris 29 juni 2009

  Jaha..
  jag råkade tyvärr läsa ditt inlägg bahlool och kom väldigt snabbt fram till en stor motsägelse i det du skriver. Jag håller med om att man som konvertit absolut inte får göra det misstaget att man formar Guds sanna religion efter egen vilja, men till en början bör man väl förstå vad ens religion är. Jag kan med säkerhet inte säga att det är shiismen, jag följer inte iranska imamer som påstår sig vara profeter, eller sådana ”lärda” shia muslimer som menar att ”koranen är shirk och jag är tawhid”, inte heller följer jag (håll i brallan nu du som skriver om alla de otaliga haditherna) hadither med åsnor, JA- åsnor i berättarkedjor, inte heller följer jag de som ändrat på trosbekännelsen genom att lägga till ett stycke om Ali Ibn abi Taleb må Gud vara nöjd med han, och min lista kan göras längre. Det är inte min sak att döma shia, men ALLA lärda är överens om att deras ”lärda” har tagit steget ut ur islam.

  Din text gör en bra punkt, det är många svenskar som konverterar idag och man vill inte att de faller i fel händer, jag kommer inte heller säga vilken grupp jag tror de bör följa, men att man måste följa de som ALLTID har bevis för sina påståenden. Letar man och ber yill Gud hamnar man snabbt på rätt spår, något som du bahlool också måste ta en funderare på innan du påstår det du gör i texten. Jag hoppas verkligen att de som konverterat till sekten shiismen kommer tillbaka till sanningen där ingenting är oklart. Vi alla älskar Profeten och hans sahabas och familj men vi lägger inte ner mer vikt på en sahaba än vad vi gör koranen och profeten och vi ser inte heller upp till de som går runt med svarta turbaner (tecken på att man är ättling till profeten:S) för vi vet att islam kommer från själen och inte blodet. Gör därför inte din religion till ett gyckel som inte skiljer sig mycket från 1000-talets kotolitiska rörelse, vi alla har ett ansvar att söka efter sanningen.

 13. Bahlool 29 juni 2009

  Jag beundrar dig..du är så säker på din okunskap, att det måste beundras. Jag vet inte ens vart jag ska börja. Du har fel, fel och återigen fel. Du säger själv att man ska följa dem som alltid har bevis, och ändå följer du lärda som inte har bevis du följer ändå bevis som skapades i efterhand du följer ändå människor som ljugit om shia och shiaislam. Ingen lärd i Iran tror han är profet..ingen shia tror att Koranen är förändrad eller att man är tawhid. Att ljuga är haram..att inte ta reda på sanningen eller vilja ta reda på den är ett stort misstag 🙂
  Om det är så att du inte tycker att man ska se upp till ättlingar till Profeten, förklara för mig då hur man kan tro på att vissa människor är bättre än andra, bara för att de föddes en, två eller tre generationer efter Profeten? Du säger vi har ett ansvar att söka efter sanningen och ändå har du inte sagt en enda sann sak i dina okunskaper om shia. Jag har hört de här fördomarna förr och du har inga som helst belägg för vad du säger…Du har fått dina uppgifter från fiender till Profeten och hans familj och därmed är du tyvärr förblindad och kommer aldrig vilja ta reda på sanningen..för fy om du skulle få höra att det shias säger är sanningen..då kanske du blir osäker i din tro.
  ps: De enda ”lärda” som menar att shias är inte muslimer är wahabiterna..och du behöver bara läsa vad lärda sunnis sagt om dem för att förstå att de inte representerar sunniislam..

 14. Abe Norris 29 juni 2009

  haha nu blir du sådär sprallig utan anledning, låt oss ta detta från början.
  Du tror alltså på fullt allvar att sekten shiismen är de vägledda? Att man borde åka runt i bilar med fatimas händer hängandes lite här o var för beskydd och en hammare redo för att närhelst haydar kallar- banka skiten ur sig själv? Och du kallar mig vilseledd??
  Och till din fråga om hur jag kan påstå att de 3 generationerna efter profeten var de bästa- Ja, för att profeten sa just det. profeten och hans sahabas var den första av de 3, sen kom de som lärt sig av de, och därefter de som lärt sig av dem. det är logiskt och hade det inte vart det hade jag ändå trott på det för att jag litar på profeten. Det finns för din information ingen som kallar sig för wahhabiter, det har blivit ett skällsord för de som kallar sig salafis och kommer ifrån en imam (mohammed ibn wahhab) som kämpa hela livet emot shirk, något som alla fladdrande händer vittnar idag förstör.

  Jag har faktiskt bott med en shiit och haft otaliga disskutioner med honom, så att jag fått all min information ifrån de hemska fienderna till ahlul bayt ( de som älskar dem men vägrar dyrka de i stort sätt, i bästa fall inte snackar mer om de än vad de gör profeten) stämmer inte.

  Om jag nu är vilseledd är jag glad, så håll dig till shia moskeerna, där man inte ber tillsammans, och där folk sitter i ringar med sina ciggaretter och kaffekoppar, händer och låt oss inte glömma hammare

 15. Abe Norris 29 juni 2009

  läste ett annat inlägg av dig
  ”Ali är fundamentet för tron. Ali är ljuset för islam. Ali är mästaren”
  haha du e ju faktiskt lite störd

 16. Bahlool 29 juni 2009

  Klart jag tror att shiaislam är den rätta..annars hade jag väl inte trott, försvarat och läst om den? Suck…
  Vad babblar du om? Fatimas hand och hammare? Alltså sorry min vän, men du är mycket mycket mycket okunnig..jag har ingen fatimas hand och jag har inte heller någon hammare..så där har du fel..igen..börjar bli tröttsamt med den okunskap du besitter..tycker du inte det är under din värdighet som muslim att du är så här okunnig om saker och ändå uttalar dig om dem?
  Så du tror på de haditherna men du tror inte på hadither som säger att Imamerna och Ahlul bayt är bättre än alla andra? Du kallar hadither som försvarar och hyllar Ahul bayt för hadither av åsnor..har du hadithkunskapen? Du är så ologisk att jag inte tycker det känns ens lönt att bemöta det…
  Jag litar också på Profeten..men jag undrar varför du inte tror på hadither om Ahlul bayt, som bevisats hos shias och hos sunnis vara hans ord och ha honom som källa.
  Ja salafis..wahabis..same shit..differend name..samma grupper som även kallas för takfiri..samma som menar att shias är kuffar..att alla sunnis sprider shrik om de tror på tawassul…Så tawassul som användes av de tre generationer som du menar dig följa, är shirk 😉
  Vem du bott med är din ensak..bara för att jag känner någon som kallar sig shiamuslim, betyder inte att han är kunnig eller allmänbildad..du verkar ha bott med någon okunnig person som sprider sin kultur eller så ljuger du..märkliga är att när ni wahabiter försöker säga något negativt om Shias, så brukar ni hävda att ni varit shias eller känner shias eller läst shiaböcker..rätt roligt med tanke på att jag än idag, efter över 12 års diskussioner med er, inte sett en enda som läst en enda shiabok…
  Wow och wow igen..sista raden visar än en gång hur okunnig du är..vad är det här för hammare du talar om? Jag har varit i många shia och sunnimoskeer men aldrig hört talas om en hammare..så enligt dig är jag okunnig om shiaislam och du, som varit med en enda shia och bott med en enda shia, vet mera än mig?

  Låt oss titta på dina kära sahabas 😉
  1. Sårade de fatimah? Vägrade de lyda Profeten?
  2. Begravdes Fatimah på natten? Varför vägrade hon hälsa på Abu Bakr?
  3. Finns det inte en hadith som säger du får inte slåss mot en kalif, så länge han inte förbjuder dig bönen (sunni hadith) men varför startade Aisha, Talha och Zubaiyr krig? Är inte det ett brott mot samma hadith?
  Enkla frågor..du som är så kunnig borde ju kunna svara på dem?

 17. Bahlool 29 juni 2009

  Det jag sa om Ali kommer från sunni hadither..hade jag visat dig shiahadither så hade jag förstått 😉
  Det är inte jag som menar att våldtäktsmannen Khaled bin Walid var ”islams svärd”..samma man som mördade en muslim och våldtog hans sörjande fru på samma natt…men vad vet jag..;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *