Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Terroriststaten USA

Vita huset ville övervaka hela befolkningen | Utrikes | SvD.

USA har i många år brutit mot mänskliga rättigheter. Man har använt sig av massförstörelsevapen. Man startade krig mot stater, för att de hade en annan syn på ekonomin än USA. USA stödde diktatorer och stödjer dem än idag, som de många massmördarna i Sydamerika. Idag stödjer man diktaturer som Egypten och Saudiarabien.

USAs ledare har alltid varit korrumperade, sexgalna eller personer som ville starta krig mot den ene eller den andre fienden. När jag ser hur förvånade folk är över uppgifterna om att USA hade planer på att inskränka sina medborgares rättigheter, blir jag rädd. Visste ni inte det här? Visste ni inte att USA är den enda staten som dömdes för statsterrorism? Har ni inte hört om contras? Har ni inte hört om USAs stöd åt massmorden på socialister i Sydamerika?

Har ni verkligen inte hört eller läst om Saddam? Mannen som stöddes av USA? Vem byggde upp terrororganisationen Al Qaidah?

Har människor verkligen sovit hela tiden? USA störtade en demokratisk ledare i Iran, för att installera en diktator, det kostade tusentals människor livet.

Liknande historier kan man se från hela världen.

USA är demokratisk, i våra ögon. Fakta är att USA använt sig av tortyr, angreppskrig, avlyssning (Echelon) och av stöd åt antidemokratiska krafter.

När man ser ilskan hos muslimer, så måste man ha de här sakerna i beaktning. Man måste också förstå att USA inte är perfekt. Några år sedan, så var det enbart 50% av dess befolkning som röstade. I Iran brukade 80% rösta.

Jag är glad att folk börjar vakna upp, men är det inte lite sent nu? Vi var alla medskyldiga för kriget mot terrorn, ett krig som kostade och än idag kostar tusentals människor livet.

När vi hör eller läser om USAs retorik, så ska vi ha några saker i åtanke, inte allt är svart eller vitt. Inte allt är så uppenbart, som USA vill få oss att tro. Inte alla är terrorister, inte alla är fiender till demokrati, inte alla är hemska som står emot USA. Övervakning av befolkningen görs i stater som Sovjet och DDR, det görs inte i demokratier, det görs i länder som styrs av män som Saddam och Mubarek.

ps: USA dömdes för statsterorrism, enda staten i världen, för dess brott mot Nicaragua. Än idag är de skyldiga landet ett skadestånd på 15 miljarder USdollar.

2 kommentarer

  1. wot 04 mars 2009

    Här du Bahlool, har du kanske hittat någonting vi kan vara överens om. Men jag tror du kan vara lugn – väldigt få personer i den här delen av världen anser att USA är en garant för fred, frihet etc. Inte ens amerikanerna själva tror att deras statliga myndigheter har rent mjöl i påsen. Konspirationsteorier där myndigheterna har huvudrollen verkar vara en del av den amerikanska folkkulturen.

  2. Bahlool 04 mars 2009

    haha jag har alltid hittat nåt ditt problem är att du inte vill ta till dig av ”sanningen” sen är många älskare av USA. Du kan ju se hur många som skriver i bloggen och hyllar Israel, ändå är Israel likvärdig USA i sitt beteende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *