Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Islamofobi del 2

Det finns ett fåtal saker som är så hemska, som islamofobi. Det är denna fruktan för muslimen, som leder till att folk inte får utveckla sig, inte studera, inte skaffa bra jobb. Det är denna fruktan som leder till att man bekrigar muslimer, sprider lögner och är allmänt aggressiv mot muslimer.

Andra delen i serien om islamofobi.

Det märkliga med islamofobin är att så många är tysta inför dess utveckling och påverkan i samhället. Det är ett fåtal organisationer och statliga organ, som ens erkänner problemet. När man möter islamofober, så finns det vissa som är tom stolta över att bli kallade islamofob. Åter igen andra menar att det inte finns någon islamofobi. Har man läst något om historien så inser man att liknande tendenser fanns det om antisemitismen och judehatet.

Några inlägg jag läst, handlar om hur allt är muslimens fel, påminner om antisemitismen från forna dagar. Man menar att de invandrare som kommer till Sverige, är alla muslimer. Man menar att det är ok att jaga ut muslimerna, att muslimerna inte hör hemma i Europa. Samma Europa som de befunnit sig i sen 700 talet. Muslimerna är brottslingar, terrorister, våldsamma och inte att lita på. Gå läs lite texter som handlar om hur Européen såg på juden några hundra år sedan. Liknande texter kunde läsas om judarna då. De var snikna, oärliga, och åt våra kristna barn, de har krokig och näsa.

När man ser vita muslimskor, med slöja, då blir det ännu värre. De har börjat ta över landet. De har börjat ta över våra kvinnor.

Det är fel att teckna antisemitiska teckningar, men Muhammedkarikatyrerna, visade att det var ok att sprida hat och islamofobiska bilder/teckninar. Det är tom en dygd. Leta bara upp vilken SD-blogg som helst, så ser ni att det inte bara är rätt, utan det är en skyldighet att sprida sådan dynga. Ändra på teckningen av Muhammed med en bomb i Turbanen. Sätt dit en jude med den ortodoxa hatten, och se vad jag menar.

Den förste är islamofobisk. Muslimer som är våldsamma, och deras näsa? Titta på hur krokig den är. Andra av bilderna handlar om bomber i turbanen osv.

Nästa bild handlar om hur judarna, med den snikna blicken, försöker ta över världen. Texten lyder: Judendomen är organiserat brottslighet.

Muslimer är brottslingar, islam är brottslig, islam är hatisk, islam är diktatorisk, fascistisk, jämförbar med kommunismen och med nazismen. Det här har jag läst av ett flertal olika personer, inte enbart av en person.

mohammed-drawings-newspaper1

arabis14

Hur kan det komma sig att liknande lögner om muslimer, inte är lika hemska som lögner om judarna? En förklaring är att muslimer inte är en ras, därför är det inte rasism. Ändå dras alla muslimer över en kam och man ser dem som en homogen grupp.

fegejudeAntisemitismen menade att juden var feg, liknande syn har jag mött om muslimer på senare år. En polisman från Lund, hade ”mött” palestinierna och de hade sprungit som yra höns när det kom till kritan. När Israel attackerade Libanon 2006 och Gaza 2008, så menade man att muslimerna var fega, för de gömde sig för Israels flyg. Ja att visa sig för ett flyg man inte kan skjuta ner är ju modigt…

taboeMuslimen…

wandering_jewDen vandrande juden, ser ni likheterna med karikatyrerna på muslimer?

Enligt Brå så ser statistiken för 2007 ut så här:

Främlingsfientliga hatbrott vanligast
Under år 2007 uppgick det totala antalet anmälningar som identifierats
som hatbrott till drygt 3 500, vilket är 8 procent fler än föregående år.
Av dessa bedömdes
• 70 procent (närmare 2 500) ha främlingsfientliga motiv
• 6 procent (drygt 200) ha islamofobiska motiv
• 3 procent (knappt 120) ha antisemitiska motiv
• 20 procent (nästan 725) ha homofobiska motiv.

Jag tror att många brott med främlingsfientliga motiv kan vara islamofobiska sådana. Antalet kommentarer som menar att muslimer och invandrare är samma sak, har ökat i min blogg och har fått mig att komma fram till den slutsatsen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *