Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Extremistiska tibetaner!!

5 000 tågar till stöd för Palestina – DN.se.

Några månader sedan såg jag hur motståndare mot Kinas förtryck av Tibet, hade gått ut på Londons gator och haft regelrätta slagsmål med poliserna. Samma kväll slängde en oppositionell en sko mot Kinas statsminister, när han höll ett tal inför en publik i en sal i London.

Jag hörde inte då eller hör än idag att tibetanerna eller deras förespråkare är extrema, våldsamma eller borde skämmas.

Läser jag i tidningarna, så har man haussat upp stämningen. De som bloggar om ämnet, är mestadels negativa. De är negativa mot nazisterna men också mot vänstern. De menar att Malmö borde skämmas. De högerinriktade tidningarna visar hur dåligt judarna i Malmö känner sig. Vart var dessa judar när Gaza bombades tillbaka till stenåldern?

Vi är alla ansvariga för det här. Vi som menar oss stå för mänskliga värden och försvarare av demokratin. Vi som säger att vi bode ha yttrandefrihet och vi som menar att vi måste slåss för de mänskliga rättigheterna och måste slåss mot diktaturer.

Israel har duperat folk. Israel har lyckats med konststycket att lura i högern och de många SD supportarna, att det är offren som är de skyldiga. Israel har lurat högern om att alla som hatar Israel, är antisemiter, det är folk som är rasister, det är folk som stödjer terrorn.

Grattis Israel. Ni har lyckats än en gång.

När jag läser bloggarna som länkar till artiklarna om den här demonstrationen kan jag bara förundras över att inte fler går med i AFA.

Slåss du med polisen för Tibets skull, är du för demokrati och frihet.

Går du i ett fredligt demonstrationståg för palestiniernas rätt att slippa ockupation, misär, hungersnöd och bombningar, då är du en terroristälskande-fascistkramande-antisemitisk-kommunist.

Några av bloggarnas rubriker:

“Nyttiga idioter” skyddar nazister och vänsterextremister.

Skam åt Reepalu

Maskerade Anti-tennis huliganer

En trevlig weekend i hatets förtecken

Stoppa demonstranterna – för säkerhets skull!

Demonstrerar du för Israel är du fredlig, är du demokrat, är du önskvärd. Demonstrerar du mot Israels ockupation och terror, är du en hulligan, en nyttig idiot, en antisemit, en skam och en terrorist.

Jag förstår inte världen. Jag förstår inte världen, jag förstår den verkligen inte.

Gaza och Palestina har än en gång misslyckats. Vi araber har inte gått ut på gatorna för att stödja dem. Svenskarna föredrar att stödja Israel än att stödja Gaza och Palestina. Israel har lyckats trolla bort sina brott, sin ockupation och sin högerregering. En regering som är lika rasistisk som SD och ND.

Tibetanerna och deras anhängare är lika mycket våldsamma som palestinierna och deras förespråkare. Har religionen och antisemitismen mot arabena verkligen inget med det här att göra? Hur många tog inte illa vid sig av Burmas och Kinas förtryck av sina minoriteter? Varför inte ta illa upp när Gaza bombas och när Gaza ockuperas?

13 kommentarer

 1. Olle 07 mars 2009

  ”Vart var dessa judar när Gaza bombades tillbaka till stenåldern?” Ursäkta? Det är alltså judar som etnicitet som har begått övergrepp, inte statsapparaturen Israel? Vad staten Israel gör är inte varje jude i världen ansvarig för. Det ni sysslar med är inget annat än anti-semitism.

 2. Andreas 07 mars 2009

  Man behöver inte hata Israel för att bli kallat antisemit. Jag älskar landet och människorna, har varit där ett flertal gånger och trivs utmärkt. Men jag fullkomligt avskyr den politik som förs, och det agerande Israel som stat står för när det handlar om Gaza. Det är fullkomlig idioti och leder bara till upptrappningar av våldet – vilket Israel som stat naturligtvis vet om.

  Att uttrycka den åsikten räckte för att jag skulle bli utpekad som antisemit, vilket för mig betyder att ordet har förlorat sitt ursprungliga värde och numera betyder ”person som kritiserar Israels bruk av våld i Gaza”. Med den tolkningen är vi många som är antisemiter, och med den tolkningen är antisemitism något att vara stolt över. Det betyder folkvett.

  Något hat mot judar har jag aldrig känt, lika lite som jag har känt hat mot enskilda Israeler. Eller Palestinier, vilket många av mina vänner är (jag har även rest runt i Gaza vilket var en skrämmande men värdefull erfarenhet). Jag föreslår att alla som kallas antisemiter från och med nu slår fast att det är Israels benämning på kritiker, inte människor som hatar judar. Det skulle balansera upp diskussionsnivån litegrann, och därmed göra det lite lättare att kommunicera med varandra!

 3. Bahlool 07 mars 2009

  En ursäkt för Israels beteende brukar vara att det är den enda judiska staten i Världen. Många judar gick ut på gatan och stödde Israels massmord. Det är deras plikt att ta avstånd från detta mördande. Antisemitiskt för att man kräver ansvar av folk och handling? Jag skrev också att jag undrade vart alla araber var varför de inte gick ut och demonstrerade för palestinierna idag, är jag antisemit mot araberna då också?

 4. Bahlool 07 mars 2009

  Andreas: Tyvärr är det ju så att det finns antisemitism mot judar och att dessa och detta måste bekämpas men i slutändan så är det som du säger, ordet har förlorat sin betydelse pga att det används så lättvindigt.

 5. Ragnar 07 mars 2009

  ”Tumult vid stadion i Malmö
  100-tal personer angrep polis”
  Det verkar ju ha blivit en fin o fredlig manifestation. Nu känner man verkligen sympati för det fredsälskande palestinska folket.
  De som attackerar sverige är mina fiender!!!!!!!

 6. Bahlool 07 mars 2009

  Ragnar om du läste hela texten så ser du att det var AFA anhängare, personer som demonstrationen inte ville ha något att göra med, som startade bråket. De var där för att bråka och de lyckades. Så du grundar ditt stöd för det palestinska folket på några svenskars (AFA är mestadels svenskar) beteende?

 7. Bahlool 07 mars 2009

  Ja det var ju det jag sa Ragnar?
  Ska man verkligen ändra sin syn eller ogilla den palestinska saken enbart för att det fanns några få hundra rötägg?

 8. Kenneth 07 mars 2009

  Tibetaner har inte betett sig som muslimer de senaste 1400 åren. Muslimer hatar alla icke-muslimer – islam har spritt sig med svärdet sedan muhammeds dagar. Fråga de kristna minoriteterna i mellanöstern hur trevligt det är att vara Dhimmi (kristna och judars apartheidstatus som 3e klassens människor i islamiskt styre – enligt Koranens regler)

 9. Bahlool 07 mars 2009

  Kenneth bla bla bla igen..

 10. Kenneth 08 mars 2009

  Fin argumentatorisk teknik du har Bahlool.

 11. John Apse 10 mars 2009

  Frågan är bara hur det skulle bli för Tibet med en “egen” regim som styrs av gammaldags buddistiska regler? Det kanske alla Tibet-kramare i Sverige fråga sig. Då kanske man får starta en ny proteströrelse mot Dalai Lama och hans munkar.

 12. Bahlool 10 mars 2009

  John det kanske stämmer men jag tror inte att tibet någonsin blir fritt, om inte Kina förlorar nåt krig eller det blir inbördeskrig i kina..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *