Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Folkpartiet..suck..igen och igen!!

Jag tycker det är väldigt märkligt att det är så tyst i svensk politik. Jag har fått otroligt många reaktioner från folk som undrar varför vi inte gått ut med officiella protester, säger Birgitta Ohlsson och hoppas att Carl Bildt med sin auktoritet inom EU kan sätta frågan på dagordningen. /Så säger Birgitta Olsson, Fp-ledamot i riksdagen.

Birgitta Olsson, damen som var en av ledargestalterna i demonstrationen för Israel, skriver att hon tycker det är hjärtskärande och upprörande det som hänt den 9 åriga flickan i Brasilien. Ja jag måste hålla med. Vidare menar hon att det är hyckleri och fyllt av dubbelmoral, det som Katolska kyrkan håller på med. Där måste jag också hålla med henne och nu börjar frågorna ploppa fram:

1. Vart är hennes krav på att svensk politik slutar med sin tysta politik mot Israel? Är inte det lite hyckleriskt och motsägelsefullt av henne att ifrågasätta det som sker med en liten flicka i Brasilien, men att hon inte går ut och säger något om Israels brott mot tusentals små flickor?

2. Är det inte dubbelmoral, när hon beklagar sig över den katolska kyrkan och vill ha fördömande av dess stöd för den biskop som fördömde flickans mor och läkare, som tog hand om aborten, när hon samtidigt inte vågar tala negativt om Israel, utan tvärtom, hon går ut och stödjer och talar för och visar sitt stöd öppet för en stat som Israel; en stat so samtidigt anföll och mördade hundratals sådana flickor? Hade hon visat sitt stöd för Israel, när Israel blev angripet utan grund, men att stödja Israel och visa sitt stöd, samtidigt som Israel begår brott mot folkrätten, det är det makabra.

Med sådana personer som Birgitta Olsson, då är det ingen tvekan om att de inte kommer få min röst i valet. Att stödja ett upprop mot Vatikanen, men samtidigt hålla Israel bakom ryggen, för brott som är 1000 gånger värre, är patetiskt, lågt, och som Birgitta så fint sade, hyckleriskt.

Om jag skulle gå ut och demonstrerar för Vatikanens rätt att fördöma läkarna och mamman till flickan som gjorde abort, så skulle jag dumförklaras. Då vet ni hur jag ser på de som demonstrerar sitt stöd för Israels massmord i Gaza.

Fördöm de som behandlar den lilla flickan fel, och fördöm de som behandlar hundratals småflickor illa..

viaFP kräver protest mot Vatikanen | Inrikes | SvD.

7 kommentarer

 1. Pär 12 mars 2009

  Din enögdhet och dubbelmoral slår det mesta Birgitta Olsson kan prestera. Vad sägs om att fördöma muslimers kvinnosyn? Är det inte så att oavsett religion eller nation så SKA alla övergrepp fördömas. Inte bara de som förstärker ens världsbild?

 2. Bahlool 12 mars 2009

  klart det ska? Om du använt skallen för en gångs skull så hade du sett att jag fördömt ”muslimsk” som europeeisk som svensk stöd till alla handa övergrepp. Så vad är din poäng? Jag skrev bara några timmar sen ett inlägg om hur talibanerna inte bör stödjas i sin syn osv och så kommer du, yrvaken som du är, och talar om att jag är enögd och har dubbelmoral? Kanske på tiden att du läser mer av bloggen än bara några få inlägg?
  suck…folkpartist eh?

 3. Kim Jong Il 12 mars 2009

  Jag kan hålla med om att valbarheten i protesterna kan tyckas lite väl frisläppta, men alternativet som du framför funkar inte heller för mig, nämligen att hon antingen ska hålla med dig eller vara tyst helt och hållet. Doesn’t work. För det första måste du vara beredd på att folk helt enkelt håller på Israel (och jag vill betona att jag själv tycker det är förjävligt). För det andra är enskilda händelser som denna betydligt lättare att placera in i kategorierna rätt och fel, åtminstone för en politiker. 60 års kamp är något mer mångfacetterat.

  Ett annat problem som smyger sig in är jämförelsen i sig. Det låter som att du kan jämföra Israel/Palestina-konflikten med lite vad som helst. Typ: Norge ville inte köpa JAS-plan och SAAB protesterar… varför protesterar de inte mot det som händer i Gaza!?!

 4. Bahlool 12 mars 2009

  Bra svar Kim men just Olsson kan jag jämföra med Israel/Palestina konflikten för att hon så klart och tydligt tog ställning för Israel. Man bryr sig om ett barn i Brasilien men samtidigt går man ut och stödjer ett massmord, ett massmord som visades så tydligt på tvskärmarna, att det var omöjligt för henne att missa det. Sen är jag verkligen inte för att tysta någon, jag själv har i min blogg ofta skrivit om personer, som jag verkligen inte delar åsikt med, men ändå ansåg hade rätten att yttra sig utan att bli mobbade eller stoppade. Världen är inte så perfekt att mina åsikter är ofelbara 😉

 5. Polly Anderson 12 mars 2009

  Det är ju givetvis värre att bannlysa ett barn från kyrkan än att bränna bort armar och ben med fosforbomber. Det måste du väl förstå själv!? Eller är du kanske lite antisemitisk?

 6. Bahlool 12 mars 2009

  Jag är anti allt polly 🙂 däribland anti folkpartiet 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.