Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Terrorist?

Tio döda i tysk skola | Utrikes | SvD.

Skottlossning i USA och i Tyskland, ett flertal döda elever i Tyskland. Man jagar mördaren, som klätt sig i stridsmundering.

När sådant här händer, så brukar vi anse att det är en sjuk människa, det har hänt förr i Finland och i USA. I Beligien gick en galen kille och mördade några barn och en föreståndare för dagiset de var på, medan han skrattade och såg ut som jokern i filmen Batman. Alla de här ses som sjuka människor, som behöver hjälp. Ingen kan ens komma på tanken att anklaga dem för att de är ateister, kristna eller gud vet vad de tror på.

Sprängdåd i London, sprängdåd i Pakistan, sprängdåd i Irak. Männen och kvinnorna som begår dessa illdåd, bryter mot ett av islams viktigaste lagar och regler: Den som skadar en oskyldig person är som att han hade skadat ett helt oskyldigt folk. Den som krigar, får inte skada obeväpnade, inte skada kvinnor, inte skada barn, inte skada äldre, inte ens skada ett träd. Kämpa emot de som förtrycker och bekämpar er, om de slutar slåss mot er, sluta slåss mot dem, för Allah hatar aggressorn.

Koranen och Haditherna, har klargjort att alla som begår illdåd mot oskyldiga, är utanför islam, de är människor som bryter mot de islamiska reglerna, och det spelar ingen roll om det finns en imam, en lärd, en ayatollah eller gud vet vad, som tillåter det. Koranen och Profetens ord är rätt klara på den punkten.

Varför är det ok att kalla den förste för sjuk, men inte den andre? Varför ger man skulden för terrordåden, begångna av muslimer, till själva religionen islam, men man gör inte detsamma när det är en kristen som begår något skit i Belfast, i norra Irland?

Ett mord begånget av en galen kristen är lika hemskt som ett mord begånget av en galen muslim. Skillnaden är att vi belyser och anklagar en religion, islam, när det handlar om en muslim.

Hatet som pyr hos vissa mot islam och muslimerna, har förblindat folk. De tror att det är islam som skapat dessa monster, när det är tröttheten och ilskan på det som sker mot muslimer ute i världen, som fått vissa människor att tappa fattningen och begå illdåd mot oskyldiga.

4 kommentarer

 1. Wembo 11 mars 2009

  Problemet är ju att de som kopplas till islam SJÄLVA gör kopplingen till islam. Det är de själva som gör martyrvideos, sprider uttalanden där de hyllar dåden i islams namn, till och med gör videor av själva avrättningarna, t ex halshuggningar, och lägger ut.

  Om det fanns tiondelen som gjorde det motsvarande: dvs kallade sig SJÄLVA exempelvis kristna terrorister och filmade sig när de med bibeln i hand förklarar varför de väljer att offra livet för Jesus osv så skulle det naturligtvis krävas avståndstaganden från påven och patriarker och biskopar över hela världen!

  När skolskjutarna i Finland SJÄLVA gjorde kopplingen till militant djurrättsaktivism och vissa extrema filosofer som menar att mänskorna bör utrotas för naturens skull skrevs det om det också.

  Det är ingen annan som hittat på att dessa terrorister är muslimer och att de utför dåden i islams namn. Det är de själva som säger det, galna eller ej – men det är glädjande att se att du tar så tydligt avstånd från detta fruktansvärda och meningslösa våld, oavsett i vads eller vems namn det utförs!

 2. Bahlool 11 mars 2009

  Så wembo du går runt och ger djurrättsaktivisterna skulden för vad en av dem gjorde? Det är ju samma sak som hände i Bosnien, det fanns serber det fanns kroater och de enda, som var ursprungsbefolkningen, som kallades vid sin religions namn var muslimerna. Inte bosnijaker utan muslimer. Därmed antog man att de var annorlunda. Vidare kan vi se på attacken i Oklamhoma, innan någon visste nåt, anklagades muslimerna och det här var innan de stora attackerna mot USA.
  De flesta terrordåd i Europa begås av nationalister, inte av muslimer, muslimerna är ett försvinnande litet antal. Ändå är det enbart med religionen islam som man gör en koppling, aldrig med ett folk (tex baskerna, ändå stödjer många deras önskan om en egen stat)

 3. Wembo 11 mars 2009

  Baskerna demonstrerar nu också själva emot terrorn som utövas i deras eget namn. Invånarna på Nordirland tar avstånd från terrorismen, åtminstone majoriteten numera. F ö så kanske du minns att spanska regeringen ville skylla attentatet i Madrid på just baskerna, och det misstaget bidrog till att de förlorade valet.

  Det är klart det blir intressant att se vad en viss filosof skriver om utrotande av hela mänskligheten om en enskild person utför ett massmord och hänvisar till hans lära. Däremot ger jag naturligtvis inte alla andra djurrättsaktivister skulden för en enskild persons dåd, lika lite som jag ger andra muslimer skulden för enstaka muslimers misstolkning av islam osv.

  De flesta och största terrordåden i världen idag utförs av personer, som givetvis är galna enligt alla rimliga sätt att se på saken, men som SJÄLVA säger sig göra det de gör i islams namn. Det är en tragedi, först och främst för muslimerna, givetvis. Och just därför är det ju glädjande att personer som du kommer ut och klart och tydligt tar avstånd från terrorn och förklarar att den inte har med islam att göra.

  Men, och detta är problemet, vill du att västerländsk media ska sluta att göra denna koppling kanske det vore en bra idé att gemensamt fösöka få stopp på dem som högt och klart säger sig utföra fruktansvärda dåd i islams namn. Att skulden så orättvist hamnat på muslimer beror ju på att alltför många alltför ofta ropat att Allah är stor i samma stund de mördat några dussin människor…

 4. Bahlool 11 mars 2009

  http://www.roozonline.com/english/archives/2007/02/ayatollah_sanei_suicide_terror.html

  http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/IE24Ak02.html
  http://www.democraticunderground.com/discuss/duboard.php?az=view_all&address=190×15278
  http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/tehran/interviews/saanei.html

  lite länkar till vad tex den högste ledaren inom Shia sagt om terrorism. Fadhallah (en ayatollah i LIbanon) gick ut och fördömde attackerna mot USA. Irans gator kryllade av människor som grät över USAs offer osv. Alltså islam och muslimer har tagit avstånd från det men problemet är att det inte kommer så ofta fram här. DU är en av få som menar att man inte får skylla på alla muslimer eller på islam för vad ett visst antal promille gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *