Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fräls oss från ondo del 2

Uppdatering: Svarten har filmen på sin blogg.

Enligt dokumentären så räknar experter med att det finns runt 100 000 personer, som blivit sexuellt trakasserade. Samma experter räknar med att i 80% av alla fallen så anmäler inte de drabbade dessa pedofiler. Så det är bara toppen på isberget.

Vad beror denna stora och hemska attityd hos så många präster? I Koranen, en av få religiösa böcker som erkänner sexualiteten som något positivt hos mäniskan, sägs det att Allah skapad män och kvinnor för att njuta av varandra och inte bara för att föröka sig med varandra.

I hadither och i olika religiösa skrifter, klargörs det att sex är en nödvändig del av människan. Man minskar på stressen, på de sociala problem och man skapar efterkommande. Varför har då den katolska kyrkan en sådan syn på sex för präster? Jesus och hans lärjungar sa inget emot sex. Alla hans lärjungar hade familj och barn. I många århundraden efter Jesus, fanns det påvar som var gifta och hade barn.

Enligt dokumentären kan en anledning till förbudet för präster och regeln om celibat, ha varit att barnen ärvde mark som kunde ärvas av kyrkan istället. Alltså ännu en gång lät man politiken styra religionen.

Pressen på en människa blir för stor. En person som inte kan få utlopp för sina hormoner, kan inte må bra. Är det då så konstigt att det är så många fall av pedofileri? Det makabra i sammanhanget är att det är förbjudet med homosexualitet och förbjudet med onani i kristendomen, och det blir just det här som är resultatet av celibatet.

Att kyrkan tystar ner problemen leder enbart till det man såg i dokumentären, att goda kristna lämnar religionen. Dessa religiösa personer, säger klart och tydligt, att de inte tror på en gud längre.

5 kommentarer

 1. Svarten 11 mars 2009

  Tack för tipset, Bahlool.

  Hela filmen finns på min blogg.

 2. Bahlool 11 mars 2009

  underbart länkar till dig då min vän

 3. sophie 11 mars 2009

  läser du mogis.se eller kenzas.se blogg?

 4. johan 11 mars 2009

  awsome jag ska kolla på den nu.

 5. Bahlool 11 mars 2009

  nej sophie ingen av dem, varför? Jag har varit på kenzas 2 eller 3 ggr i mitt liv för att se vad all uppståndelse handlade om..men jag är inte intresserad av de saker hon var intresserad av 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *