Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Israel vill ha fred?

Gammalt inlägg som jag inte publicerade och filade på under massakern på palestinier i Gaza.

Chamberlain besökte den aggressive Hitler, en Hitler som hade försvarat sig och sitt folks rätt till ”Lebensraum” (utrymme att leva på)menade han. Han fick ett papper på att Hitler inte ville starta fler krig, inte ta mera land och var nöjd med att få tillräckligt med utrymme för sitt ariska folk.

På ett liknande sätt kan man jämföra Israel med Nazityskland. Landet talar om fred, om att vilja få ro, om att inte hotas eller bli hotat. Tittar man på krass fakta så ser man dock att det inte stämmer till fullo. Förr trodde man på myten att det Israel gjorde, var försvarskrig efter försvarskrig. Idag vet man dock att allt det där är skitsnack.

Jag hör ofta de där fina orden om att Israel vill ha fred, men action speaks louder then words..Man kan tala om fred, det gjorde Hitler, det gjorde Saddam, det gjorde Stalin, men det är krig man startat, det är krig man provocerat fram och det är krig och kaos man skapat.

Låt oss strunta i vad Israel säger och låt oss höra vad de menar och vad deras handlingar säger.

När nazisterna mördade människor, så jagades de runt jordklotet. Vem har inte hört talas om nazijägaren Simon Wiesenthal? Mannen som fram till sin död, jagade nazister runt världen? Vart är dagens jägare av brott mot mänskligheten? Varför får Israel komma undan med vad nazisterna inte fick komma undan med?

davidgoliath

I yttrandefrihetens mecka, Europa, får du inte ifrågasätta judeutrotningen, dess antal, dess utövande. Du blir kallad antisemit, om du stödjer Hizbollah (jag blev kallad det). Enligt folkrätten har Hamas och Hizbollah rätten att försvara sig. Man har rätten att kämpa, med vapen i hand, mot en fiende som vill erövra ditt land. Enda gångerna du blir kallad terrorist, är ifall du är muslim och arab.

Alla de här konflikterna och problemen som Israel startat, kan belysas genom analogi. Om jag invaderar Sverige, tar 90% av dess land och utöver terror mot dess ursprungsbefolkning, har inte svenskarna då rätt att kämpa emot?

ishot2kills

Man kan inte och får inte tystna, för att man blivit kallad rasist eller antisemit. Israel är en terrorstat, en stat som har kärnvapen och som startat krig efter de senaste 60 åren. Ska vi verkligen tillåta en sådan stat att fortsätta med sitt brottsliga beteende? Vad skulle vi göra? Skulle vi acceptera att våra barn mördas, för att de kastade stenar?

I Rosengården, i Malmö, såg man att barn kastade sten, varför skjuts de inte ihjäl av polisen? Tusentals barn fick sätta livet till, för de vågade slänga stenar mot israeliska militärens fordon. Bepansrade fordon.

Ett liv är värt mera än ett annat, särskilt om det livet tillhör det araiska, eller i det här fallet, det judiska folket.

Låt oss glömma att vi är araber, att vi är muslimer. Skulle vi inte ta illa upp om de här brotten begås mot människor överlag? Skulle vi inte se ner på en stat som begår de här brotten och många fler?

Al Jazeera om brott mot krigets lagar

En kommentar

  1. Darius 01 april 2009

    ALLTSÅ, jag blir SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ ARG! shiit!! pallar inte öppna mig här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *