Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sanningen svider

USA nobbar FN-konferens om rasism | Utrikes | SvD.

DN.se

I Durban ansåg majoriteten av världens länder att Israel är en apartheidstat. Deras behandling av araberna, deras rasism och deras attacker hade lett världen till att se på Israel såsom de såg på Sydafrika någr årtionden sedan.

Nu har man planer på en ny konferrens, där hotet om att Israels våld i Gaza fördöms ånyo. Den nye presidenten Obama (skrivit ofta om hans kontakter med sionister) visar sina rätta färger och vägrar låta USA delta i det mötet. Bilderna på Gazas lidande har börjat förbleka, och då kan man återgå till det gamla, man kan återgå till att undvika att se det sanna problemet i mellanöstern, I S R A E L. På gryningsljusbloggen, kan man läsa att 40 stater skrev på ett upprop att bekämpa antisemitism OCH HAT MOT ISRAEL. Så att hata en stats brott, dess folkmord, dess fördrivningar, dess attacker, dess tortyr, dess fängslande av barn, är ett brott, enligt dessa staters representanter. Vi får inte ifrågasätta mördandet och vi får inte ifrågasätta våldet och vi får inte ifrågasätta ockupationen. Då är man en rasist…

Om jag blir anfallen, så försvarar jag mig mot den personen eller den gruppen, jag går inte och mördar den personens barn, grannar, bekanta och människor som var på fel plats vid fel tillfälle. Det är precis det Israel gjorde. Inte nog med att de ockuperar ett folk och ett land, de tillät inte detta folket från att försvara sig mot ockupationen, så de bombade grannar, vänner och de bombade människor som inte hade något som helst med konflikten att göra. Det måste fördömas. Det måste bekämpas. Det måste stoppas.

Över 50 judiska organisationer försöka lobba för att EU också ska bojkotta mötet. Sen undrar samma organisationer varför antisemitismen är på uppgång? Judarna måste ta avstånd från Israels beteende, de måste klart och tydligt ta avstånd från ockupationen, våldet och mördandet. Jag som muslim får inte sammankopplas med al Qaidah, en organisation som är fjärran från Islam, och judarna måste stå långt bort från Israel och dess brott.

Sanningen är att Israel är en facsistisk stat, en stat som mördar, misshandlar och vars attacker förstört livet för miljoner. Sanningen är att vi måste bojkotta denna stat och sanningen är att denna stat visat sitt rätta ansikte. Att Obama gör som sina föregångare var bara väntat…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *