Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hindu terrorister?

Ofta försöker man ge skulden för olika attentat till muslimerna. I det här fallet är det muslimer som firar en högtid på Sri Lanka och de blir angripna. Den enda gruppen som begått sådana attacker på Sri Lanka har varit hinduistiska tamiler från Tamilska Tigrarna. Starka bilder:

2 kommentarer

  1. Rune 12 mars 2009

    Såg en dokumentär om dem, dem är väl självmordsbombare? Vilka slåss de mot och varför?

  2. Bahlool 12 mars 2009

    De är tamiler, en folkgrupp som finns i södra Indien och i norra/östra Sri Lanka. De var några av de första jag fick höra talas om som använde sig av självmordsbomber. Just muslimerna som firade festivalen tillhörde nog, med all säkerhet, tamilernas folkgrupp. Tamilerna har varit förtryckta eller diskriminerade så de tog till vapen 25 år sedan, något som ledde till massflykt och många tiotusentals liv. Några år sedan kom man överens om vapenstillestånd med den singalesiska majoriteten som härskar på Sri Lanka, men den bröts och sen dess har armeen lyckats ta över det mesta av Tamilska Tigrarnas land. Roliga i sammanhanget är att jag några år sedan fick läsa att det var omöjligt att vinna konflikten på militärt vis, men det verkar ju lyckas snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *