Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hamas är inga änglar men i jämförelse med Israels militär, är de rena rama korgossarn

Vems är felet? Yasser Arafat brukade förhandla. Mahmoud Abbas har gjort det. Och vi palestinier säger att vi accepterar en lösning baserad på 1967 års gränser. Det säger också araberna i allmänhet. Men Israel vägrar.

Ofta har jag hört att det är palestinierna som inte vill ha fred, men än en gång har Hamas gått ut och sagt att de är beredda att acceptera gränserna från 1967, därmed skulle de i realiteten erkänna Israels existens. De skulle inte skicka ut dem ut i havet, såsom de blivit anklagade för. De klargör också att de inte är hatfyllda mot judar, men mot sionismen och ockupationen.

Än en gång visar Hamas ord och handling vem som är den verkligen fienden för fred. Några bra saker som sägs i artiklen är att väst ju förhandlade med IRA, varför kan man förhandla med en kristen terrorgrupp men inte med Hamas?

Än en gång visar fakta att så länge som väst stödjer och hjälper Israel, så länge kommer dessa att fortsätta sin terror. Så länge kommer dessa att fortsätta sina attacker, så länge kommer dessa att fortsätta sin ockupation.

Hamas är verkligen inga änglar, men i jämförelse med Israels militär, är de rena rama korgossarna.

Artiklen är lång, men väl värd att läsa.

via”Vi är inte emot judar, vi är emot ockupationen” | SvD.

11 kommentarer

 1. Bo Karlberg 05 mars 2009

  Jag håller till fullo med dig och jag tycker också att SvD artickeln är väl värd att läsa och bör spridas.

  Israel verkar vara emot fred.

 2. Jonna 05 mars 2009

  Judehatare i alla länder – förenen eder!

 3. Bahlool 05 mars 2009

  Jonna varför hatar du judar?

 4. Hanna 05 mars 2009

  Om inte Hamas är emot judar kan de ju alltid redigera lite i sin stadga 😉

 5. Jonna 05 mars 2009

  Muslimer, nazister och kommunister är så otroligt söta ihop. Snacka om extremisternas version av ”The perfect storm”.

 6. Jonna 05 mars 2009

  Samtliga tre hatar demokrati, samtliga tre hatar judar, samtliga tre är antisem…förlåt, ”anti-zionister” var det ju.

 7. Jonna 05 mars 2009

  Hur kommer det sig att man alltid avfärdar kritik av muslimer och islam som ”främlingsfientlighet”? Detta ad-hominem angrepp (som ”rasism” exempelvis) tar död på debatten innan den ens börjat. Bra, då har jag denna info för er alla muslimkramare därute:

  Muslimer och islam är INTE en folkgrupp, inte en etnicitet och inte en ras. Däremot är den en aggressiv ideologi-religion som mördat sig genom världshistorien sen Muhammeds dagar (se bara slakten på judarna i Khaybar/Medina – som beordrades av Muhammed när de vägrade erkänna honom som deras profet). Fredens religion? Jo, tjena.

 8. Bahlool 05 mars 2009

  Jonna allt är antisemitism ja..suck

 9. Bahlool 05 mars 2009

  Jonna brukade inte du skriva som kille några veckor sedan..har du problem med vilket kön du tillhör?
  Judar är inte heller en ras, eller du menar alla som konverat är plötsligt tillhörande en viss ras?…Khayber startades av judarna och de förlorade kriget. Då dödas män som bär vapen och kvinnor och barn skickades i exil eller in i slaveri, något helt naturligt. Du får gärna läsa om vad judarna gjorde med sina motståndsfolk (ta Davids tid när man slaktade även djuren i städerna)
  DU får också läsa om kristendomen och jerusalems fall…

 10. Harry 05 mars 2009

  Hamas är ju bara en totalitår, islamistisk antidemokratisk organisation. Man förtrycker och dödar oliktänkande, man är sexistisk, homofob förföljer kristna i Gaza och öppet antisemitisk. Se gärna deras inslag i Gaza radio och TV.
  Ett gott parti för andra extremister…

 11. Bahlool 05 mars 2009

  så islamistisk är ett negativt ord? antidemokratisk? är det därför de valdes av en stor majoritet i några av de mest demokratiska valen? Vad gör USA och Israel med olikatänkande? Eller du menar alla som sitter på guantanamo och i Israels fängelser är skyldiga 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *