Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Islamofobi del 1

Det finns ett fåtal saker som är så hemska, som islamofobi. Det är denna fruktan för muslimen, som leder till att folk inte får utveckla sig, inte studera, inte skaffa bra jobb. Det är denna fruktan som leder till att man bekrigar muslimer, sprider lögner och är allmänt aggressiv mot muslimer.

Det här är första delen i serien om islamofobin i världen.

Andra fobier, såsom antisemitism är också hemsk och har lett till mördandet av miljoner, men jag tror att islamofobin är lite hemskare; pga några få enkla saker:

1. Muslimer består av 1.5 miljarder och man hatar dem. Det är alltså en fjärdedel av världens befolkning.

2. Det är acceptabelt att hata muslimer. Man anklagar oss för terrorism, för hat, för aggression, men allt jag sett var att de som sagt de här sakerna, är själva hatfyllda och aggressiva.

3. Det finns en politisk och medial aggression och spridning av islamofobi. Några år sedan visade ett medieprogram på SVT, att runt 80% av alla rapporter om muslimer på tv, var negativa. Man visar alltså inte religionens skönhet och det leder ju till slut att folk, som inte vet bättre, tar till sig av det negativa de fått höra här och där.

4. När jag skriver inlägg här eller till tidningar eller till Gringo, så ställer folk frågor, de får svar på dem men fortsätter ändå bibehålla sin negativa och hatfyllda stil. När jag skriver om Aishas ålder och nämner att hon varit allt från 6 år till 18, så skiter folk i den ”mognare” åldern, utan de hakar upp sig fast vid den lägre åldern. Vill man lära sig något, så får man ha ett lite öppnare sinne. Islam kommer alltid att förlora på grund av folks ovilja att ta till sig av informationen och enbart koncentrera sig på hur media och diverse bloggar utmålar religionen och dess anhängare. Fruktan för religionen och för muslimerna har förblindat folk.

5. Man tar upp att Koranen är hemsk och hatfylld, att den är krigisk. Ja den är krigisk, mot de som börjar konflikter. Jämför vad Toran säger, gamla testamentet alltså, då ser man att det finns mycket värre saker där. Koranen säger klart och tydligt, var snäll, var respektfull, var fredlig, men om någon förtrycker dig eller andra, så får du bekämpa dem, tills de slutar med sitt förtryck. Ja det är fel av islam att ha tagit emot judar och kristna, som flytt förföljelsen i Europa. Det felet ledde till att muslimer nu får plikta med sina liv. 500 000 Judar flydde undan Spaniens inkvisitation, de kom till muslimska länder.

Detta är islamofobins resultat. Detta är samma tendenser man ser i USA, Europa ja överallt.

Vissa visar en otrolig kurage, som de tjejerna på slutet. För många som finns, som inte vill se, höra eller tala ut för att försvara de svaga. Islamofobin är hemsk. Gå leta upp en sida om islam och lär er något vettigt ni som har fördomar om muslimer och islam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *