Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Muslimska slag: Khaiber

Blogg: SvD:s ledarredaktion | SvD.

Ett av en muslims största och viktigaste minnen från de islamiska krigen är Khaiber. En slogan som ljöd då var: Khaiber Khaiber ya yahood, jaysh muhammed saufa ya3ood. I korta drag betyder det att Khaiber Khaiber oh judar, Muhammeds armé är på väg tillbaka.

Enligt SvD är det antisemitiskt. Jag ser inte antisemitismen i det, då det är en gammal slogan som anspelar på själva slaget, ett slag, som i minga ögon, var ett av de mera fantastiska i islamisk historia:

Muslimerna hade kommit i konflikt med det mäktiga Khaiber, en oas med sju sammanhängande fort. Det anses ha varit ett av de mäktigaste forten i Arabien. Muslimerna försökte betvinga judarna i Khaiber, men misslyckades gång efter gång. Islams största hjälte på sin tid, Ali ibn Abi Talib, Profetens kusin och svärson, hade haft en ögoninflammation och kunde inte delta. Han hade lett muslimerna till seger i alla muslimska slag och nu när han behövdes som mest, var han inte tillgänglig.

En dag höll Profeten ett tal till de muslimska krigarna och sa imorgon kommer jag att ge flaggan (lederskapet) till en man som älskar Allah och dennes profet och är älskad av Allah och dennes profet; han har aldrig vänt fienden ryggen (flytt) och kommer inte hellre att göra så imorgon. Alla blev överglada, alla hoppades på att de skulle få leda krigarna dagen därpå. Nästa dag hade Profeten kallad på Ali, och sa åt honom att gå ut och be fienden att ge upp och leva under islamiskt styre, om de vägrar så kommer de att besegras. Ali sa att han inte kunde se något.

Profeten Muhammed tog saliv från sin mun och la det på Alis öga, som helades från inflammationen. Ali fick fanan och Muhammed sa åt honom att gå mot fienden och inte vända tillbaka. Bara några meter hade Ali hunnit när han fick höra Profeten kalla på honom. När Ali inte vände sig om utan hade ryggen vänt mot Profeten, så frågade Muhammed honom varför han var så respektlös. Ali svarade att han inte fick vända, det var befallningen han hade fått. Profeten log och sa det var bara ett test, gå med Allah och segra för islam.

Judarna i Khaiber hade en av de största kämparna på den tiden, som sin förkämpe, han hette Marhab. Denne Marhabs bror Harith fick gå ut mot Ali i envig. Harith hade skrämt muslimerna men i envig med Ali var han chanslös och några minuter senare låg han död på marken.

Marhab blev ursinnig och gick ut ur fästningen med sin tunga rustning på. Utanför höll han en känd dikt:

Fästningen Khaibers väggar kan vittna att jag är Marhab. Jag är den bäste av krigare och de som möter mig på slagfältet får se sig färgade av sitt eget blod.

Ali svarade med en egen dikt:

Jag är den som min mor kallade Haidar, ett vilt lejon. På slagfältet gör jag processen kort med mina fiender.

Ali hade valt sina ord mycket väl. Han visste att Marhab hade haft mardrömmar om ett lejon som slitit honom i stycken och de här orden fick honom att tappa fattningen en stund. Men plötsligt tog han stora steg fram för att ta hämnd på Ali för sin brors död.

Marhab kastade sitt spjut mot Ali, som vejade undan och som återkom med att slå mot Marhabs huvud, ett huvud som inte bara hade en hjälm av sten utan också av järn. Den gick itu, såsom Marhabs huvud. Svärdet gick ända ner till hakan…

Judarna kunde inte tro sina egna ögon. Ali skrek Allahu Akber och såg plötsligt fler judiska krigare gå ut mot honom. De dog också lika kvickt som sin ledare. Alis skjöld gick sönder under dessa krigares attacker och pilar regnade ner från fästningen, så han tog tag i porten till fästningen och använde den som sin skjöld. En port som senare inte ens kunde lyftas av 7 krigare..

Hur kan det vara antisemitskt att ta upp en gammal slogan om ett slag som skedde 1400 år sedan? Hade man sagt judar judar snart kommer hitler och gasar er då hade jag förstått det men att säga judar judar snart kommer Profeten Muhammeds armé och tro det är antisemtiskt är befängt. Muslimerna är i krig mot den judiska staten och det är väl naturligt att det ska finnas en armé som kommer bekämpa och erövra, såsom muslimerna gjorde 1400 år sedan. Ramsan är äldre än Israel, än sionismen ja även äldre än Sverige som stat…

I sunni källor hävdas tom att det var fler än 9 som försökte lyfta det – men att det inte gick.
Om man betänker orden som sades, imorgon ger jag fanan till en man som älskas av Allah och dennes profet och som älskar Allah och dennes profet..och tänk er minerna på Abu Bakr..Umar och alla andra ”stora” vänner till Profeten (saw) som ville men inte fick denna ära.

Är det då så konstigt att avundsjukan fick dem att begå synder? De fick inte gifta sig med Fatimah (a.s) de omnämns inte i Koranen i positiva ordalag såsom Ali gång på gång på gång. De visade ingen mod eller tåga i krigen, de kom inte heller med svar på frågor som övergick förståndet. Enbart Ali (a.s) sade, fråga mig innan ni mister mig, och enbart Ali (a.s) kunde säga, fråga mig vad ni vill om Koranen, jag kommer berätta för er om versen kom på natten eller på dagen, om den kom ner till PRofeten (saw) på berget eller på slätten.

Nej fråga er inte VARFÖR vi älskar Ali (a.s) utan fråga er istället, varför inte fler upptäckt Ali (a.s)

https://youtu.be/tXScDocR_ME

15 kommentarer

 1. Mohamed Omar 11 mars 2009

  Ramsan är inte riktad mot judar generellt. Det fanns ju flera muslimer av judisk bakgrund i Muhammeds här. Den är enbart riktad till judarna i Khaybar som hade förrått muslimerna.

  Muslimerna hade ett avtal med dem om ömsesidig hjälp som de svek. Så fientligheten hade ingenting att göra med att de var judar.

  När Norge ockuperades av Nazistyskland under andra världskriget sade man att Norge var ockuperat av ”tyskar”.

  Det innebär inte att man var fientlig mot alla tyskar eller såg alla tyskar överallt som legitmia mål.

 2. Bahlool 11 mars 2009

  underbar förklaring Mohamed Omar :))

 3. adler 11 mars 2009

  försök slakta mig då, om ni törs? eller är du och Omar vad jag redan visste, två praktfjollor.

 4. adler 11 mars 2009

  odla ett par nötter

 5. Bahlool 11 mars 2009

  adler? är du sjuk så ta din medicin. Vem har sagt nåt om att slakta? Om du dock menar att du vill bråka och att jag inte vågar försvara mig, så får du gärna min adress så kan vi lösa problemet med din ”manlighet”..annars råder jag dig att få sex, det brukar hjälpa mot för mkt manshormoner som de jag märker du har 😉

 6. Bahlool 11 mars 2009

  hehe varje vecka har jag en som visar vilken idiot han är..den här veckan är det väl din tur 😉

 7. adler 12 mars 2009

  det är ju förvisso du som framstår som en idiot varje gång du lägger in en bloggpost 🙂

  Och nej jag har ingen lust att bråka med några spillevinker som dig eller Omar. Men jag tar gärna din adress ändå, så ska jag skicka lite informativa historiska dokument som du borde studera

 8. Bahlool 12 mars 2009

  ja nu ser vi ju vem som var fjollig 😉 stor i orden..liten på jorden eh eh eh..sen behöver jag inte fler dokument från Göbbels propagandalärlingar

 9. adler 12 mars 2009

  vad menar du med att jag är fjollig och stor i orden? Det är väl du som fjollan? Som skriver stora ord där du urskuldrar massaker på judar men själv troligtvis inte vågar göra en fluga förnär?

  Det var ingen nazipropaganda jag tänkt ge dig (då hade du väll suttit med dubletter), utan lite historik kring hur judar behandlades av de mest militanta av dina trosfränder.

  Jag ifrågastter bara din och Omars ”radikalism”, ni är ju ej radikala, ni bloggar, ni är som englas showroom eller blondinbella…

  Ta en viagra och gör något radikalt då? eller lägg ner det där med att ni r ”radikala’

  Blogga och intervjua Myrdahl är inte radikalism, utan fjollism.

 10. Bahlool 12 mars 2009

  Jag har sett tillräckligt med bevis från dina terroristledare i Israel, som sagt att araber är insekter man måste utrota, från dina rabiner, som menar att araberna måste utrotas, från din armés handlingar, som visar att araberna är enbart bra som döda..Snälla rara, din offermentalitet funkar inte på mig. När har jag bloggat om Myrdal? Jag gör ju nåt radikalt, du ville visa att jag är en fjolla och jag säger till dig du får gärna min adress så kan du visa den här mesen 😉

 11. adler 12 mars 2009

  Jag är inte Israel, och vilka är mina rabbiner menar du, och vilken är min armé? svenska försvaret?

  Nej du, fjoll-August, om du tror jag tänker bila land och rike runt för att besöka dig, och mötas av en fjolla i dörröppningen, så tror du fel.

  jag är inget ”offer” men vore du radikal skulle du väl snarare söka upp mig och ge mig en av dina radikala käftsmällar.

  Oss emellan, lägg ner det där med radikalism nu, du gör dig bara till åtlöje, det är som när en finnig 13åring spelar rollspel och tror han är en stor krigare, och som får ståfräs när han kastar T6-tärningen.

 12. Bahlool 12 mars 2009

  din email säger vad du är ;). Man behöver inte vara våldsam för att vara radikal. Hade du varit svensk hade du insett det 🙂 Det är inte jag som är kaxig och hotar med saker och sen bajsar på mig när folk inser att man bluffat. Lär dig inte bara vara tuff bakom skärmen grabben 😉
  ps: du slösar bort min tid..när såna som dig inte flyger flygplan och mördar osklydiga på marken så är de som små taxar, mkt skällande mkt lite handling.

 13. Daniel P Josef 19 februari 2012

  Varför finns det inga källor eller är du som alla andra muslimer som inte har läst en enda bok som handlar om islam eller dess historia men ändå väljer de skriva och sprida massa skitsnack som inte har nåt med sanningen att göra? Din ”fredliga” profet sålde judarnas barn och kvinnor som slaver efter att han vann sitt krig mot judarna från Khaiber, han beordrade att alla ska halshuggas, till och med små pojkar som precis haft könshår, det är exakt vad som står i era böcker om slaget vid Khaiber. Och ni skäms inte över det utan ni är så stolta över vad muhammed gjorde mot oskyldiga barn och kvinnor. Kom till facebook gruppen, Nej tack till moske i Sverige och Nej tack till islamisering av Sverige om du vill veta mer om vilka hemskheter din kära profet har gjort mot mänskligheten.

 14. Bahlool 19 februari 2012

  Jag brukar skriva ut källor, om du nu vill ha källor som i dina, där några rasister skriver som de behaghar, så nej, tyvärr vi kör inte med skönlitteratur..
  Har varit på såna grupper och på sådana bloggar och läst sådana länkar..ni tror fortfarande att jorden är centrum och att den är platt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *