Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bahrains förtryck

Press TV – Arrests and accusations based on sectarianism.

Bahrain är ett litet putteland, styrt av en sunnitisk familj med en befolkning som berstår till 80% av shiamuslimer. Bahrain var ett av de första länderna i mellanöstern att tillåta USA ha baser på sin mark.

Fram till 1700 talet var landet del av Iran. På 1970 talet fick landet sin självständighet från England och sen dess har denna Khalifafamiljen styrt landet.

När den nuvarande kungen tog makten på 1990 talet, så såg många shias fram emot hans löften om större frihet. Större frihet blev det, åt salafigrupper, som sprider hat mot shiamuslimerna. I artiklen kan man läsa hur minoriteten försöker styra landet, med hjälp av dessa förkunnare av hat och krig. Irak styrdes i över 30 år av ett lederskikt, som stödde sig på den sunnitiska minoriteten. Ett fåtal sunnilärda vågade stå upp emot Saddam, och dessa fick plikta med livet, såsom många hundrda shialärda.

Skulle någon hjälpa shiamajoriteten att ta makten med våld, så kan det bara leda till en större hicka hos ledarna i mellanöstern, ännu en stat som valt en USAfientlig väg, ännu en stat som kan läggas till ”shiahalvmånen” med länder som Iran, Syrien, Irak och Libanon redan inkluderade.

I flera dagar har det nu varit oroligheter, oroligheter som hållit på i flera år nu. En majoritet som inte får friheten att välja sitt eget lederskap eller sitt eget öde, kan inte göra något annat än revoltera.

Ett liv under förtryck, är inte värt att leva….

Ett stort problem med oss muslimer är att vi inte är benägna att ta tag i våra egna problem. Vi har muslimska länder som utöver förtryck i Sudan, i Saudiaraiben och i Egypten, sällan ser vi ledare för andra muslimska stater uttala sig negativt mot dessa. Vi har en tendens att hålla tyst inför dessa ledare..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.