Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Brott mot folkrätten, igen!!

Stora bosättarplaner på Västbanken | Utrikes | SvD.

Jag vet, min avsky för Israels politik i mellanöstern börjar bli tjatig, men här har vi en stat som planerar att fördubbla de redan byggda bosättningarna på ockuperad mark, ett brott mot folkrätten. Ockuperad är marken enligt väst, enligt öst, enligt FN och enligt USA och araberna. Det är ockuperat även enligt Israel, men de bryr sig inte, landet är deras, de har startat kriget, de erövrade landet och därmed är det deras.

Bildt var snabb när det gällde att fördöma Rysslands invasion av Georgien, men här har vi en stat som ockuperat och brutit mot alla regler för krig och fred i över 60 år nu, är det inte på tiden att herr Bildt och högern inser, nog är nog?

Vänd på steken, judarna är svaga, araberna kommer dit, de tar över landet och bryter mot alla regler, som de och världen kommit överens om. Vad hade vi tyckt då?

Jag ser nu på folk hur de beklagar sig över Iran, Irak, och de beklagar sig över muslimska länder här och där, men ingen av dessa stollar, beklagar sig över det faktum att Israel sår för framtida krig och för framtida problem.

Vill rasisterna i Sverige ha fler invandrare? För det blir resultatet av Israels beteende, fler som kommer fly sina hem, fler som fördrivs, fler som kommer att bo på allt mindre mark, och då kommer de ta sig till Europa, legalt eller illegalt..Sverige borde återta sin gamla roll, rollen av ett land som säger nej till förtryck och ockupation, ett land som säger nej till Israel.

Israel duperar världen. Man kan inte tala om fred och samtidigt bygga på det palestinska folkets framtida stat. Man kan inte tala om fred och samtidigt ockupera och bygga på ockuperad mark. Israel tror att de kan rensa ut araberna med hjälp av krig, misär och hot; de tror de kan skapa sig en större stat på bekostnad av de flyktingar som flyr undan Israels terror. Men nej, så kommer det inte att gå. Palestinierna har ingenstans att ta vägen. Deras land krymper för var dag och världen har börjat få upp ögonen för vem som bär skulden för misären i mellanöstern.

Hjälp åt Gaza

Än en gång samlas världens ledare för att hjälpa Gaza, och än en gång kommer de att pumpa in pengar och än en gång kommer Israel att provocera fram en konflikt, som leder till nya förstörelser och fler raserade byggnader och raserade liv. Om något år är vi där igen, världens ledare sitter där och planerar att hjälpa Gaza och palestinierna för att stilla sitt samvete, och än en gång kommer man lova guld och gröna skogar, och än en gång kommer man pumpa in pengar och återigen kommer Israel att hitta en ursäkt för att invadera.

Den här onda cirklen kan enbart sluta om Israel förmås sluta med sina provokationer. Israel beklagar sig över att man skjuter raketer från Gaza, men kära lilla Israel; NI HAR INTE ÖPPNAT GRÄNSERNA, SAMMA PROBLEM KVARSTÅR, FOLK TÖRSTAR, FOLK SVÄLTER OCH MEDICNER FATTAS.

Hur kan man förvänta sig att palestinierna ska acceptera situationen? Flera veckor efter vapenstilleståndet, så har man inte kommit någonvart, Israel har ett embargo mot Gaza, och folk där kan inte bygga upp sina hus för att Israel vägrar släppa in cement och metall för återuppbyggnaden. Snart kommer det drälla här av sionister som vill försvara Israels rätt att mörda palestinier, ”men Israel försvarar sig ju, men Israel är den gode ju, men Israel är ju en demokrati”.

En demokrati my ass. Demokratier ockuperar inte folk. Demokratier förvägarar inte människor sin rätt att leva sina liv i fred. Demokratier går inte emot FN och folkrätten. Så nej, Israel är en demokrati enbart till namnet.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *