Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fräls oss från ondo

Uppdatering: Svarten har hela filmen på sin blogg

En dokumentär om hur kyrkan tystade ner pedofilanklagelser mot en präst. Jag kan säga att jag hade gåshud från första början till slutet av programmet, så här står det i informationen:

Amerikansk dokumentär från 2007. Den katolska kyrkan i USA skakades av en pedofilskandal sedan det blev känt att en präst gjort sig skyldig till en rad sexuella övergrepp mot barn. Och hamnade sedan i blåsväder för att man mörklagt händelserna och låtit prästen flytta till nya församlingar där övergreppen fortsatte. Från 09/03

Det som man måste tänka på är att det här leder till att folk blir trötta på kyrkan och religionen (några föräldrar vägrade tillåta sina barn att sätta sina fötter i kyrkan, även ifall de skulle gifta sig senare i livet).

En tanke som slog mig är att vissa personer, än idag lider av det de fick utstå, över 30 år senare. Hur känns det då för alla offer för bomber i Palestina eller Irak?

En tjej blev våldtagen när hon var 5 år gammal, och snart 40 år gammal mår hon fortfarande psykiskt dåligt. Prästen fick hjälp av kyrkan, och vart han än flyttades så missbrukade han sin ställning och tog ibland tom till sig en älskarinna, bara för att komma åt barnet. Hemskast är ändå att han på slutet vill träffa de han missbrukat..sick bastard..

10% av alla präster på ett av USAs största seminarium för präster, sägs ha varit pedofiler. 10%!!

Påven och hans närmaste män försökte tysta ner övergreppen.

Prästen blev själv missbrukad sexuellt när han var barn.

Kan inte hitta filmen på youtube men här är en trailer..

2 kommentarer

  1. johan 11 mars 2009

    jag såg lite av den. Det var helt sjukt. Tänkte se den på svtplay efteråt men den fanns inte där.

  2. Bahlool 11 mars 2009

    titta på länken till svarten, han har den på sin blogg johan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *