Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Felet med Israel?

Al Jazeera English – Middle East – Israeli FM questioned over graft.

Felet med Israel är inte all dess brott mot mänskligheten. Inte heller alla dess problem med att följa FNs resolutioner. Nej inte heller är det Israels benägenhet att skaffa sig massförstörelsevapen som kärnvapen; nej Israels problem är dess regering, nuvarande och dåtidens.

De första regeringarna i Israel var terrorstämplade sådana. Dess lederskap bestod av sökta massmördare och terrorister. FN och de engelska ockupationstrupperna sökte ett flertal av dem för mord på civila araber och engelsmän.

Efter att Israel etablerat sig och roffat åt sig mer och mera land, så började det hagla anklagelser om korruption, hot och förskringring. För varje ny statsminister, så har det blivit värre. Förra regeringen under Ehud Olmert, förlorade makten, just på grund av anklagelserna om korruption. Nu har man i 13 år försökt få den nye utrikesministern Lieberman, till att erkänna sina brott. Brott som inkluderar hot, förskingring, avtalsbrott och korruption.

En stat som Israel, som alltid får försvaret, att det är en demokrati, beter sig på det här odemokratiska sättet.

Bort med skiten…

13 kommentarer

 1. Bahlool 03 april 2009

  nah syrran bara i bildform inte som film..skrämmande..jag håller på med ett nytt inlägg om skiten 😉

 2. Umm Elias 03 april 2009

  visst är det skrämmande när man ser utvecklingen i filmformat? Sen årtalen vid sidan, riktigt läskigt faktiskt! Denna film kan israellovers knappast förneka.

 3. Bahlool 03 april 2009

  de bryr sig inte..i deras värld är det här helt ok då araberna inte hör hemma där..

 4. Umm Elias 03 april 2009

  ne, de lever i sina förbannade drömvärld.

 5. Darius 03 april 2009

  Det lugnt, det lugnt! inshalla araberna går samman…inshalla hela asien går samman! AU (Asian Union) vilken drömm va? då skulle alla asiater skydda varandra som EU gör 🙂 då tror inte Israel skulle finnas kvar 😀

 6. Fatima 03 april 2009

  Instämmer!
  BORT
  MED
  SKITEN!!

 7. Rog 03 april 2009

  Nu tyckerjag vi ska ta varandra i händerna och sjung We shall overcome. Sen dricker vi kaffe

 8. Umm Elias 03 april 2009

  Rog- ja, det har du rätt i, fast jag ändrar texten till ”We shall take it back” och syftar på israels stulna mark.

 9. Rog 03 april 2009

  Elias
  Det är svårt att ta ställning i frågan. För jag anser båda parterna göra väldigt fel hela tiden. Konflikten har egentligen pågått i flera tusen år. Det som sker idag, det aparheidsystem Israel infört. Det är sjukt. Det är så fel. Hur man ska lösa denna sörjan. Ja du. Jag har en lösning men ingen skulle uppskatta den eftersom den ses som kränkande av båda parterna. Men jag skulle vilja under 10 års tid se ett förbud emot religion på all öppen plats. Utövande av religion ska ske i hemmet enbart. Och ska inte fås ge ngt utrymme i politik eller vardagsliv. Ja deta låter helt tokigt jag vet och det bryter emot många friheter och rättigheter. Men idag är det religionen som används i många fall för att ursäkta ett ruttet beteende från båda sidorna.

  Båda parterna gör fel på olika sätt. Alla ska har rätt till ett land. Men ärligt så kan inte jag begripa att man ska ha rätt till en bit jord för att du råkar vara Jude. Märkligt hela saken.

  Judar och Araber har alltid funnits i området verkar det som. De historiska bevisen är många för detta, och de har aldrig kommit överens. Frågan är inte vem som kastade första stenen. Utan det ENDA som är intressant idag är, Vem kommer kasta den sista stenen.

  Peace

 10. Haydar 03 april 2009

  Frid!

  Idag sade Freeman som är f.d USA’s ambassadör i ockuperade Hijaz(Saudiarabien) att han tvivlar på att Israel kan överleva i mellanöstern.

  Intresant faktis!

  Frid!

 11. Bahlool 03 april 2009

  De vet om att det går utför för dem. Israel har dummat sig för ofta folk är trötta och det hör inte till mellanöstern.

 12. Umm Elias 03 april 2009

  rog – Elias, min son är 10 må¨n och har svårt att uppfatta ditt ställningtagande. Han svarar dig: godigodigood yadi yad 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *