Press "Enter" to skip to content

De menar allvar!!

Ett skämt jag hittade på min gamla blogg, flabbade som bara den 😛 Tur vi inte har några grannar i min systers hus…

En tioåring hade svårigheter med matten. Hans föräldrar försökte med allt från privatlärare till hypnos, men inget hjälpte. Till slut, på inrådan av en vän till familjen, bestämde de sig för att flytta honom till en privat katolsk skola.

Redan efter första dagen, blev föräldrarna överraskade när han kom hem från skolan med en koncentrerad och fokuserad blick, och gick rakt förbi dem in på sitt rum och stängde tyst dörren.

I två timmar satt han på sitt rum, med matteböcker liggandes på golvet och vid bordet. Han kom ut i några minuter, för att äta och sen gick han raka vägen in på sitt rum, stängde dörren och fortsatte arbeta med sina uppgifter, fram tills det var sängdags. Detta fortsatte fram till man fick första rapporten från skolan.

Pojken kom hem med rapporten från skolan – oöppnad- lade det på middagsbordet och sen gick han raka vägen till sitt rum. Mamman öppnade brevet försiktigt, och till hennes förvåning, sa hon ett stort MVG, vid ämnet Mattematik. Glad, sprang hon och hennes man in på sin sons rum, överlyckliga över sin sons stora framsteg.

“Var det nunnorna som fick dig att skärpa till dig?” frågade pappan. Pojken skakade på sitt huvud och sa nej.

“Var det privatläraren”? Nej

Var det böckerna? Lärarna? Utbildningen?

Nej. Svarade han om och om igen. På första dagen, när jag gick in och såg killen de hade hängt upp på ett stort plustecken, då visste jag de menade allvar.

A ten year old boy was failing math. His parents tried everything from tutors to hypnosis, but to no avail. Finally, at the insistence of a family friend, they decided to enroll their son in a private Catholic school.

After the first day, the boy’s parents were surprised when he walked in after school with a stern, focused and very determined expression on his face, and went right past them straight to his room, where he quietly closed the door.

For nearly two hours he toiled away in his room – with math books strewn about his desk and the surrounding floor. He emerged long enough to eat, and after quickly cleaning his plate, went straight back to his room, closed the door, and worked feverishly at his studies until bedtime. This pattern continued ceaselessly until it was time for the first quarter report card.

The boy walked in with his report card — unopened — laid it on the dinner table and went straight to his room. Cautiously, his mother opened it, and to her amazement, she saw a bright red “A” under the subject of MATH. Overjoyed, she and her husband rushed into their son’s room, thrilled at his remarkable progress.

“Was it the nuns that did it?”, the father asked. The boy only shook his head and said, “No.”

“Was it the one-on-one tutoring? The peer-mentoring?”

“No.”

“The textbooks? The teachers? The curriculum?”

“Nope,” said the son. “On that first day, when I walked in the front door and saw that guy they nailed to the ‘plus sign,’ I just knew they meant business!”

6 Comments

 1. mammamarie
  mammamarie 20 mars 2009

  Hahaaaaaa!!! Skitkul.
  Vid närmre eftertanke är det konstigt att det inte är någon som reagerar på denna ikonbild på detta sätt. Jesus på korset är ju egentligen ganska groteskt – en mordbild som frysts och bevarats och som finns i varje sann kristens hem.

 2. Bahlool
  Bahlool 20 mars 2009

  haha du vet hur det är..det är barnen som ser saker vi inte ser 😛 Jag har inga problem med att gå i kyrkor (har muslimska vänner som vägrar)men enda som skrämmer mig där är själva kyrkan..stor..mäktig..mörk..vet inte det känns lite skrämmande

 3. alyssa
  alyssa 20 mars 2009

  shit.. stackars pojk… tänk om detta vore real life =S hemskt ju! ganska komiskt samtidigt…. hahah..

 4. Bahlool
  Bahlool 20 mars 2009

  hahaha nu vet jag varför jag är inte kristen 😉

 5. alyssa
  alyssa 20 mars 2009

  hahaha : P jeez…

 6. Fatima
  Fatima 20 mars 2009

  Hahahaha!! Stackars grabb! 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *