Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hala upp inte hala ner!!

Vem äger flaggan? – DN.se.

Svensson

Ännu en otroligt bra skriven artikel i DN:s serie om invandringen och integrationen.

I mina tidigare kommentarer om artiklarna, så talade jag om det privata, om det som hänt mig och gav mig återblickar över min resa i det här avlånga land. Jag försvarar svenska flaggan och jag försvarar svenskens rätt att gå i kyrka eller synagoga,; jag tycker att svenskarna är bra dumma om de tar åt sig av att de inte får hala upp flaggan i sitt eget land.

Jag känner mig som svensk, har bott här hela mitt liv nästan, talar språket flytande, jobbar 14 timmar om dagen och jag är muslim. Enligt Sverigedemokraterna och deras ledare Jimmie Åkesson, är inte jag svensk. Jag har den där förkärleken för islam i mig och det är tabu. Synd, jag som älskar Sverige..

Den nationalism, som man ser i Sverige, är precis lagom. Man är inte överdrivet främlingsfientlig, såsom man är i Danmark och man är inte för naiv och öppnar gränserna för mycket heller. För mycket nationalism leder till krig som i början av 1900 talet. För lite nationalism leder till att folk inte värdesätter det de har. Vi har en otroligt fin natur i Sverige, vi har en otroligt stor frihet. Saker som man borde uppskatta och man borde minnas vart dessa rättigheter kom ifrån, utan att glömma våra skyldigheter, skyldigheten att inte låta rasister eller liberaler ta över landet.

Jag avskyr nationalismen; en nationalism som man såg splittrade Balkan och förstörde människors liv i Afrika, Asien och i Europa. En nationalism, som är uppbygd på tesen att andra är sämre än oss, kan enbart leda till misär. En slags nationalism såg till att Kina och de muslimska rikena, inte tog till sig av de “barbariska” vita som man mötte. Impulser, nya maträtter, uppfinningar och nya idéer är del av utvecklingen.

Sverige kanske får lite växtvärk, kanske lite problem, men i slutändan tror jag att invandringen är ett plus för landet.

Imam Ali sa, den som inte är din bror i religionen är din bror i mänskligheten. Samma syn borde vi ha på de människor som kommer till Sverige, jag gillar inte alla, men de är i slutändan våra syskon i mänskligheten. Borde vi inte sluta stödja rasistpartier, partier som kommer leda Sverige till en liknnade avgrund som nazisterna förde Tyskland, och hellre stödja det land som behöver oss och vårt tålamod?

Sverigedemokraterna kanske inte har några planer för en slutgiltig lösning, men det hade inte Hitler heller när han försökte skapa sig ett namn och ett parti. Röst blått, rösta rött men tänk efter innan ni röstar på SD.
Så var stolt och hala upp flaggan, inte ner och var glad över att folk vill flytta till Sverige, då måste vi ju ha gjort något som är bra?

22 kommentarer

 1. alyssa 10 mars 2009

  ärligt… hur många svenskar här i sverige är ens svenskar i grund och botten, kolla på vår drottning och vår kung, de är Sveriges elit, men de är inte 100% SWEDISH de heller.

  Folk bör bara hålla sin trut och SD bör inte få finnas, men men…

 2. Svenne 10 mars 2009

  alyssa, med ditt resonemang menar du att man tysta alla oliktänkande och frågan är vad som är värst, sådana som du eller vi som röstar på Sd?
  I min värld har skall alla ha rätt att uttrycka sina åsikter och alla som bor i Sverige skall ha samma rättigheter. Detta är dock inte samma sak som att alla skall ha rätt att bo i Sverige. En begränsad invandring berikar, vad en obegränsad inandring leder till kan vi läsa om dagligen…

 3. Bahlool 10 mars 2009

  svenne jag och du delar åsikt i den frågan, frågan är bara vad anser dina ledare och ditt parti? Jimmie anser inte ens en person som Sabuni, en person som visat att hon försöker tävla med SD, om dess supporters, är svensk. Om inte hon är svensk då är det illa…Tror du inte att SD kommer visa sina “sanna färger” senare när de har mera makt?

 4. Erik 10 mars 2009

  Ok gör tankeexperimentet då¨Bahlool..skulle Sverige vara Sverige om du tog bort alla svenskar och ersatte dessa med människor från mellanöstern? Och tog bort svensk kultur, värderingar, lagar och regler, moral osv och ersatte detta med låt oss säga iranska eller irakiska dito.

  Skulle du fortfarande säga att detta vore Sverige? Sanningen är ju nu de facto att det är åt detta håll Sverige är på väg. År 2056 kommer svenskarna blir minoritet i SITT EGET LAND!
  Stöttar man detta är man inget annat än en simpel kolonialist som i mitt tycke INTE har här att göra.

  Hejdå Bahlool! Åk hem med dig!

 5. Bahlool 10 mars 2009

  OH du igen..länge sen Erik 🙂
  Låt mig först ställa en motfråga, hur gammal är du? 14? 15? epatraktor hehe…
  Vad är svensk kultur? Vad är svenska värderingar, lagar och regler? Vad är svensk moral? Är inte alla de här sakerna föränderliga? Är det inte så att regler och lagar stiftas på nytt och förändras från tid till tid? Är det inte så att svensk kultur är ett hopkok av allt från arabiska till tyska influenser?
  Jag är hemma men vill du åka nånstans får du gärna gör det 😉

 6. Johan 10 mars 2009

  Erik jag vill fråga dig 2 frågor:
  vad är Sverige för dig?
  vad skulle Sverige vara utan invandring?

 7. alyssa 10 mars 2009

  Svenne, man ska inte tysta ner alla oliktänkande, det är DU som säger så… hur menar du med sådana som jag? FÅR INTE JAG HELLER UTTRYCKA MIG?!

  Jag har själv intervjuat SD och de skickade en INDIER att svara på mina och mina vänners frågor, och jag tycker inte om SD men jag orkar inte bry mig om politiken i detta landet heller.

  Vi bor i ett semi-demokratiskt land =) vi ska bygga landet på demokratiska värderingar, men fyfan, det är mycket som kan tystas ner här om nån hög “nisse” får säga sitt…

 8. alyssa 10 mars 2009

  en sak till Svenne: “alla som bor i Sverige skall ha samma rättigheter ” och alla ska inte ha rätt att bo i Sverige?

  jasså?!

  det var inte alls det intrycket vi fick från den SD-representan som kom till oss på lärarhögskolan : )
  och men Sverige situation så bör man tänka om, varför inte ha en ökad befolkning? långt ifrån alla som kommer till Sverige kommer hit för att snylta eller vilka fördomar folk än har…

  *suck* hopplöst hur folk tänker ibland…

 9. Nisse i Hökarängen 10 mars 2009

  alyssa> Tycker du att “Folk bör bara hålla sin trut och SD bör inte få finnas” är ett smart och demokratiskt uttalande?

  Är det du som bestämmer vilka åsikter man ska få ha och säga eller?

  Det märks så väl att Sverigedemokraterna har rätt i sina åsikter (och folk vet om det) eftersom de hela tiden ska tystas på diverse olika sätt. För gud vad hemskt det skulle vara om det gick upp för folk hur jävla illa det är ställt i det här landet…

 10. Bahlool 10 mars 2009

  Nisse jag kan säga dig SD har mkt, men rätt har de verkligen inte. Finns det problem i Sverige? Klart, inget land eller folk eller system är 100% bra. Att tro att SD har lösningen är dock verkligen allt annat än sant. Kolla aftonbladets artiklar om SD så ser du hur många åsiktsmotståndare de slängt ut. Titta på vad de har för lösningar..tror du verkligen att ifall man slänger ut muslimer eller invandrare så leder det till nåt positivt för Sverige?

 11. Johan 10 mars 2009

  Jag tror att ett bra sätt att testa om man är en fanatiker är att tänka sig in i den andras situation. När jag hör er Sverige demokrater framföra era argument, förstår jag vad ni menar. Jag håller inte med er i allt. Men jag förstår hur ni kan tycka som ni tycker. Samma sak är det när jag läser bahlools och alyssas inlägg.

  Jag försöker tänka så att innan jag argumenterar emot något jag inte gillar. Försöker jag tänka mig in i den andras åsikter. Om jag kan förstå varför han tycker som han tycker. Försöker jag komma på ett smart argument emot det. Annars håller jag tyst.

  Lite mera respekt från båda parterna skulle inte skada diskussionerna på den här bloggen heller…

  //johan

 12. alyssa 10 mars 2009

  Nisse i hökarängen, jag har inte sagt att jag bestämmer? varför så pessimistisk för?! jag har aldrig sagt att jag e demokrat eller att det var ett demokratiskt uttalande din idiot.

  suck, urk, svenskar… så typiskt svenska folket! man får aldrig säga något i detta minililla landet utan att folk börjar hoppa på en. jag är ärligt talat superglad att jag kommer från ett annat land och en annan kultur.

  sedan vad JAG tycker är inget som alla andra bör hålla med om,
  det e bara min åsikt, jag ogillar SD och jag rätt att göra det, jag tänker inte hålla käften och låta mig tystas ner.

 13. Svante 11 mars 2009

  Apropå din rubrik. Det heter HISSA flaggan – då den går upp. Och det heter HALA flaggan då man tar ned den.
  Hala upp stålarna nu, är ett exempel på användning av sk slang.

  mvh,

 14. Svante 11 mars 2009

  För övrigt skulle man nog kunna säga även “hala ned” om t ex byxorna eller något ditåt. Liksom hala fram, om återigen t ex pengar eller något annat åtråvärt.

 15. Bahlool 11 mars 2009

  haha tack att du la märke till det svante 🙂

 16. Nisse i Hökarängen 11 mars 2009

  >Bahlool

  “tror du verkligen att ifall man slänger ut muslimer eller invandrare så leder det till nåt positivt för Sverige?”

  Vem är det som sagt något om att slänga ut muslimer eller invandrare???, för det vill inte Sverigedemokraterna i all fall.

  Sverigedemokraterna vill återgå till en ansvarsfull invandringspolitik där invandringen begränsas till en nivå som inte är högre än i våra grannländer och så vill de höja biståndet för att hjälpa fler flyktingar i deras närområden.

  Visst låter det hemskt va!!??? 😛

 17. Bahlool 11 mars 2009

  Nisse när SD inte ens erkänner Nyamko Sabuni som svensk, hur tror du de kommer se på mig som muslim? Varför ska det vara förbjudet för mig att bygga en moské? Tror du verkligen att SD inte kommer ändra sig sen och börja slänga ut invandrare ? Tnäk om de hade majoritet i landet, tror du inte de kommer inskränka på mina friheter?

 18. Nisse i Hökarängen 11 mars 2009

  Varför ska det vara förbjudet för mig att bygga en kyrka i saudi-arabien?… Varför skulle de ändra sig och lura alla sina anhängare och väljare? Det är lika löjligt som att säga att något av riksdagspartierna helt plötsligt skulle vilja slänga ut alla invandrare. Det där är endast en önskedröm som alla SDs motståndare drömmer om.

 19. Bahlool 11 mars 2009

  Så du jämför demokratiska Sverige med diktatoriska Saudiaraiben? Om du menar att dessa två länder är på samma nivå, så visst då håller jag med dig, låt oss alla försöka omvandla Sverige så det blir som Saudiaraiben.

 20. Nisse i Hökarängen 12 mars 2009

  Demokrati har inget att göra med att bygga hur som helst när som helst. Att bygga moskeer är inget som främjar integration/assimilation tvärtom det blir ännu mer segregation. I de områden där det byggs moskeer så lockar det till sig mer invandrare till området och svenskarna flyttar ut.

  Varje människa har rätt till sin tro samt att utöva denna. Detta är dock inte detsamma som att vissa minoriteter har rätt att genom byggnader eller på annat sätt dominera sin omgivning och påverka samhället. En moské är en iögonfallande byggnad som inte hör hemma i svensk byggnadstradition.

 21. Bahlool 12 mars 2009

  Eller så är det så att moskéer byggs i de områden där det redan finns ett större antal muslimer. Det fanns två moskéer när vi kom till Sverige, inte flyttade vi dit för moskéens skull, jag går inte ens till moskée. Varför ska folk assimilieras? Kan man inte bara integreras? Måste man efterapa allt svenskt?

  Så en moské dominerar omgivningen? Hör kyrkan till svensk byggnadstradition? Med tanke på att kyrkor bytt utseende de senaste 1000 åren och innan man var protestant var man katolik och inann dess anhängare av asatron. Saker och ting förändras, nu är man ateist i Sverige, så varför är det ok med kyrkor men inte med moskeer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *