Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vi lever i en Matrixbubbla del 2

Vår frihet ser inskränkningar på daglig basis. FRA-lagen är bara del av de “demokratiska” ländernas inskränkning av dess innevånares friheter och rättigheter.

1400 år sedan stod två sidor mot varandra i ett område kallat Kerbala. Än idag minns miljoner shiamuslimer händelserna. Det var en kamp mellan gott och ont, det var en kamp mellan rätt och fel det var ett slag som förändrade världen och religionen islam.

Hussain, Profeten Muhammeds barnbarn, vägrade lyssna på tyrannerna, som försökte lura honom med söta ord om makt och rikedomar. Han vägrade acceptera att hans liv var mera värt än sanningen. Han yttrade sig och han kämpade emot tyranniet. Han föll inte för sin fruktan.

18000 man hade lovat honom trohet, de väntade på honom och de önskade att han skulle komma, de skulle alla slåss för honom och för friheten. När dagen kom, hade dessa 18000 flytt fältet. Såsom vi idag skryter om frihet och om rättvisa, när det verkligen gäller, vem av oss skulle våga stå upp för våra nästas rättigheter? Varför ska jag bry mig om hur muslimer eller invandrare behandlas? Varför ska jag bry mig om att man inskränkar muslimers, judars eller invandrares friheter? Det angår ju inte mig, just den dikten jag visade längre upp, belyser varför. För en dag har statsmakten, eliten, de som har makten i världen, inte någon eller något att skrämma massorna med, och då hittar man en ny fiende. Idag är det islam, igår var det judendomen och kommunismen, vad är det imorgon?Vem ska man frukta när dagens spöken är borta?

Imam Ali sa att den som är tyst inför orättvisor, är som en tyst djävul. Har inte vi varit tysta lite för länge? Ett folkmord begicks i Irak, hur många av oss gick ut på gatan och demonstrerade mot embargot som varade i 10 år och kostade över 2 miljoner irakier, alla civila, livet?

Ett folkmord begicks i Gaza, hur många av oss demonstrerade? Hur många av oss yttrade oss? Hur många av oss vägrade foga oss i den verklighet som staten och dess allierade utmålade?

Igår var det Echelon, idag är det FRA-lagen, vad är det imorgon?

När 9/11 hände så höll Sverige, och många västerländska stater, en tyst minut för offren, 3000 döda. Hur många tysta minuter har vi sett för afghaner? För palestinier? För irakier? För pakistanier?

Vi måste sluta leva i vår lilla drömbubla, som liknar Matrix. Vi är nöjda så länge vi får mat och vi får leva våra liv i lugn och ro, men ett fåtal av oss slåss mot överhögheten, de slåss mot förtrycket och kräver frihet, även om det kostar dem livet, även om det kostar dem deras lugna och säkra liv. Såna är de som slåss mot Echelon, såna är de som slåss mot FRA-lagen, såna är de som slåss mot Israel, såna är de som slåss mot USA.

När en kändis som Galloway stoppas från att besöka ett fritt land som Kanada, då är vi illa ute. Han kan i alla fall skapa opinion, men vad kan jag eller du göra ifall du eller jag förbjuds att yttra oss? Vad händer om jag skulle sättas i fängelse av SÄPO? Vem skulle bry sig om jag fråntogs mina mänskliga och demokratiska rättigheter? Skulle jag bry mig om det hände mina vänner? Hur långt skulle jag bry mig?

Vi lever i en myt om demokrati och yttrandefrihet, en myt som uppenbarar sig vara osann. Det är bara de lurade massorna som tror på denna myt, det är bara de som lever i en Matrixvärld, det är bara de som gått på lögnen men för varje dag som går, så ökar uppvaknandet. För var dag som går börjar allt fler ifrågasätta de lagar och regler som instiftats för att förtrycka oss, förtrycka oss med ord om frihet och om säkerhet.

Nog är nog. Protestera mot FRA-lagen, protestera mot USA och protestera mot Israel. Annars kommer vi en dag själva att sitta på ett mörkt ställe, kallat Guantanamo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *