Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Car bomb

Car bomb – www.tv.nu.

Ett otroligt bra program på tv8, som belyser bilbombens historia. Det började i New York och fortsatte ända in till vår tid med att förstöra byggnader och människors liv. De första att använda sig av sådana terrorbomber i Palestina, var judiska terrorister. Något att tänka på nästa gång man vill angripa palestiniernas ”terror”. Den första gruppen att använda sig av bilbomber i världen var just LEHI, den judiska terrororganisationen som mördade britter och araber.

Från infot:

Brittisk dokumentärserie från 2008. Säsong 1. Avsnitt 1 av 2. Robert Baer är en före detta CIA-agent vars liv förändrades drastiskt efter bombningen av Beiruts ambassad 1983. Händelsen ledde till att amerikanska trupper retirerade från Libanon, och filmen följer utvecklingen av det ultimata terrorvapnet, bilbomben. Bilbombens historia började i USA år 1920, bara 200 meter från Ground Zero i New York, och återkommer hit gång på gång under sin utveckling. Bear intervjuar medlemmar ur sioniströrelsen Stern Gang, Cosa Nostra, studentradikaler, IRA och Hizbollah. Under programmet undersöker han hur och varför dessa bombmän gjorde bilen till det perfekta dödliga vapnet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *