Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Saudiarabien..

Press TV – Saudi police kill two pilgrims.

Saudiarabien är ett av de där länderna som älskar att bryta mot mänskliga och muslimska värderingar. Landet förtrycker sina kvinnor och sina minoriteter. Medan ledarna åker till casinon i väst, så måste medborgarna lyda hårda lagar, lagar som förbjuder kvinnor att köra bil och som gör det nästan omöjligt för en kvinna att få högre befattningar i regeringen.

Fram till 70 talet var det förbjudet med tv och bio. Man mördade även den enda vettiga kungen Saudiarabien hade, delvis för att han var för en öppning och modernisering av landet. Idag går mycket av de saudiska oljepengarna till två saker: 1) stöd åt terrorism mot andra muslimer, såsom i Pakistan, Irak och Afghanistan och 2) apanage till kungahuset, som består av runt 7000 prinsar.

I Jannat al Baqi, är många av Profetens släktingar och närmaste vänner begravna. På 20 talet tog familjen Saud, över makten i Saudiarabien (enda landet som är uppkallat efter en kungafamilj) och demolerade alla gravar och helgedomar. Enda som påminner om Profetens släktingar, vänner och anhängare är borta. Fina vallfärdsplatser förstördes för all framtid. Saudiarabien har även jagat gamla hus i Saudiarabien, såsom Profetens hus och andra byggnader, som är tusentals år gamla och som skulle bevaras överallt i världen, för att förstöra dem.

I dagarna blev det problem vid al Baqi, människor, mestadels shiamuslimer, försökte vallfärda till gravarna. Man brukar också anklaga shias för att tillbe gravarna, en lögn, för deras religiösa krav att be vid gravarna. Kvinnor är förbjudna att vistas vid graven överhuvudtaget, men dessa förbud och det förtryck som Saudiarabien utöver över befolkningen i Saudiarabien, har lett till en ökande kritisism och en ökande radikalism bland befolkningen och bland besökare.

Wahabi eller Salafi, kallas den gren som saudierna säger sig tillhöra. Denna gren skapades på 1700 talet och har sen dess gjort sig känd för: massmord, förföljelse, röveri, könsdiskriminering och religiösa förföljelser (shias är mycket hårt förtryckta)

När Kung Faisal vägrade att sälja olja till väst, så stannade hela den västliga världen. Hans stopp berodde på USAs stöd till Israel, några år senare sköts han ihjäl av en ”galen släkting”. Sen dess och före honom har det enbart funnits ledare som stött och hjälpt USA och Israel, att mörda och förtrycka muslimer världen runt.

Bilder som visar hur det såg ut förr (målning) och hur det ser ut nu).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *