Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Civilkurage

”Gå aldrig mer till media” | Inrikes | SvD.

Killen gick till media och påtalade rasismen som fanns i vården. Som tack blev han utskälld av sina chefer och de bröt lagen när de uppmanar honom att inte göra det igen. När en tjej, som jobbade i vården, gick ut om de dåliga förhållandena för de gamla, då instiftade man tom en lag i hennes namn. Här har man en kille som gjort något liknande, istället för beröm för han se hur de fortsätter försöker hota och tysta honom.

Jag tror inte jag hade varit så här modig och påtalat de här bristerna, men tur att det finns folk som har civilkurage och fortfarande vågar stå upp för vad som är rätt.

4 kommentarer

 1. Fredde 23 maj 2009

  Jag tror faktist inte att de s.k. påhoppen på patienter med invandrarbakgrund var rasistiskt menade.
  Man måste ha förståelse för att svenskar känner frustration över att människor tillåts komma till sverige och uttnyttja våra samhällsinstituioner utan att ha verkliga skyddsskäl.
  Ibland tappar man tålamodet och säger saker man inte menar, vårdarna är inga övermänniskor.

 2. Bahlool 23 maj 2009

  Fredde men frågan är ju ifall det var rätt sätt eller rätt ställe att visa sådan frustration? Som polis, militär och vårdare måste du kunna behålla dina egna värderingar för dig själv,..för här gör du ett jobb som berör alla slags människor, svarta som vita, kristna som ateister..man kan inte skylta med sina värderingar på det här viset om man är rasist eller ej så var det i alla fall fel tillfälle och fel tidpunkt.

 3. Erik Blatte 24 maj 2009

  Sluta se svennarna som som snälla kompisar.

  Vägra torka svennarnas skit i en vecka, gå därefter in till chefen och be om löneförhöjning.

  Om vi alla organiserar oss med diciplin så är dom tvungna att respektera våra krav.

  Sluta ta emot skit nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *