Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Islams frammarsch

Spansktalande i USA ökar i antal. Enligt dessa reportage så finns det mellan 70 000 till 200 000 muslimer, med rötter bland spansktalande grupper. Många av youtubefilmerna var tyvärr på spanska så jag tog inte med dem, men ökningen och texterna sa klart och tydligt att allt fler lämnar kyrkan och konverterar till islam.

engelsman konverterar till islam

Vacker engelska som konverterar och även tänker på att ta på sig slöja.

Fransyska konverterade till islam

Tyskt läkarpart konverterar till islam, enligt tvstationerna så konverterar runt 4000 tyskar om året till islam.

Holländare konverterar till islam

Fem tyskar som konverterar till islam

13 kommentarer

 1. umzacharia 16 mars 2009

  Jag kan bara säga mashallah!!

 2. Bahlool 16 mars 2009

  hahaha jag borde ha lagt till den länken svarten 😛

 3. mammamarie 17 mars 2009

  Har du hört talas om masskonverteringen från sunni till shia i norra Afrika? Där hela byar konverterar till shia, har hört talas mycket om det, men vet inte vart jag ska hitta icke-arabiska sidor på internet i ämnet.

 4. Bahlool 17 mars 2009

  mamma jag hittade också enbart arabiska källor för det..men det har visats på arabisk tv. Stor del är just wahabismens folkmord på muslimer, shias som sunnis på senare år. Vidare är det pga Waahbismens skitsnack om organisationer som Hizbollah. I och med Hizbollahs seger över Israel och deras tvkanal al manars reportage, hjar det lett till att allt fler börjat intressera sig för att läsa på.
  Problemet är dock att shia lärda har gått ut och sagt att man inte bör ”konvertera” sunnis till shia (fatwa av Khameini i Iran) annars tror jag att fler hade gått över till shiaislam.
  Sen var ju norra Afrika shia (eller stora delar av det var shia)

 5. mammamarie 17 mars 2009

  Att shias inte ska ”konvertera” sunnis baseras – tror jag – på shia-lärdas vilja att inte skapa mer konflikter mellan sunni/shia, de vill lägga locket på sådant och då lägger dom allt på sina shia-följare. Det är bra, på ett sätt, men ibland tycker jag att det går till överdrift med den överrespekt som shias måste visa gentemot sunnis, nästan oavsett hur sunni behandlar shia. Men i förlängningen så visar det vem som har den största värdigheten och vilka som är de största oroskaparna.

 6. Bahlool 17 mars 2009

  Jag ska skicka några mejl till dig som handlar just om den här konflikten nu..det är som du säger, lite för mkt tålamod från shiahåll..problemet i sig är inte sunnis då utan att må nga sunnis inte vet att de håller på att hjärntvättas av wahabis. De tror det är samma gren, samma religion när wahabismen är skild från Sunnis.
  Sunnis och Shias delar synen på saker som Tawassul, medan Wahabis är helt emot det. Är du shia själv? Från vilket land om jag får fråga?

 7. mammamarie 17 mars 2009

  Mitt land är Norr-land… En svenne alltså. Har varit muslim i över 20 år och jag kan helt ärligt säga att om jag blivit introducerad Islam genom en sunni-väg så hade jag aldrig blivit muslim. Aldrig! Finns för mycket som motsäger logik. Hos mig är Ledarskap ytterst viktigt. Det är viktigt i alla förhållanden i samhället, företag, organisationer politik. Hur skulle det inte vara viktigt hos Gud när han presenterar sin kompletta religion? I en fungerande organisation är det första en ledare måste göra, att utse en vise(-ordförande,-statsminister,-VD osv). Hur skulle en person som muslimer ser som felfri (Profeten) göra ett sådant stort misstag som att inte utse en vise (dvs efterträdare)? Så som sunnimuslimerna påstår. Det är det största misstaget och felet som dom har.

 8. Bahlool 17 mars 2009

  Det är ju som den heliga Koranen säger, alla nationer och alla tideålder ska ha en ledsagare. Att tro att Profeten var den siste att sprida Allahs budskap utan att ha imamer efter sig är som du säger helt fel. Har du tid någon gång att skriva hur du hittade islam osv? Jag brukade förr samla på sådana inlägg och information och hade varit kul att publicera det :))

 9. mammamarie 17 mars 2009

  Ska jag skriva det som inlägg? Det blir ett himla långt sådant kan jag redan nu säga….

 10. Bahlool 17 mars 2009

  skriv det skickad et till min email eller som inlägg så kan jag dela in det i två eller tre delar om det blir jättelångt
  Jag har vänner som blivit shias sen nåt annat sen shias igen andra har blivit wahabis sen vanliga sunnis och återigen andra blev wahabis sen shias..så det är intressant att se hur du hittade islam och hur du kom i ko ntakt med den osv
  jag skulle jättegärna publicera det och läsa det och jag vet att sådant är intressant för andra

 11. mammamarie 17 mars 2009

  Jag skickar gärna email men hittar int din email-adress någonstans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *