Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Islamofobi del 4

Det finns ett fåtal saker som är så hemska, som islamofobi. Det är denna fruktan för muslimen, som leder till att folk inte får utveckla sig, inte studera, inte skaffa bra jobb. Det är denna fruktan som leder till att man bekrigar muslimer, sprider lögner och är allmänt aggressiv mot muslimer.

Fjärde delen i serien om islamofobi.

Varför ska man bry sig om islamofobi? Den största fördomen är tron att inte ha några fördomar. Varför bry sig om alla har fördomar? Har inte muslimer gjort sig förtjänta av att man varnar för dem? Borde man inte belysa hur hemsk islam och muslimer verkligen är?

Enligt forum för levande historias rapport från 2004, så är muslimer den mest utsatta gruppen av judar, homosexuella och muslimer.

Problemet med att ha fördomar mot islam och muslimer är att muslimer utgör en stor del av Europas befolkning. Vill vi verkligen leva i ett samhälle där man behandlar vissa sämre, för att de ber fem gånger om dagen? Ska vi verkligen avsky människor, för att de valde en tro på en gud vid namn Allah? Ska vi verkligen stoppa våra barn från att umgås med muslimska barn, för att vi hörde eller läste någonstans att muslimer är fruktansvärda?

Ny Demokrati, SD:s föregångare, menade att muslimer höll på med ritualmord. Samma anklagelser kan man läsa om mot judar genom historien. Judarna sades kidnappa kristna barn och offra dem under ritualmorden. Detta sades flera hundra år sedan, i en tideålder av okunnighet, ändå ser vi nu att liknande uttalanden spreds och sprids om muslimer, i denna ”upplysta” tideålder.

Jag läser en muslims text på Gringo, och medan han talar om öppenhet om framtidstro, så får han den här kommentaren:

”En dag kanske vi alla får vandra den raka vägen för at nå vårt mål”

menar du med det islamfascismens raka intolerans väg

som påminner starkt om den väg till tredje riket som nazisterna
ville att det tyska folket skulle vandra

bo ekman 2009-03-09 20:18
Allt en muslim gör, är misstänksamt. Denna fruktan leder till orationella handlingar, handlingar som kan skada folk i slutändan. Sådana såg vi när USA fick uppleva terrorattackerna mot World Trade center, då gick människorna ut och mördade turbanbeklädda sikher, de var ju också muslimer…

2 kommentarer

 1. Friskytten 12 mars 2009

  Jag är djupt antireligiös. Jag menar att religion och religiösa skrifter är i grunden dåliga, därför att det är ett förkastligt sätt att söka kunskap och livsvisdom på. Jag har heller inte sett ett enda skäl till att religionernas beskrivning av hur världen är beskaffad skulle stämma. Jag har aldrig sett ett hållbart argument för att det skulle finnas någon eller några gudar.

  De religioner jag känner bäst till -kristendom, judedom och islam -innehåller också en buffé av lärosatser där den som vill kan hitta det goda, men den som är på ett annat humör kan finna ursäkter för alla möjliga knasigheter. Jag vill kunna argumentera mot alla religioner, inklusive islam, men kan jag göra det utan att vara islamofob?.
  När det gäller en annan lära, som jag inte heller gillar, kommunismen, så är det självklart att jag kan prata om att jag inte tycker om den, men varför kan jag inte göra detsamma när det gäller en religion?

  friskytten.bloggl.se

 2. Bahlool 12 mars 2009

  friskytten jag tror du kan göra det, du kan kritisera med belägg och fakta och ta till dig sådana..men om man sprider felaktigheter och fördomar, om man försöker provocera och mucka gräl, då är man islamofob. Frågan är, är du tillräckligt insatt i en religion eller en ideologi för att säga du ogillar den? eller ogillar du den pga vissa fördomar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *