Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ingen Arab är bättre än en Ajmi

Landet i nöd och lust – DN.se.

När Muhammed kom som budbärare av Allahs ord till i första hand araberna, så var rasismen en del av den arabiska kulturen. Berättelserna är många om Antar, mulatten, som förvägrades sin arvsrätt av sin vita far, en arabisk ledare. I Arabien såg man ner på de svarta, man gifte sig enbart med vita och man var arrogant i sin syn på andra raser och andra folk.

Profeten Muhammed myntade uttrycket, ingen arab är bättre än en ajmi, en pers. Han såg till att svarta frigivna slavar gifte sig med några av Arabiens finaste damer. Allt det här var omvälvande, när han hade dött, såg några av hans exfiender, till att man började återvända till den gamla rasismen. Man ogillade att folk konverterade till islam, det betydde mindre skatter, man ogillade att någon annan än en arab, fick någon hög position. Till slut revolterade perserna och med dem alla förtryckta och man störtade det Ommayyidiska riket.

I Spanien och i de olika muslimska huvudstäderna hade man judar, kristna, perser, araber ja alla möjliga raser och religioner, som rådgivare och ledare för de olika departementen.

I denna otroliga serie, ges inblick i hur människor i Europa, ser på integration och invandring. Vad utgör en svensk, när blir en invandrare svensk eller tysk eller engelsman? Frågan är svår att besvara. Frågar du en Sverigedemokrat, så kan en svart eller mörk kanske aldrig bli en svensk medborgare. Frågar man de människor jag mött, så ser vissa mig som svensk, vissa ser mig som blatte, och kommer se mina barn som blattar, vissa ser mig som främmande för att jag tror på en viss religion och andra menar att jag inte hör hit för att jag har en viss hårfärg eller ett visst tankesätt. Frågan borde vara, ska man bry sig om de här som har en annan syn på saken än vad jag har? Ja och nej. De får gärna ha sin åsikt men jag hoppas att Sveriges lagar, inte byggs på enbart deras åsikter om mig.

I min klass och i mina syskons klasser, var man lite smårasistisk av sig, de drog sina blatteskämt, de hyllade Ultima Thule, de var ”vikingar”. När de talade illa om invandrare, om dessa hemska invandrare som ena dagen tog ens jobb, och andra dagen enbart levde på bidrag, om dessa invandrare som tog våra svenska tjejer eller andra dagen importerade tjejer med slöja till landet, så var man alltid speciell. För alla blattar var på ett visst sätt, om de kom från Kina eller från Ukraina men inte du Bahlool. Alla var på ett visst sätt, men inte du Ali, alla var på ett visst sätt men inte du Zeinab. Mina syskon och jag fick alltså höra att alla blattar var på ett visst sätt, men just vi var speciella.

Kan det ha varit att folk lärt känna oss? Eller kan det vara att vi var så unika, så speciella, så anpassade att vi var godkända; med våra slöjor och med våra seder och med vår hudfärg, blev vi accepterade.

Det många missar är att seder och bruk förändras. Ett tusen år sedan var Sverige fyllt av barbariska vikingar som trodde på asargudarna. Några hundra år sedan var svenskarna kristna fundementalister. Idag är svenskarna ateister till stor del, eller sökare eller troende av något högre väsen, som inte finns representerat av någon kyka. Kan det verkligen vara så hemskt att acceptera en ny religion? Vad är de svenska värderingarna? Vilka är de här kulturella dragen, där tittandet på Kalle Anka på julafton, blivit till en svensk tradition. Där sången på julen, importerat från andra länder, Lucia, importerat från Italien och kebaben, blivit till svenska seder och bruk?

Jag känner mig som svensk, som muslim, som arab, som irakier, som man, som invandrare. Jag är välkommen och ändå inte. Jag har jobbat och slitit i många år och ändå får jag höra att jag lever på bidrag. Jag hör dagligen att jag borde packa mina väskor och åka hem. Hem vart?

Rasismen, Sverigedemokraterna, fanatismen och dumheten har ingen plats i Sverige eller i världen. Jag är hemma här, jag stannar här och jag är svensk, för att jag känner mig som svensk. Vi är stolta över våra svenskar som åkte till främmande länder och blev kända, i Hollywood eller i Afrika. De är svenskar, även när de inte kände sig hemma här. Varför inte acceptera dem som kommit hit och anser sig vara hemma här?

Vi skiljer oss i vår svenska kultur, beroende vart i landet vi bor. Tänker en stockholmare som en norrlänning och en skåning som en göteborgare? Äter vi likadana rätter? Klär vi oss på liknande sätt? Vi ser olika på kungahuset och på vilket parti vi föredrar, vi måste inse, att en gammal svensk kultur inte finns. Man tager vad man haver..

Jag vill leva…jag vill dö i noooorden…

ps: Går ni bak i arkivet så ser ni mina tankar om de resterande artiklarna i serien om invandring och integration.

20 kommentarer

 1. Svarten 12 mars 2009

  Du är lysande, Bahlool. Precis som artiklarna i DN.

 2. Friskytten 12 mars 2009

  Visst stämmer det att ”invandrarna” är de där som man inte känner personligen. Det är dem som det är så lätt att bilda sig en generell uppfattning om. De man känner är ju enskilda personer, med helt olika egenheter, åsikter och sätt. De är inte alls lika lätt att klumpa ihop dem.

  friskytten.blogg.se

 3. Petr 12 mars 2009

  Najs, bra!

 4. Erik 12 mars 2009

  ”Ett tusen år sedan var Sverige fyllt av barbariska vikingar som trodde på asargudarna.”

  Din ynkliga lilla rasist, sluta spotta på svenska historien. Du vet förmodligen INTE ETT JOTA om Sverige under vikingatiden.

  Du frågar vad är de svenska värderingarna? Är det inte ganska talande för er som kommer hit? Kanske dags att ta reda på det då eller???

  Följande beteenden är exempel på sånt som inte räknas dit men nu tyvärr fått fäste här (förhoppningsvis endast tillfälligt!):

  ”Könsstympning, hedersmord, s.k “bötning” i skolorna, könssegregerad simning, gängvåld, etniskt grupperade maffialigor, vägpirater, etniskt riktade våldtäkter (mot svenska kvinnor), etniskt riktade rån(mot svenskar), etniskt riktat våld (tex 20 män mot en kvinna i södertälje!), hjärntvättande koranskolor, muslimsk religiös intolerans (säger ordet kafir dig något?), Islamistiska religiösa upplopp( Rosengård), Våldsamt undanträngande av näringsverksamheter, (södertälje?), ” 30-åriga Buspojkar? som skjuter med automatvapen mot polisstationer, Vågor av värdetransportrån, Total intolerans mot yttrandefrihet (Muhammedkarikatyrerna), Flickor som kastas ut från balkonger, Heders?män?? som mördar försvarslösa döttrar, Etniskt klantänkande, extremt uträknande bidragsparasitism, feta as i burkatält, etnisk kolonisering av VÅRT LAND, identitetslögner för att få svenskt medborgarskap, uppgivande av falsk flyktingstatus, Feta bidragsbetalda semestervistelser i hemländerna. osv osv i all oändlighet..

  Hejdå Bahlool!

 5. Sanna 12 mars 2009

  Intressant. =) Och sympatiskt.

 6. Bahlool 12 mars 2009

  haha svarten 😛 tack vännen

 7. Bahlool 12 mars 2009

  Ja Erik jag kan ingenting 🙁 Jag släpper igenom din replik så folk kan bilda sig en uppfattning om hur rabiata rasisterna är i sin okunnighet och sitt hat ;).

 8. Caroline 12 mars 2009

  Kommentar till ”Erik” inlägg

  ”Sluta spotta på svenska historien!” Erik verkar ha en intressant syn på hur den yttrandefrihet som han verkar värna så mycket om ska tillämpas.

  Han bör dessutom läsa på lite om vår svenska historia. Det finns många mörka sidor av den svenska historieskrivningen som vi ofta inte får lära oss i grundskola och gymnasium. Världens första rasbiologiska center inrättades i Sverige och förföljningen och begränsandet av rättigheter för judar fram till 1945 är några moderna exempel på detta. Eriks ilskna kommentar är ett talande exempel på de fördomar och godtycke som råder hos vissa människor i det svenska samhället idag.
  Bahlool, jag tycker att din beskrivning av de mörka sidorna av den svenska historien är korrekt och till och med väldigt artig.
  Problemet är att många av oss svenskar inte har lärt oss av historien och gärna generaliserar och letar syndabockar. Påminner detta inte om något?
  Ser bara jag en likhet mellan gamla antisemitiska nidbilder och muhammed-karikatyrerna?

  De svenska värderingar han talar om. Är det slutenhet? Homogenitet? Jag som svensk identifierar mig inte med dessa värderingar. Något som jag däremot står för är respekt och hänsyn. Värderingar som ”Erik” borde upptäcka.

  Bra jobbat Bahlool!

 9. Bahlool 12 mars 2009

  Jag skrev några inlägg om islamofobi och där belyste jag problematiken med det som sker nu och med hur man framställde judar genom historien. Erik har besökt min blogg rätt ofta på sistone och han gillar att dra alla över en kam och tro att allt negativt kommer från andra länder. Alla länder och alla folk har haft problem och har haft mörka historier. Judar tvingades tillbaka till Nazityskland av fina herrar i länder som Schweiz och Sverige. Vi har haft hemska lagar mot mentalt handikappade osv.
  Det är de värderingar du talar om Caroline som jag också identifierar mig med och som ger mig den frihet jag har nu, att skriva som jag gör utan att behöva frukta för mitt liv, såsom jag hade gjort ifall jag hade bott i tex mitt gamla hemland under Saddam.

 10. svarten 12 mars 2009

  Ibn Fadlan beskrev i början av 920-talet ett möte han hade med nordiska vikingar vid floden Volga.

  ”De är Allahs smutsigaste varelser: de tvättar sig inte efter baj eller kiss, inte heller efter samlag, och tvättar inte händerna efter maten. De är som vilsegångna åsnor.

  Varje dag tvättar de ansikte och huvud i det smutsigaste och snuskigast tänkbara vatten. När han har gjort ifrån sig sitt, bär slavinnan handfatet vidare till nästa och han gör detsamma som kamraten. Och så bär hon det vidare från den ene till den andre tills det gjort sin rund till alla i huset. Och var och en snyter sig och spottar i handfatet och tvättar däri ansikte och hår.”

 11. Erik 12 mars 2009

  Det var själve fxn vad ni kan skriva på mig åsikter…öööh

  Jag har aldrig påstått att allt negativt kommer från andra länder, var har jag påstått det Bahlool? Däremot skulle jag vilja påstå att bra mycket skräpmänniskor kommit från just er region och era kulturer. Det är ju INGET ANNAT ÄN FAKTA. Vem som helst kan titta på statistik från BRÅ Brottförebyggande rådet. Förutom då människor som ”Caroline”. Människor som ”Caroline” skiter i om samhället hon bor i går åt helt fel håll så länge hon kan vara politiskt korrekt, bygga luftslott och sopa problem under sin matta.

  Ett tips ”Caroline”: Det är fullt under mattan nu! Det får inte plats mer skit längre!
  Sen allt det där Hitler och rasist snacket…jösses! Hört talas om Godwins Law?
  http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_Law

 12. Bahlool 12 mars 2009

  hahaha svarten det här har jag sett på film nån gång 😛 det är ju delvis därför muslimer och kineser blev så arroganta, de kunde inte tänka sig att dessa ”barbarer” kunde lära dem något..

 13. Bahlool 12 mars 2009

  Så allt skräp som är vita svenskar som begår brott i Sverige, vad är det för grund för det?

 14. Arete 14 mars 2009

  Så Erik.. Vilken är den procentuellt mest överrepresenterade ”invandrargruppen” i brottsstatistiken?
  Hoppsan! Finländare! UT MED FINLÄNDARNA!!…. eller? 😛

  Och jag bor hellre i ett samhälle med Caroline och Bahlool än ett samhälle med dig, får vi kasta ut dig ur det här landet då? Du passar ju tydligen inte in i vår kultur.

 15. Bahlool 14 mars 2009

  haha good one Areta 😛 majoriten verkar dela din och min och Carolines tankar..så majoriten bestämmer att Erik ska ut 😉

 16. Erik 15 mars 2009

  Det är finska romer ni talar, tyvärr är ni för dumma för att förstå att ni blir bortkollrade av politiska statistiker.

  Ta en titt på valfritt svenskt fängelse så får ni se vilka etniska grupper som sitter och häckar där. Ett tips runt 3/4 delar har INTE svenskt etniskt ursprung.
  Kirsebergsanstalten i Malmö lär 100% fängelsekunder med invandrarbakgrund eller utländskt medborgarskap.

  Jag förstår att ni vill kasta ut mig och många andra svenskar ur vårt egna land där vi är urinvånare. Det är ganska uppenbart när man ser er kolonialistiska attityd mot oss urinvånare. Vi får väl se vem som kastar ut vem i slutänden. Svenska folket kommer en dag att få nog!

 17. Erik 15 mars 2009

  Bahlool du som utger dig för att vara en så troende muslim borde veta bättre än att sitta på ditt fxta arsle och häcka i Sverige. Enligt Koranen skall ni muslimer inte mer än i absolut nödfall vistas i länder som tillhör andra folkslag och ffa trosinriktningar. Jag vet inte vad du anser dig ha ”flytt” ifrån? Men det måste ju finnas ett otal muslimska (grann)länder du kunde flytt till istället för Sverige!

  Har för mig att koranen också mer eller mindre direkt uppmanar er muslimer att under er tid hos kafirerna INTE lägga er i politiken. Vilket du heller inte verkar ålyda. Värst av allt måste jag också säga rent generellt säga är hur jag som svensk mer eller mindre dagligen tvingas åse hur utlänningar lägger sig i Sveriges framtida etniska sammansättning. Detta är rent vidrigt och det skulle aldrig falla mig in att göra detta ifall jag själv hade tvingats till exil nånstans. Detta beteende är inget annat än genomrutten kolonialism.

  Hejdå Bahlool

 18. Bahlool 15 mars 2009

  Snälla Erik sluta skriva…du skämmer ut dig..3/4 av alla i fängelset är inte ”ursprungssvenskar”? ..suck..Vi svenskar har redan fått nog av såna som dig ,)
  Jag tror jag vet mera om Koranen än du…

 19. Erik 15 mars 2009

  Nu är det ju faktist så det ser ut på svenska fängelser. Runt 75% eller mer är inte etniska svenskar.
  Du är irakier eller hur? Det står ju att läsa på din blogg väl? Eller är du bara irakier när man skall tycka synd om dig och du kan dra upp ”rasistkortet”?

 20. Bahlool 15 mars 2009

  Erik källa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *