Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Utvandrarna

EU:s länder tävlar om sämsta mottagandet | Inrikes | SvD.

Vem minns inte utvandrarna? Miljoner svenskar som flydde fattigdom och misär i Sverige. De hamnade i Amerika och vissa gick under, andra överlevde och lyckades. Än idag kan man se svenskbygden i USA. Ättlingar till svenska ekonmiska flyktingar, för det var ju vad de var, har fortfarande svenskklingande namn. Vissa kommer till Sverige och turistar i landet och söker sina rötter.

Idag är det en annan misär i Afrika och Asien, en misär där förtryck och fattigdom, lett till att miljoner rör på sig. I historien har vi sett sådana omflyttningar ofta. Romarriket gick under för att de inte klarade av att stoppa eller ta in de många germanska stammarna som välde över Roms gränser. Såsom många svenskar dog på vägen till ett bättre liv, dör dagligen, D A G L I G E N, barn och deras föräldrar, när de försöker komma till Eldorado, det rika och underbara livet i Europa.

Frågan är vad ska man göra? Europa behöver nytt blod, Europa behöver fler invandrare. Vi blir äldre och äldre, färre föds i många av Europas länder. Utan invandringen eller en förändring av födslotalen, så kommer ekonomin i Europa att avta. Enligt reportaget så finns det 5 miljoner papperslösa i Europa, människor som vill jobba och göra rätt för sig, många av dem i alla fall. Är det inte bättre att ge dem dessa papper? Vad kan det leda till? Det kan leda till att fler väller över fästningen Europa, men är inte det bättre än att stoppa invandringen och om några årtionden inse att de man stoppat, kunde ha räddat Europa?

Sverige tar emot jättemånga, men Sverige kommer tjäna på det till slut, inser de andra staterna att invandringen är av gagn till slut? Man vill importera ”kvalificerad arbetskraft”. Vad händer med de länder som utbildat denna arbetskraft? De kommer att gå miste om människor som hade kunnat rädda deras ekonomi och hjälpt deras land.

SD och andra missnöjespartier tänker på de kortsiktiga problemen, med anpassningsproblem för invandrare, men i längden då?

Europa måste välja: Lider man brist på befolkning? Behöver man invandringen eller ej? Om man behöver invandringen så ska man inte hyckla och enbart ta in de rika och de duktiga.

Give me your tired, your poor,

Your huddled masses yearning to breathe free,

The wretched refuse of your teeming shore.

Send these, the homeless, tempest-tossed, to me:

I lift my lamp beside the golden door.


Så står det på Frihetsstatyn i USA. I vår nutid är det mera: Ge mig era rika, era duktiga och era lärda…Ska man stoppa invandringen så får man stoppa de duktiga från att komma till EU och Europa. Man borde inte vara hycklare och enbart ta grädden av de fattiga ländernas utbildade. Vill man vara konsekvent, så får man ta in alla de miljoner som vill komma hit. Tycker man att många av dem är snyltare, så får man förändra socialsystemet och se till att dessa människor är här för att jobba inte för att snylta.

Under andra världskriget såg Sverige och andra stater till att man hade ett J i judars pass, så man kunde skicka tillbaka dem. Under massmordet på muslimer i Bosnien, såg man till att man införde visum. Var du flykting från krypskyttarna, så var du tvungen att ansöka om visum på ambassaden för att få komma till Sverige. Vill jag, om jag skulle behöva fly från Sverige, verkligen gå till ambassaden i stockholm och be om visum för att komma iväg? Knappast..flyr du så flyr du..och många av de flyktingar som kommer hit är inte ekonomiska flyktingar..många är människor som jagas för att de är kvinnor, homosexuella eller har fel tro. Många är aktiva politiker och torterade människor. Vi tycker synd om djur, men tycker inte synd om våra medmänniskor? Så vad är bättre? Ska vi stoppa och försvåra invandringen så att tusentals dör på vägen hit, eller ska vi tillåta dessa att komma och försöka lösa problemen med invandringen?

31 kommentarer

 1. John Olsson 13 mars 2009

  So there you go! Europeans love to criticise USA, but when it comes to equal rights for immigrants and treat them with respect, USA is so much better.

 2. Bahlool 13 mars 2009

  japp där måste jag hålla med John

 3. Ragnar 13 mars 2009

  ”..och många av de flyktingar som kommer hit är inte ekonomiska flyktingar..många är människor som jagas för att de är kvinnor, homosexuella eller har fel tro”
  Vilken tro skulle det kunna tänkas vara dessa flyr ifrån???? Majoriteten av de som kommer hit är ju från mellanöstern.
  Också märkligt att det sker en allt mer ökad radikalisering av invandrande muslimer i europa i allmänhet och sverige i synnerhet. Vad beror det på?

  Majoriteten är naturligtvis ekonomiska flyktingar. Endast 5-10 % som kommer till sverige är flyktingar i enlighet med vedertagen definition.
  Klart att man vill få det bättre för sin familj men då krävs det att man anpassar sig i det nya landet. Slänger av sig sina gamla föråldrade otidsenliga värderingar och öppnar sig för det nya landets kultur istället för att stänga ins ig i sin egen grupp och bara ställa massa krav.
  Vilket våra idiotiska politiker ställer upp på.
  DÄRI är den stora skillnaden mot USA som du i denna fråga beundrar.

 4. Bahlool 13 mars 2009

  Så om de flyr undan religiös förtryck? Går det inte att bli förtryckt för att man tillhör islam och förtrycks av ”muslimer”?
  Så dina värderingar är de moderna rätta värderingarna? Tur Gud dog och upphöjde dig till gud över människorna…I USA bryr man sig inte om du talar kinesiska eller svenska. Man assimilerar inte folk (det gjorde man förr) man har olika kulturella och religiösa som världsliga värderingar. Det är skillnaden, att man accepterar andra och inte påtvingar dem någon mytisk värderingsgrund..något du verkar tro att Sverige och svenskarna har…

 5. Ragnar 13 mars 2009

  Det är väl ändå två olika saker . Vad folk tror på om det så är små gröna tomtar, buddha, jesus eller allah rör mig inte i ryggen och är upptill var och en.
  Därimot om man har sin religösa tro som ursäkt och utgångs punkt för att få igenom en massa särkrav lär ju knappast befrämja ngn samhörighet med det övriga samhället. Tex särskilda badtider för män och kvinnor på offentliga badinrättningar. Särskild äktenskaps lagstiftning. Niqab och burka i klassrummen. Krav på särskild mat o mattider på arbetsplatser o skolor. Särskilda helgdagar mm mm. Skall vi ha ett samhälle för muslimer ett för buddhister, judar kristan sekulära ???? Så är definitivt inte fallet i USA det kan jag försäkra dig.
  Du svarade inte på frågan varför det sker en ökad radikalisering av islam i väst? Du o din vän M Omar är ju själva bevis på detta.
  Varför vänder ni er ifrån sverige istället för tvärtom ?
  Skall vi i sverige ändra våra värderingar för att anpassa oss efter er?
  Men så är det ju multikultur, och integration är ok så länge det är på muslimernas vilkor och utifrån deras utgångspunkt.

 6. Ragnar 13 mars 2009

  Ahh så du har börjat censurera kommentarer, interessant.
  Slut på argument 😉

 7. Bahlool 13 mars 2009

  Ragnar du har föjlt min blogg i några dagar, du vet nog rätt väl att jag inte censurerar, inte ens när man talar illa om mig, om min religion eller om min familj. Så snälla rara, kör inte med den där offermentaliteten ;). Jag måste godkänna alla kommentarer och måste ibland göra andra saker i butiken än att bara sitta vid datorn, tyvärr 🙂

 8. Bahlool 13 mars 2009

  Ragnar hur ser du på vegetarianer som menar att de ska ha särskild mat i skolan? Hur ser du på de svenskar som vill klä sig som de vill i klassen? Stör det dig verkligen så mycket ifall en person har slöja eller ej? Om de har keps eller ej? Vi har ju särskilda badtider för pensionärer och för barn…
  Radikaliseringen har många anledningar. MO har själv fått uppleva hur han behandlats illa, även när han var moderat, Han har sett hur folk skiter i gazas befolkning, för att dessa är araber/muslimer..man har i väst gråtit och hållit tysta minuter över USAs ofer för terrorn men glömt bort de miljoner som varit offer för Israels och USAs terror..sånt leder till radikalisering.
  Jag vänder mig inte ifrån Sverige, jag älskar Sverige men jag har en annan bild av det Sverige jag vill se än du.
  Jag får väl ha mina åsikter och mina värderingar såsom du får ha dina..det är vad verklig demokrati är

 9. Goa 13 mars 2009

  Skillnaden mellan Svenskarna som flyttade till USA och dom utlänningar som söker sig till Sverige idag är att dom kommer till serverat bord. Det vore intressant och se hur många som vill komma hit under samma villkor som Svenskarna gjorde under slutet av 1800-talet USA. Vi kan ge dom en liten jordplätt där dom kan odla. Då skulle dess rätta ansikte visa sig ganska snabbt. Någon flykting/asylsökande som vill nappa på det ?????

 10. Ragnar 13 mars 2009

  Du kan väl ändå inte förneka riskerna med att ( radikala) muslimer utnyttjar västerländsk frihet tolerans och öppenhet för att skapa egna små samhällen i samhället med egna värderingar och normer utifrån en religion som skiljer sig så påtagligt från våra lagar och värderingar. Att ha en religion står var o en fritt men att politisera den och inte anpassa den efter den värld man lever i är inte hållbart. Att vi är på väg åt det hållet är väl ganska uppenbart.
  Man värnar mer om, följer sina egna värderingar och förhållningssätt och respekterar mer det ”egna” samhället än majoritetssamhället.
  Kopplingen radikala källarmoskeer och den ökande ungdomsbrottsligheten i förorterna uppenbarar sig mer än på ett sätt.
  Självklart skall du ha rätt till din åsikt. Det är därför jag är här inne o ödslar tid. Bättre att vi sitter så här än att vi kastar sten på varandra ;-)….

 11. Bahlool 13 mars 2009

  Så goa du tror att folk som flyr krig, inte vill flytta till Sverige om Sverige inte hade hjlpt dem med lägenhet och med pengar? Hur ser du då på alla flyktingar som ”flyttar hem”? För du vet väl att människor flyttar till sina gamla hemländer också eller?

 12. Bahlool 13 mars 2009

  Ragnar dessa radikala fanatiker du talar om är jättefå, de är få i mellanöstern och de är få här i väst. Vad vill du att man ska göra? Ska man inskränka på de friheter som Europa är uppbygt på, för att denna frihet inte klarar av dessa fanatiker? Enligt alla muslimska lärda jag läst om, så måste en muslim följa de lagar som är instiftade i landet där han eller hon bor. Går inte det och går dessa lagar emot de värderingar och lagar jag måste följa som muslim, måste jag flytta. Problemet är ju att du å ena sidan talar om lagar å andra sidan om att muslimer vill ha särbehandling. Har vi lagar mot att muslimer ska få äta den mat de vill i skolan? Nej, förvägrar du dem det, då är det du som bryter mot lagen inte muslimerna. Samma sak gäller ju slöjan, vi har inga lagar som förbjuder slöjan så muslimerna följer ju lagen om slöja.
  Jag är för svag för att kasta stenar 😛

 13. Ragnar 13 mars 2009

  ”Enligt alla muslimska lärda jag läst om, så måste en muslim följa de lagar som är instiftade i landet där han eller hon bor. Går inte det och går dessa lagar emot de värderingar och lagar jag måste följa som muslim, måste jag flytta. ” … ja eller förändra det samhälle jag lever i med alla till stående buds medel….
  Att det skulle vara en försvinnande minoritet är ju inte det intryck man får.
  Den nyligen släppta studien om islamiseringen i rosengård tex. Säga vad man vill om den men att den indikerar någonting kan man väl inte sopa under mattan.

 14. Bahlool 13 mars 2009

  Källa till det du hävdar tack? Vilken lärd har sagt det? De lärda inom shia som jag följer har sagt att man föredrar att muslimer inte flyttar till kristna länder och åker mand it så ska man följa lagen att med alla stående buds medel försöka ändra på det är bara något du hittar på för att förklara den välrd du inte kan förstå.
  Vad indikerar den? De har inte ens talat med befolkningen men talat med människor som delar deras fördomar. Säg mig vad hör du mest? Den som skriker eller 10 som är tysta.l Muslimer gör inte väsen av sig, det finns 400 000 muslimer i Sverige, hade alla varit så hemska som du vill tro, så hade det inte varit 20 tal som kastat stenar utan 400 000…

 15. Ragnar 13 mars 2009

  Tja ett lysande och ett i tiden närliggande exempel som sammanfattar mkt av det jag försökt förklara;
  Ett utgående hyreskontrakt av en sk källar moske i rosengård kan inte accepteras av de fd hyresgästerna, vad händer???

 16. Bahlool 13 mars 2009

  Frågan är varför kunde man inte hitta något annat? De hade haft lokalen i 13 år och det fanns ett flertal ungdomsgrupper och det var inte enbart en moské, vart skulle de ta vägen? Du har ju själv sett hur vissa ungdomar ockuperat lokaler i danmark, malmö och lund. Betyder det att det har något med dessa svenska/danska ungdomars religion att göra? Nej. Det handlar om folklig protest. JAg skulle inte heller gilla att någon inte vill förnya mitt kontrakt för en butik jag jobbat i i så många år eller för min lägenhet..det handlar inte om religion det handlar mera om att man vill protestera, och svenskarna borde lära sig mera av såna protester som tex i frankrike. I sverige är vi för timida och för mesiga när det gäller sånt. Överhögheten har alltid rätt..men har de?

 17. Ragnar 13 mars 2009

  Nu var det ju ingen oskyldig protest utan raketbeskjutning och stenkastning mot polis och räddningstjänst, en ren krigsförklaring.
  Om mitt land angrips är jag den förste att försvara det om det så skulle krävas väpnat våld!!!!
  Försvarar du dessa ”protester” är du ju avslöjad.
  Tyvärr tror jag nog att vårt kära sverige går en mörk tid till mötes….

 18. Bahlool 13 mars 2009

  Du har fraågat mig och jag har svarat så låt mig fråga dig lite saker: Hur gammal är du? VAd jobbar du med? Tror du på gud?

 19. G.W 13 mars 2009

  Bahlool

  Vad tycker du att islam och muslimerna som grupp har tillfört Sverige?

  När är det rimligt som sk flykting/muslim att börja ställa krav på omgivningen/beslutsfattarna/skattebetalarna i sitt nya land, som tagit emot dem med öppna armar och gett dem husrum mat och medicin?

  (Tex egna badtider, bära slöja när och hur man vill, speciell mat i skolor fängelser etc etc.)

  Är det när man själv bidrager med skattepengar genom eget arbete?

  Eller räcker det med, som den stora majoriteten, att vara en tärande bidragsparasit i valfri förstad?

  I Rosengård tex är det närmare 90% arbetslösa fd. sk flyktingar, vissa har bott i Sverige i årtionden, och behöver fortfarande tolk!!
  Deras ungdomar skjuter raketer och kastar sten på blåljuspersonal och andra människor.
  Det är dessa individer som ger DIG, och andra muslimer/flyktingar ett ansikte. Glöm inte det.

  Ty det är med dessa ligister/parasiter/judehatare för ögonen som det svenska folket/skattebetalarna tänker på när det ropas om mer invandring.

  Om ni muslimer ska få den respekt ni vill ha så se först till att det blir lugnt i förorterna. Att gnälla och skylla på ”utanförskap” och annat trams håller inte. Den skivan är för längesedan uttjatad och repig.

  Och det är ingen som har tvingat er att klumpa ihop sig som kackerlackor i förorterna. Sverige är stort. Det är bara att flytta till annan ort. Det budskapet och kravet får dom arbetslösa svenskarna.
  Men det kanske inte gäller er?

 20. Bahlool 13 mars 2009

  I historisk tid så har islam och muslimer gett sverige och väst de första stegen för utveckligen av olika vetenskaper och även av värderingar som humanismen och kvinnliga rättigheter..nu i dagsläget ser jag ingenting som islam eller muslimer gett Sverige, förutom kanske billig arbetskraft men det är inte något islamiskt i sig utan det är något många invandrare gör, att de jobbar på jobb svenskar inte vill eller inte tycker är värda att jobba på.
  Jag vet inte gw, jag betalar för mitt husrum, jag betalar för min mat och jag betalar så mycket skatt att jag kan jämföras med en person som ger istället för den som tar. Jag har levt 2 månader på socialen och altlid studerat eller jobbat. Så jag kan tyvärr inte svara på när man ska ställa krav på den ena eller den andra.

  De här kraven som du tar upp, är ju naturliga för alla andra. Vi har ju människor som äter vegetariskt och vissa som har speciella behov (handikappade osv). Vi har ju helgdagar som hyllar en kristen syn på världen, när vi ändå inte har en statsreligion (jul, påsk osv)
  Vart har du fått att en stor majoritet lever på bidrag? De siffror jag sett säger att runt 60% och uppåt hade jobb och var invandrare..frågan du måste ställa dig är när räknas en person till att vara en invandrare? Du ser ju själv på Zlatan,, närhan gör mål för sverige är han svensk…när han inte gör mål är han en jävla blatte..

  Rosengården är delvis ett misslyckande..men vad är lösningen? att stoppa invandringen för att svenska politiker inte orkar eller inte vågar ta tag i problemen? Du och jag vet att jag inte kan ge mitt barn en örfil ifall det dummat sig, och dessa ungdomar är vana vid en sådan uppfostran där pappan jobbar och är dominant, istället kommer de till ett Sverige, där pappan inte har något värde för att han inte kan hitta ett jobb eller för att samhället säger åt honom att han inte borde ta ett jobb (jag har släktingar som söökt många jobb och inte fått dem, är det deras fel då? eller samhällets som tillåter sådan diskriminering?)

  Du talar om ligister och om parasiter och om judehatar..vänd på det..vi hade bott här i 1 månad och fick en ruta krossad av några rasister..på nyår sköt en rasist raketer mot vår dörr..vi blev mobbade av svenska ungdomar..parasiter? Jag har kunder som är helylle svenskar, som lever på bidrag och kan kallas för white trash..judehatare? hatar inte du islam 😉 hatar inte många svenskar, invandrarna? Vad är det för skillnad varför är ett visst beteende ok, om du är svensk, men inte ok om du är invandrare eller muslim?
  Du klagar alltså på saker som vissa invandrare gör och beter sig på, men samtidigt förespråkas samma beteende av personer med annan hudfärg och det är ok, för de är ju svenskar. Ser du att du måste vara konsekvent och avsky båda förhållanden? Du måste slåss mot islamofobi som du slåss mot antisemitsm, du måste slåss mot rasistiska svenskar såsom du slåss mot dumma och rasistiska invandrare osv.

  Jag torr att det är just utanförskapen..jag tror att det är jsut den diskriminering som drabbat många som lett till de här problemen..varför inte försöka dig med att lära känna invandrare som sökt jobb men blivit refuserade för att de hade fel namn? De fick inte en lägenhet för de hette ahmed eller mohammed? Sånt här är inte utjatat..för det sker än idag.

  Jag har skrivit förr om att jag tycker att man ska flytta nya invandrare till norra sveige där det finns plats och arbetstillfällen och hus..så nej frågan är varför är du så bitter mot muslimer? Är det bara muslimer som flyttar till Sverige?

 21. G.W 13 mars 2009

  Ett stort problem är, att när en invandrare (inte alla, men alltför många) söker jobb, lägenhet etc, och blir nekad. Då ropas det på rasism och diskriminering.
  Väldigt enkelt och bekvämt – när man inte vill inse sina begränsningar och tillkortakommanden.

  Detta i sig gör att arbetsgivarna drar öronen åt sig och ser på en kvinna med slöja tex. med helt andra ögon – ett potentiellt problem, en stämning till DO kanske?

  I princip alla svenskar blir någon gång/er nekade arbete bostad i sina liv. Detta är ju normalt på en fri marknad.

  En stor och bidragande orsak till att invandrare går miste om jobb – och i förlängningen en lägenhet – är ju oviljan att ta till sig det svenska språket.

  Språket är nyckeln till både utbildning och jobb.

  Att hela tiden göra sig till ett offer och skylla på diskriminering gagnar ingen.

  Visst förekommer det, och kommer alltid att förekomma diskriminering, även i Sverige – även inom islam. Men att det skulle vara ett huvudskäl är rent patetiskt.

  Jag lever själv tillsammans med en invandrare sedan många år.
  Hon lärde sig språket. Har i princip aldrig varit arbetslös. Har naturligtvis som många andra, blivit nobbad på vissa platser. Men har nu en fast anställning, efter flera år högskolestudier.

  Upploppen i Malmö den senaste tiden visar på ett problem som vi tyvärr kommer att få se mer utav.
  Snart har vi mellanösterns alla problem i koncentrat i Malmö.

  Eftersom svensk media ljuger och mörkar, får man för att se sanningen, se på utländsk media.

  http://www.youtube.com/watch?v=HaPz7p-1-bk

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=560948

  Och nej, jag är inte bitter mot muslimer för att dom är muslimer.

  Men…det är nästan uteslutande muslimer som kommer med särkrav i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Och upploppen i Malmö var knappast startade av buddhister…

  Tänk om islam kunde återgå till det dom en gång var.
  Nutida islam verkar ha som huvudsyfte att ge ”ett race mot botten”

 22. Bahlool 13 mars 2009

  https://www.bahlool.se/archives/2464 läs där vad Tco sagt GW om diskriminering. du menar att när stat och organisationer bevisar att det finns en diskriminering, då stämmer inte det?
  Jag tror vi skiljer oss åt, jag tror att det är huvudskälet, just diskrimineringen du ser annorlunda på det..jag tror att jag är mera insatt i det eftersom jag själv fått uppleva denna diskriminering, du har inte upplevt den så du kan inte sätta dig i mina skor.

 23. G.W 13 mars 2009

  -”De här kraven som du tar upp, är ju naturliga för alla andra. Vi har ju människor som äter vegetariskt och vissa som har speciella behov (handikappade osv).”

  Och dom äter sin mat där sådan serveras. Det är ingen mänsklig rättighet att bli serverad vad som behagar. Att jämföra muslimer med handikappade är väl att ta i.

  -”Vi har ju helgdagar som hyllar en kristen syn på världen, när vi ändå inte har en statsreligion (jul, påsk osv)”

  Ursäkta att vi har en bit gammal svensk kultur kvar på vissa ställen. Men det görs allt, från alla håll och kanter, för att sudda ut dom sista resterna.

 24. G.W 13 mars 2009

  Visst..vi svenskar är dom värst rasisterna och islamofoberna i hela världen.
  Här kan ingen invandrare /flykting bo – ingen ursvensk heller snart.

  Här är alla som misslyckas diskriminerade på ett eller annat sätt.
  Sverige är en nation av förlorare och diskriminerare.

  Det är väl därför som Sverige fungerar som hela världens socialbyrå.

  Det kanske är bättre i andra länder? Varför stannar ni var i ett sådant här elakt och kallt land?

 25. Bahlool 13 mars 2009

  Så du menar ungdomar i skolan som är vegetarianer måste anpassa sig och äta kött? Jag fruktar för den värld där du coh andra kan bestämma vad jag vill äta och inte äta..jag fruktar också för att den värld som du vill ha, inte vill tilåta mig att ha de friheter jag vill ha. Om det finns 100 personer som vill simma enbart med kvinnor, vad har du för probelm med det? Det är ju inte så att du tvingas anpassa dig eller? Jag menar vi har fri konkurrans här i företagsvärlden om det finns en marknad för muslimska banker, ska vi säga nej för att du eller andra ogillar islam?
  Gammal svensk kultur? Är det vekligen gammal svensk kultur att springa runt granen på julen? Läs vart denna gamla kultur kommer ifrån..eller påsken och haren? Kulturyttringar förändras genom tiderna du måste sätta dig in i Sveriges historia och se vart alla de här ”kulturdragen” kommer ifrån. Ingen säger att du inte bör ha dina helgdagar, men varför förvägra mig mina? Bara för du hade turen att bli född i Sverige? Är jag mindre svensk för det? Även om jag bott och levt i Sverige längre än dig?

 26. Bahlool 13 mars 2009

  GW varför är du så fientlig? Vill du diskutera så får du skärpa till dig och sluta spela offret för denna hemska invandring. Det funkar inte. Vem sa att svenskarna är de värsta rasisterna? Vem sa att svenskarna är de värsta islamofoberna? Du gör u precis det du anklagat muslimer och invandrare för? Du spelar offer…
  Hela världens socialbyrå? Källa tack?
  Så ifall man besvarar din kritik då är det fel? Roligt att du anesr att det är ok att kritisera men inte tål kritik själv 😉

 27. G.W 13 mars 2009

  Ett problem, bland andra, uppstår när individer som du ska komma till mig i mitt eget hemland och ifrågasätta min kultur och helgdagar.

  Ett annat uppstår när individer av din kaliber vill införa ”din kultur” och ta det för självklart att få det per omgående.

  Och som du själv skriver…kulturyttringar förändras med tiden.
  Så ta det lugnt grabben. Om 100 år kanske dina och mina barn tillsammans med sina barn firar en kombinerad ramadan-jul-afton?

 28. G.W 13 mars 2009

  Menar inte att vara fientlig.
  Ber om ursäkt om jag framstår som sådan 😉

 29. Ragnar 13 mars 2009

  ca 40. jobbar inom vården. Tror på upplysning och den fria tanken.

  Apropå diskriminering så inom mitt skrå skriks det efter välutbildat folk såväl sjuksköterskor som läkare. Har man utbildning kan bra svenska får man jobb, så är det… Har under mina ca 15 år inom vården inte sett någon diskriminering av betydenhet. Så det där är betydligt överdrivet.
  Klart att det är svårare att få jobb som invandare i ett nytt land med nytt språk seder oskrivna lagar osv än en iinfödd . Så har det alltid varit och kommer alltid att vara. Har kollegor som jobbat i saudi, ett föregångsland för många muslimer, kanske för dig oxå ? där kan vi snacka diskriminering.
  Den skuld man kan ålägga sverige är årtionden av slapp socialdemokratisk
  flum politik som passiviserat folk. Samt en alldeles för stor invandring på för kort tid. Man behöver inte vara rasist för att hävda det.

 30. Bahlool 13 mars 2009

  Jag ifrågasätter inget jag förklarar för dig hur man kan se på saker och ting. Jag själv jobbar på mina helgdagar så det spelar ingen stor roll för mig. Se vet jag inte ens vad min kultur är för jag har annan syn än många jag känner så det är bara tankar jag lagt fram, och hoppas de visar dig att inte alla är här för att leva på dig eller din familjs skatter och att det inte är nån stor komplott för att införa muslmsk kultur och religion här 😉

 31. Bahlool 13 mars 2009

  Skrev några väckor sedan om hur man diskriminerade inom vården i Södertälje och när en man påpekade det blev det probelm med hans chefer..diskriminering finns överallt men jag tror det du borde göra är att byta namn, byte lite hudfärg och sedan se ,) Föregångsland ? Saudi? hahahah hell no..min pappa jobbade i Dubai, där gav man tyskar bättre lön än honom, ändå gjorde de samma jobb..och vi talar inte om några få tusenlappar utan flera tiotusentals kronor bättre..i Saudi har västerlänningar speciella områden där de kan bada, dricka alkohol osv medan ”muslimer” förföljs för att de är sufi eller shia (man bygger moskeer till wahabis i södra i Shiaområden, ändå finns inga wahabis där osv) Så nej de är inget annat än föregångsland för vissa mkt fåtal muslimer i värdlen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *