Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En maffiaboss blir kallad islamist…

Tjetjeniens president försvarar hedersmord – DN.se.

Jag förvånas, ja det sker då och då, över hur lite folk vet om islamism, islam och omvärlden.

I artiklen skriver man om ledaren för Tjejenien, en känd maffiaboss som mördat, torterat och förtryckt människor sen hans far mördats 2004.

Den här ”presidenten” vid namn Kadyrov, tog över makten efter sin far och har nu gått ut i media och försvarat hedersmord på sju unga kvinnor. Enligt honom förtjänade dessa att bli mördade. Enligt honom äger männen sina fruar och det enda de är bra för, är att föda barn och behaga sina män.

Jag har blivit kallad för islamist. Finns några dårar som kallar mig det och ser ner på mig för att jag gillar vissa muslimska värderingar. Att de jämför mig den här personen är ett hån. Att de kallade mig för islamist tog jag inte åt mig. Jag gillar islam, jag älskar islam, jag försvarar islam. Om det betyder att jag är islamist, så inte mig emot.

Att tro att jag, och denna hedersmords-älskande-mördare-torterare har något som helst gemensamt, är patetiskt.

Så här skriver några av de okunniga om saken:

Fitna The Movie heter den ene och den andre
Hedersmord stärker islamiska värderingar i ryska Tjetjenien
Hedersmord går emot allt som har med islam att göra. Vad har fitna the movie med saken att göra? Fitna var en patetisk propagandafilm. Hedersmord bekämpades av profeten Muhammed och att tro något annat visar bara på den sjuka okunnigheten som finns hos allmänheten.

9 kommentarer

 1. Inge 07 mars 2009

  Jo..f.d gerillamän/militärer blir rätt sällan bra ledare :/

  Och man bör inte dra alla muslimer över en kam. Jag blir mest less på Ryssland som å ena sidan hellre skjuter Tjetjener än att låta dom säga ’Självsty-..’ men å andra sidan ger blanka fan i hur de sköter sig själva bara de inte säger ’Självsty-..’

 2. Bahlool 07 mars 2009

  Det är ju samma sak som med USA inge, de talar högt om demokrati sen har de vänner som Mubarek i Egypten och stödjer länder som Saudiarabien. Tyvärr verkar det i realpolitiken inte finnas något som heter att vara konsekvent och behandlar folk utifrån deras handlingar. Är man vän med vissa nationer så är allt tillåtet, tyvärr.

 3. Kesey 07 mars 2009

  Om länder med Islamisk styre och Islamiska föreningar fördömde sådana uttalanden som Ramzan Kadyurov gör. Så skulle helt klart fler respektera Islam som religion. Istället så blir motståndet större.
  Att Ryssland låter Kadyurov styra är en skam. Men det är Rysslands politik i ett nötskal.

 4. Johan 07 mars 2009

  Av alla, minst 50 bloggar om religion och politik jag läst på sista tiden är denna den bästa hittills. Ovinklat och sakligt. Tack!

 5. Bahlool 07 mars 2009

  Kesey jag tror inte du läst alla lärdas uttalanden om ämnet? Inom islam måste du ha vittnen för såna här brott, du måste ha 4 vittnen. Du får inte ta lagen i egna händer i en stat med lagar. Hedersmord hör inte till islam, det är en kulturell yttring. Islam kommer inte att respekteras, för islam anklagas för allt som det kämpat emot i 1400 år, enbart för att någon dåre säger sig vara muslim.

 6. Bahlool 07 mars 2009

  Tack Johan du är nog den ende som varit positiv idag så jätteglad för dina ord :))

 7. morteza 08 mars 2009

  Ja men visst, när media som styrs utav, politiskt inriktade och högt positionerade, judar i västvärlden är det icke relevant att de faktiskt är judar men då en jude dödas här i Sverige läggs det plötsligt stor vikt på det faktumet.

  Exakt samma sak gällande muslimer bara det att det är tvärtom.

  En muslim som mördas är en simpel person som har mördats och kallas för arab eller liknande men en muslimer som sprider anti-semitisk propaganda eller om terrorism så är det muslim som utgör Islamiska värderingar.

  Tack för att du finns åh fördom, du skiljer de goda ifrån de ruttna!

  Och tack för att du finns åh Bahlool:)
  /morteza

 8. Niklas 08 mars 2009

  Det är ganska många regioner och ganska många människor som faktiskt i verkligheten har en annan syn på Islam än du. Talibanerna i Afghanistan och Pakistan t.ex. Eller för all del den muslimska maffian i Tjetjenien. (det var du som kallade deras ledare maffialedare, vill jag minnas, och då blir hans följe logiskt muslimsk maffia).

  Vad bra förresten att det krävs fyra vittnen för att den muslimska mobben ska få stena en kvinna, som t.ex. begåt äktenskapsbrott, till döds. Det visar på islams stora älskvärdhet och rättspatos, hahaha. Men det kanske inte är ”riktig” islam enligt dig…

  Du måste ju ändå förstå det pedagogiska problemet för oss otrogna hundar. När vi inte hör några fördömanden från muslimska grupper så undrar vi helt enkelt vad Ni egentligen tycker. Är alla dessa ”falska muslimer” onda, nyttiga idioter eller helt enkelt representanter för den underliggande sanningen om islam. Vem har rätt?

  Kan du inte be ledaren i Din församling tala med sin Ledare som i sin tur tar avstånd offentligt i, låt säga Dagens Nyheter? Ok? Det skulle onekligen ge lite mer tyngd än ditt ord i frågan.

 9. Bahlool 08 mars 2009

  Niklas så du menar att maffian i Italien, de kallar du för kristna maffian? Mannen är en maffiaboss för att han håller på med smuggel, mord, tortyr, lönnmord osv. Han är ökänd för sina tortyrmetoder. Att jag kallar honom maffia betyder inte att han är ”muslimsk” maffia. Jag mötte några maffia från Azerbadjan i Ukraina, de började tala om tro och religion, inte såg jag dem då eller idag som muslimsk maffia.

  Så vad är det underliggande för alla brott som sker i Sverige? Alla pedofiler? Alla som mördar och alla som våldtar såna som Engla? Finns det något underliggande svenskt/ateistiskt? Nej. Så varför ska islam ges skulden för att en maffiaboss vill försona sig med sina fiender, den muslimska motståndsgruppen i Tjejenien?
  Att du kallar dig hund är din ensak. Det visar på vilket problem du har.

  Jag har ingen ledare i min församling, jag går inte till moskéen och jag behöver inte be om mera tyngd. Finns nog med ledare som har tagit avstånd från sådana här individer..men när inte jag, som skriver aktivt om det här anses ha ”tyngd” då är det inte konstigt att du inte accepterar dem heller (läs om Ammanavtalet)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *